tiistai 8. toukokuuta 2012

Ekat ulkokisat


Nonniin, vihdoinkin sain tämän postauksen tehtyä. Tosiaan tällä viikolla minulla on paljon kokeita, joten postailemaan pääsen seuraavan kerran varmaankin perjantaina. Lauantaina on Pikkaralassa kansalliset esteratsastuskilpailut ja me menemme Lupun kanssa luokat 105cm ja 115cm.

Torstaina ratsastin koulua kentällä. Lupu oli mukavan tuntuinen edelleenkin. Tein ihan perus juttuja ja Anen ohjeiden mukaisia peruutuksia.

Perjantaina oli piiitkästä aikaa Mintin valmennus. En muista edes, että milloin olemme olleet viimeksi hänen estevalmennuksessaan. Jotenkin Mintin valmennuksissa käyminen on vain jäänyt ja tilalle ovat tulleeet valmentamaan Pekka ja Petra. Olen vaan saanut heidän valmennuksista paljon enemmän irti, mitä Mintin. Kuitenkin nyt sain todella paljon uusia vinkkejä ratsastukseen ja Mintistä oli todella paljon apua! Siitä tykkään Mintissä, kun keskitymme enemmän perusratsastukseen, mutta toisaalta hyppääminen jää vähäiseksi. Kun taas Pekassa keskitymme lähinnä hyppäämiseen. Voisin käydä myös Mintin treeneissä nyt vähän useammin, koska Lupun ratsastettavuus parani heti huomattavasti. Kyllä esteratsun pitää toimia myös sileälläkin hyvin.



Mintin kanssa keskityimme ulko-ohjan tuntumaan, mikä on ollut viime aikoina kateissa. Nyt sain sen sisäpohkeella ratsastettua tuntumalle. Kokoajan ulko-ohjassa täytyi olla tuntuma. Apuna käytimme välillä epäsuoraa ohjasotetta. Kaikki pidätteet tehdään kohottaen, eikä vetäen. Näistä vinkeistä oli todella paljon hyötyä! Hypätessämme keskityimme tasaiseen rytmiin ja tasapainoon. Ensin hevonen tasapainoon, sitten vasta esteille malttaen, ei ryntäillen.

Kaikkea en jaksa sepustaa, mutta suosittelen kyllä kaikille lämpimästi sitä, että käytte välillä useamman valmentajan silmien alla! Näin saat paljon enemmän hyödyllisiä vinkkejä ja neuvoja, kuin vain yhdeltä valmentajalta. :)

Lauantaina ratsastin Lupun läpi kentällä. Oli tosi kivan tuntuinen ja hyvillä mielin valmistauduttiin huomiseen kisapäivään. Trimmasin Lupun vuohiskarvat ja turpakarvat. Korvakarvoihin on ihan turha yrittääkkään koskea.. Ei ole antanut edes rauhoittavan aineen vaikutuksen alaisena leikata niitä kunnolla :D Olen aina välillä salakavalasti pikkaisen saanut leikattua, mutten koskaan kunnolla. Lupu haluaa säilyttäää miehekkyytensä. ;) Tein Lupulle valmiiksi letit huomisiin kisoihin. Pesin myös Lupun jalat ja kaikki kisakamat. LUPU TÄYTTI 7 WEEE :))

Pikkuponi <3

Sunnuntaina oli siis kauden ensimmäiset ulkokisat Äimärautiolla. Tosiaan porukkaa oli ihan kivasti ilmoittautunut kisaamaan, yllättävän paljon kun oli kuitenkin vain alue-estekilpailut. Oma luokkani alkoi vasta n.15.15, joten aamulla heräsin vasta 11 aikoihin :DD Kisapaikalla olimme hyvissä ajoin ja ehdin seurata muiden ratoja. Kenttä näytti kauhealta kuralammikolta ja ajattelin etten lähde 120cm hyppäämään, jos pohja ei parane. Laitoimme Lupun Jutan kanssa kuntoon ja Jutta taiteili minun tekemistä leteistä sykeröt. Aluksi kävelyttäessä Lupu riehui, mutta yllätyksekseni verkassa se ei temppuillut. Lupu tuntui ihan hyvälle verkassa ja Pekka oli meitä auttamassa. 110cm rata oli siisti ja sujuva ja saimme puhtaan radan, en taistellut hirveästi ajasta, joten emme sijoittuneet. Lupu oli mukavan energinen radalla. Pohjakin oli ehtinyt kuivumaan ja aurinkokin vähän paistoi.

110cm

110cm

110cm

110cm

120cm verkassa Lupu tuntui vähän nihkeältä, mutta radalla nihkeys oli poissa. Jännitin ennen radalle menoa hulluna, kun en ole koskaan aikaisemmin hypännyt kisoissa 120cm! Tavoitteena oli saada puhdas rata ja sehän me saavutimmekin. Olin aivan onnessani kun hyppäsimme viimeistä estettä! Olin aivan fiiliksissä! WUHUU me pääsimme uusintaan. Uusinta oli erikseen korotetuna 120/130cm. Pekka sanoi, että teet hyvät tiet ja annat vain sujua. Ekalle esteelle tuli vähän huono paikka. Jatkoin matkaa ja tarkoitus oli mennä toiselle esteelle pitempi tie, mutta hetken mielijohteesta ja tyhmänä voiton tahtoisena käänsin lyhyemmän tien.. No en liikkunut kaarteessa tarpeeksi ja typerä tieni kostautui kieltona. Loppu rata menikin sitten hyvin ja olin lopputulokseen kuitenkin tyytyväinen, vaikka oma mokani jäikin harmittamaan! Sain todella paljon lisää itseluottamusta näistä kisoista! En olisi uskonut, että oltaisimme hypätty 130cm, kun tasan vuosi sitten hyppäsimme 95cm :D. Lupu hyppäsi  todella hyvin ja fiilikset ovat vieläkin ihan huipussaan, vaikka tällä kertaa menestystä ei tullutkaan.
120cm

120cm

120cm

120cm WUHUU päästiin maaliin puhtaasti!

uusinta 120/130cm ilmeellä vedetään!

uusinta 120/130cm

Uusinnan vika este :)



Maanantaina Lupulla oli kävelypäivä.

Tänään menin kentällä. Aluksi Lupu tuntui vähän tahdittavan ravissa. Säikähdin tietenkin, että nyt se ontuu! Viime kesänä oli kaviopaise ja sen takia jäi kisoja välistä.. Nyt pelkäsin, että Lupulla on jotain vikana. No aloin vain normaalisti ratsastamaan käynnissä ja ravissa. Onneksi selvittiin pelkällä säikähdyksellä, nimittäin Lupu liikkui todella hyvin! Se oli aivan sika hyvä, kun sain suun hiljaiseksi. Voi vitsit, Mintin neuvoista on ollut todella paljon hyötyä. Olen saanut Lupun kulkemaan paljon paremmin. :)

Huomenna olisi sitten Pekan treenit Pikkaralassa, saamme kuulla lopullisetkin kommentit kisaradoista:)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti