maanantai 13. kesäkuuta 2016

Vihdoin onnea mukana: GP-sijoitus!

Pikkaralan kisojen  jälkeen kävimme taas merellä, Foxilla oli lepopäivä ja kerran ratsastin kentällä sileää. Tosrtaina olikin sitten aikainen lähtö Ypäjän kisoihin johtuen Jyväskylän pääsykokeesta, joka alkoi klo 12. Jyväskylässä veimme Foxin lepäämään Killerille karsinaan, jottei sen tarvinnut seistä traikussa turhaan. Pääsykokeessa meni vajaat pari tuntia ja sitten voitiin jatkaa matkaa kohti Ypäjän GP-kisoja.

Torstaina en paikanpäällä enää viitsinyt käydä ratsastamassa, joten käytiin sitten maneesissa kävelemässä, kun ulkona tuli vettä kaatamalla. Perjantaina juoksutin Foxin aamusta. Pari sivustakatselijaa kyseli, onko F nuori hevonen, kun neiti näytti sen verran eloisalta tapaukselta! Yllättyivät kovasti, kun sanoin Ketun olevan 15-vuotias :D


Iltapäivällä oli vuorossa viikonlopun ensimmäinen luokka 120cm derbykentällä. Rata oli todella simppeli ja kiva ja hyppäsimmekin kivan nolla radan! Foxi oli radalla ensimmäistä kertaa vähän kyylä tai ei se oikeastaan kytännyt esteitä, mutta kiemurteli hieman esteiden välillä. Nolla tulos kuitenkin pitkästä aikaa! En ratsastanut pahemmin aikaa, joten olimme juuri nipin napin sijoitusten ulkopuolella. Vieläkään ei siis saatu kauden ekaa ruusuketta. Laitoinkin seuraavalle päivälle tavoitteeksi tienata meille palkinnon ;)Lauantaina oli aamupäivästä vet check, tai no käveltiin turhaan pitkä matka talleilta hiekkalaatikolle kisakentän viereen, kunnes meille ilmoitettiin, että eläinlääkäri oli joutunut lähtemään muualle. Siispä hevostarkastus suoritettiin vasta verryttelyssä. Kävelin nuorten GP radan Sannan porukan kanssa ja siinä näytti olevan kivasti tekemistä. Hanna pääsi auttamaan verkkaan ja kohta olikin jo oma vuoro mennä radalle.

Heidi Lammi oli jälleen ottanut meistä hienoja kuvia! La 135cm perusrata.

Radalle menin hyvällä ja ennen kaikkea luottavaisella fiiliksellä "nyt yritetään parhaamme!". Radalla heti laukkasin paljon sujuvammin kuin perjantaina ja Foxi hyppäsi aivan älyttömän hyvin. Heti ykkösen jälkeen F alkoi kiskomaan minua irti satulasta, sain kuitenkin asiat järjestykseen ennen kakkosta ja siitä matka jatkuikin sujuvasti. Kolmoissarjalla muistin olla pystyssä ylävartalon kanssa. Vesihauta meni ongelmitta, jonka jälkeen oli vuorossa ehkä radan vaikein osuus: haudalta kaksoissarjalle ja siltä sujuvat kuusi askelta pystylle.

