perjantai 18. toukokuuta 2012

KUULUMISIA :)


Heips! Viime postauksesta onkin vierähtänyt aikaa..Pahoittelen! Oman koneeni virtapiuha on mennyt rikki, joten en ole pahemmin päässyt koneella käymään. Toivottavasti saan lähiaikoina uuden, niin pääsen paremmin postailemaan :)

Tiistaina ratsastin Lupulla koulua kentällä. En muista enään tästä ratsastuskerrasta mitään, muuta kuin Lupu oli yllättävän hyvä, vaikka edellisenä päivänä oli vapaapäivä.

Muutama kuva vielä Äimäraution kisoista, laatu ei päätä huimaa..




Keskiviikkona oli Pekan treenit ulkona. Lupu oli aivan ihmeissään kun pääsi isolle kentälle hyppäämään. Aluksi oli vähän kontrolli ongelmia, kun heppa olisi halunnut laukkailla täysiä ympäri kenttää. Aloitimme puomitehtävällä. Kolme puomia, joiden väliin 5,6 tai 4 laukkaa. Lopuksi tulimme niin että ekaan väliin 5 ja toiseen 6. Tämä meni jotenkin aivan plörinäksi ja tulimme kokoajan 6 ja 6... Alkoi vähän ärsyttämään, kun ei oikein onnistunut. Pekka sanoi vaan, että se kuka on paras maapuomeilla on yleensä paras myös esteillä :D Joten....Eikait se auta muu kuin harjoitella.

Hypyt meni vähän niin ja näin. En oikein nähnyt kunnolla paikkoja jne. Lupu kielsi ihan normi esteelle ja olin vähän MITÄÄH? Ei ollut edes huono paikka tai mitään. No tuli vielä toinenkin kielto, mutta esteen alla olikin vesimatto. Lupu on kyllä jännä, kun treeneissä saattaa kieltää vedelle, mutta kisoissa se ei koskaan kyttää mitään. Viimeinen rata meni ihan semihyvin, mutta vähän semmoinen paskan maku jäi suuhun...



Torstaina Lupu oli pitkästä aikaa todella huono ratsastaa. Kaikki oli taas niin hankalaa ja meinasi muutamaan otteeseen päässä keittää. Sain kuitenkin itseni hillittyä ja loppuverkassa vasta hevonen lopulta antoi periksi...

Perjantaina Lupu oli onneksi vuorostaan todella mukava ratsastaa :) Läpiratsastin sen huomisia kisoja varten. Innostuin ottamaan muutaman hypyn trippelille. Märkä kenttä ei haitannut meidän menoa :D

Lauantai oli kisapäivä Pikkaralassa. Sääennuste oli lupaillut kaatosadetta ja sitähän me saimmekin! Tuli kumpparit ja kuravaatteet tarpeeseen.Onneksi kuitenki Pikkaralan kenttä kestää erittäin hyvin vettä, kun on kivituhkakenttä. Menimme siis luokat 105 ja 115cm. Itselläni ei ollut yhtään kisafiilis, kun vettä tuli kuin aisaa ja lämmintäkin oli hurjat 2,5 astetta. Lupu taas kävellytettäessä aiheutti vaaratilanteita ja hyppäsi kerran pystyynkin ja etukaviot meinasi osua äitiä päähän. Siinä vaiheessa äiti haki kypärän päähän, ettei saisi saman näköistä silmää, kuin viime vuonna samoissa kisoissa. Lupu silloin potkaisi äitiä silmään ja onnea ja tuuria oli kyllä matkassa. Laitan kuvan äidin silmästä, ei ole kovin kaunis näky!


105cm verkka oli yhtä kaaosta. Maneesi oli tupaten täynnä porukkaa ja tuntui, että kokoajan olen jonkun edessä. Lupu ei tietenkään vastannut yhtään pohkeeseen ja en saanut otettua missään välissä spurttia, kun kaikki oli yllätys yllätys edessä. Pekkakaan ei ollut auttamassa, joten lähdin aika paskalla fiiliksellä radalle. No radalla Lupu oli kokoajan pohkeen takana. Itse sähelsin paikkojen suhteen... Meno oli ihan hirveää, ihan hävettää katsoa sitä videolta. Päästiin uusinnan toiseksiviimeiselle esteelle ja siinä vaiheessa Lupu päätti, ettei enään jaksa tuota ratsastajan sähellystä ja päätti stopata. Täysin oma vika, kun en ratsastanut sitä kunnolla eteenpäin! Arghhh kyllä ärsyttäää...Päästiin kuitenkin lopulta maaliin asti.




115cm verkassa Lupu oli paljon paljon parempi ratsastaa, se jopa liikkui pohkeesta eteenpäin. Pekkakin oli auttamassa hyppyjen kanssa. Radalla sitten otin kunnon spurtin ennen ensimmäistä estettä, jotta saan Lupun kunnolla liikkeelle. Rata menikin aivan superhyvin! Harmittavasti uusinnan ensimmäinen este putosi..Aika olisi ollut hyvä ja riittänyt neljänteen sijaan :) Pääsimme onneksi kotia lähtemään hyvillä mielin. Menestystä ei tälläkaan kerralla tullut, mutta silti olen ihan tyytyväinen viimeiseen rataan. Lupulle muutenkin 105cm on turhan pieni luokka. Heheh huomasin just, että viime kisoissakaan ei ollut korvahuppuja, joten ehkä se on syy, ettei menestystä ole tullut :DD Aina on tullut, kun korvahuput on ollut :D Olen vähän taikauskoinen höperö, pitää seuraaviin kisoihin laittaa korvahuput! Seli seli aina voi keksiä tekosyitä ;)



Sunnuntaina ratsastin Lupun kevyesti läpi eilisten kisojen jälkeen.

Maanantaina Lupu sai vapaapäivän. :)

Tiistaina oli vuorostaan Mintin valkka kotikentällä. Jatkoimme samoilla asioilla mitä viimeksikkin eli keskityimme enemmänkin perusratsastukseen ja hypätessä rytmiin. Lupu oli aluksi lavoistaan taas jäykkä ja otimme ihan kunnolla ravi lisäyksiä liikeratojen aukaisemiseksi. Aloitimme taas ulko-ohjalle ratsastamisen eli sisäpohkeeltä ulko-ohjalle tuntuma. Kokoajan ulko-ohjassa pitää olla tuntuma. Keskityimme tähän koko tunnin ajan. Seuraavaksi teimme siirtymiä. Laukka-seis siirtymissä koin "ahaa" elämyksen, kun Mintti neuvoi, että istu enemmän takana ja aukaise lonkkakulma, niin johan paranini siirtymät! Sitten aloimme hyppäämään kahdeksikolla kahta pystyä. Keskityimme rytmiin. Lupu oli jotenkin laiskan oloinen ja pudotti kerran puomin ja muutenkin tuli vähän huonoja paikkoja. Välillä teimme laukkaspiraalia eli vähitellen pienensimme ympyrää. Tämä on Lupulle erittäin raskasta ja hankalaa, mutta on erittäin hyvä harjoitus.