Uusinta.
Tällä kertaa en toistanut Järvenpään virhettä eli otin hevosen kunnolla takaisin haudan jälkeen. Siinä olikin tekemistä, sillä Foxi oli todella vahva ja kiskoi paljon. Sarjan jälkeen muistin tasapainottaa viimeiselle pystylle ja niinhän siinä kävi, että hyppäsimme nollan! Vika este kyllä kolahti, mutta kerrankin oli vähän tuuria matkassa.
Pääsimme siis nollatuloksella viiden ratsukon uusintaan. Tiesin jo ennen uusintaan lähtöä, että hirveän nopeaa tulosta emme pysty tekemään, sillä radassa ei ollut lyhyitä käännöksiä vaan pitkiä laukkasuoria. Foxille pitkät laukkasuorat eivät ole sen vahvinta aluetta, koska sillä ei ole kovin pitkä laukka ja mikäli päästän sen pitkäksi, ottaa se helposti puomin mukaan. Uusinnan ratsastimme niin hyvin kuin vain pystyimme ja jälleen huippu nollasuoritus! Menimme kolmansiksi siinä vaiheessa, mutta loput kaksi ratsukkoa hyppäsivät myös nollat ja olivat nopeampia, joten sijoitus oli 5./26. Kauden eka ruusuke ja vieläpä GP-luokasta!Sunnuntaina hyppäsin vielä avoimen 135-140cm:n luokan. Tuossakin radassa riitti tekemistä ja vain harva ratsukko pääsi toiseen vaiheeseen. Foxi hyppäsi jälleen hienosti, mutta kaarteissa jäi vähän hitaaksi ja jouduin esteitä kohti laittamaan painetta hieman jalalla. Todella harvoin joudun radalla käyttämään jalkaa. Tiesin, että joudun sen takia loppuradasta vaikeuksiin. Pääsimme toiseen vaiheeseen ja Foxi tuli älyttömän vahvaksi ja hieman hätäiseksi. Yhden okserin etupuomi tuli matkaan, kun F jäi kaarteeseen kiskomaan ja jouduin jälleen vähän laittamaan jalkaa kohti estettä.

Skarppina lähestymässä ekaa estettä.


Mun ilmeet on aina aika hienoja :D

Kops.
On se vaan hieno <3
Puomin jälkeen sain tehdä todella paljon töitä, ettei loputkin esteet tulisi alas, kun F meni kiireiseksi. Esteet vähän kolisi loppuradasta, mutta pääsimme siitä huolimatta maaliin 0/4 tuloksella. Saimme jännittää aivan luokan viimeiseen ratsukkoon asti, saammeko ruusuketta, sillä olin kiinni viimeisessä sijassa. Pääsimme jälleen palkintojenjakoon, kun sijoituimme hienosti neljänsiksi! Vain yksi ratsukko hyppäsi luokassa tuplanolla tuloksen.Huikea viikonloppu oli Ypäjällä ja Kettu loisti jälleen derbykentällä. Viimeksi olimme hypänneet kyseisellä kentällä pari vuotta sitten voittaen junioreiden suomenmestaruuden. Hyppäsin muutes koko viikonlopun ilman bootseja. En tiedä oliko niiden poissaololla vaikutusta puomien pysymiseen kannattimillaan, mutta olen sen verran taikauskoinen, etten niitä enää uskalla laittaa radalle :D Alunperin en Foxilla ole bootseja käyttänyt, mutta viime kesänä F polki parit kengät radalla jaloistaan, että ne oli pakko laittaa. Nyt kavioaines on kuitenkin jälleen hyvälaatusta, joten F pärjää kyllä ilmankin.


Kotimatkalle F sai matkaseuraa.


Oulussa oli älyttömän lämmintä, kun tultiin takaisin jäätyneinä Ypäjältä. Foxi oli seuraavalla viikolla hieman tuhma kävelyretkellä, kun itikka pisti sitä ja Foxi otti ja lähti..

Viikonloppuna onkin sitten Tampereella kolmas GP-osakilpailu, pitäkää peukkuja!

4 kommenttia:

 1. Vautsi,mitkä radat! Uskomatonta, superisot onnittelut sulle ja Ketulle, jes!

  VastaaPoista
 2. mitä teette foxille ku se jää isoilta radoilta pois? myyttekö ja ostatte uuen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Foxi on nyt 15, joten sillä on vielä toivottavasti muutama vuosi jäljellä kisahevosena. Todennäköisesti joudumme tämän ihanan tamman myymään, kun tarvitsisin hieman kapasiteetikkaamman tilalle. Varaa ei ole valitettavasti useampaan hevoseen. Mietimme tosissamme aiemmin tänä keväänä, että pitäisimme Foxin ja teetättäisimme sillä varsan, kun on sen verran hyväsukuinenkin. Kuitenkin se on melko riskialtis projekti, eikä sen halvempaa kuin hevosen ostaminen. Eihän tuosta millään raskisi luopua.. Jollekkin junnuratsastajalle Foxi olisi vielä loistava opetusmestari, kuten on ollut minunkin kanssa :)

   Poista