TREENEISTÄ ON VIDEO, MUTTA SAA NÄHDÄ LATAUTUUKO SE KOSKAAN YOUTUBEEN :(
Keskiviikkona Lupu oli ihan semikiva ratsastaa. Välillä se tuntui todella hyvältä ja välillä hankalalta. Asiaa ei yhtään parantanut se, että yhtäkkiä kentällä oli kuusi ratsukkoa, joista osa hyppäsi esteitä. Kuitenkin sain lopulta Lupun kulkemaan ihan hyvin, vaikka aluksi tahditti ravia. Oikea lapa on siis taas jumissa. Otinkin alkuun taas kunnolla askeleenpidennyksiä, niin rupesi liike paranemaan. Talvella tämä oli meillä ongelmana, kun Lupu tahditti jatkuvasti ravia jäykkyytensä takia ja Mintti väitti hevosen olevan kipeä, vaikkei se ollut. Siinä menikin sitten pari kk, turhaan treeniaikaa hukkaan, kun itsekkin uskoimme Lupun olevan kipeä. Sitten päätimme mennä Pekan ja Petran treeneihin ja he sanoivat ettei hevosessa mitään vikaa ole, ainut vaan että se on jäykkä. Liikunnan myötä liike kokoajan vain parani. :) Asiasta kukkaruukkuun tein Lupulla laukassa sitä ympyrän pienentämistä ja sehän onnistuikin sairaan hyvin! Heppa teki melkein piruetin :D Otin sitten vielä loppuravit eteen alas.







Tänään menin jo aamusta Ainoa auttamaan kisoihin. Aino meni Katjalla ousan estekisoihin. Oulunsalon ratsastuskoulu on vain parin km päässä meidän tallilta, joten kävelimme sinne. Katja oli ihan tykkipäällä ja 60cm Aino tuli toiseksi. 80cm poni vähän väsähti, vaikka verkassa se hyppäsi hyvin. Kielsi ensimmäiselle ja toiselle esteelle. Loppurata kuitenkin meni ihan hyvin ja saimme olla tyytyväisiä poniin! :)) Ensi kisoissa sitten vain pelkkä 80cm, niin poni ei väsähdä.



Lupun kanssa menimme kisakankaalle maastoilemaan. En saanut ketään meidän kaveriksi maastoon, joten lähdin sitten yrittämään itsemurhaiskua yksin Lupun kanssa. Lupu on vähän crazy maastossa,mutta on siihen vuoden aikana tullut paljon järkeä päähän! Silloin kun se tuli, niin eihän sillä oltu juuri koskaan käyty maastossa, joten se kyttäsi kaikkea ja kompuroi tyyliin joka askeleella, jos menimme pienemmällä metsäpolulla eikä hiekkatiellä. Aluksi oli hankaluuksia saada Lupu asutusalueen läpi, kun se junnasi paikoillaan ja kyttäsi lapsia. Kun lopulta sain Lupun metsään niin tämähän oli aivan innoissaan! Kävimme pitkän ja vauhdikkaan lenkin hiekkakuopille asti, jossa kiipeilimme mäkiä ylös. Kotiin pääsimme vajaan kahden tunnin päästä ja heppa oli aivan hiestä märkä. Sai kunnon treenit tehtyä ja heppa ja kuski tykkäsivät paljon. Varsinkin kun pääsi laukkailemaan täysiä loputtomia suoria pitkin :)








Huomenna onkin sitten rennonpaa. Maanantaina on Petran treenit ja perjantaina lähdemme kohti Iisalmea kisaamaan. Menemme siellä lauantaina junioricupin osakilpailun 115cm ja koljonvirta-pokaalin osakilpailun 120cm. Sunnuntaina sitten ilmoittauduin varalta 110cm, jos edellisenä päivänä 120cm menee ihan plörinäksi ja koljonvirta-pokaalin 120cm toiseen osakilpailuun.

5 kommenttia:

  1. eih nuo videot xd ratsastin kyllä nii loistavasti että............terkuin aino

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Höpsistä Aino! Vähän 60cm perusradalla sähelsit jotakin, mutta muuten ratsastit hyvin :)

      Poista
  2. kirsi kerro mulle mikä tuo pelhamsäätö on :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo aino juotti katjaa ja laittoi sitten tuon koulaimen väärin. Onneksi huomattiin se ennen verkkaa, niin laitettii oikeinpäin sitten :)

      Poista
    2. joo mää miettiinki että ette kai te radalla mennee tollee :D tulee mieleen eräs vanha olympiasäätö.........

      Poista