torstai 24. toukokuuta 2012

Kesäfiilistelyä :)





Hellou! Sain vihdoinkin tietokoneeseeni uuden virtapiuhan, niin pääsee postailemaan. Muutenkin nyt kun kohta alkaa kesäloma, niin bloggailu on varmasti aktiivisempaa. Jes, enään viisi päivää koulua! Huomenna en mene kouluun, kun lähdemme Iisalmeen kisoihin :) Tänään oli viimeinen koe tälle vuodelle, huh! Olen kyllä todellakin loman tarpeessa.. Nyt on ollut ihanan aurinkoisia päiviä täällä pohjoisessakin. Ollaan otettu vähän arskaakin ja fiilistelty kesää. Lupu on nauttinut tarhassa nakuilusta ja olen käynyt syöttämässä sille vihreää.

Perjantaina ratsastin Lupulla kevyesti kentällä. En tarkaalleen muista enään mitä teimme, mutta ratsastuksesta jäi pahamieli. Tunsin itseni niin epäonnistuneeksi..Hermostuin taas aivan turhasta Lupulle, vaikka tiedän, että kaikki vika on aina ratsastajassa! Argghh niin ärsyttää!! Miksi en koskaan opi ratsastamaan oikein? Miksi en osaa hillitä aina hermojani? "Kun taidot loppuu, väkivalta alkaa", totta. Lupu raukka, kun se joutuu joskus sietämään minun ristiriitaisia ja turhan voimakkaita apuja... Kunpa vain osaisin ratsastaa aina "täydellisesti". Tiedän kyllä ettei kukaan ole täydellinen, mutta.... Muutenkin minulla oli todella huono päivä, joten ei ehkä ollut paras idea mennä kentälle tuubbailemaan.






Lauantaina juoksutin Lupua hallissa ensin liinassa ilman sivuohjia. Yllätyksekseni Lupu käyttäytyi fiksusti, eikä riehunut pahemmin. Jotain järkeä siis saanut reilu vuoden aikana päähänsä! :D Laitoin sitten myös sivuohjat, jotta pääsisi heppa vähän tekemään töitäkin. Vieläkin Lupu tahditti vähän ravissa välillä. Selvästi oikea lapa taas jumissa. Päästin vielä pojan juoksemaan irti maneesiin. Voi että, kun se oli taas mielissään ja laukkasi pää ylhäällä ympäri hallia. Lopuksi vielä leikin vähän Lupun kanssa. Se seurasi minun perässä joka paikkaan ja lähti aina ravaamaan, kun itse lähdin juoksemaan <3 Heppa päätti käydä myös vähän piehtaroimassa ;)

Sunnuntaina ratsastin Lupun läpi huomisia Petran treenejä varten. En nyt kyllä yhtään muista enään mitä teimme :(

Maanantaina oli Petran treenit Äimärautiolla. Lupu tuntui alkuverkassa enrgiseltä, mikä tietenkin on hyvä juttu. Verryttelimme hevosia ravissa ja käynnissä pääty-ympyrällä. Menimme myös puomia ja kavallettia. Pari kertaa tuli huono paikka, mutta muuten osuimme ihan hyvin. Estetehtävät näette videolta, muuten tulee liian sekavaa tekstiä, jos rupean niistä sepustamaan. Aluksi kavaletti-kavaletti-okseri linja kävi vähän ahtaaksi, mutta kun tein heti kavalettejen jälkeen puolipidätteen, niin väli oli sopiva, eikä tultu pohjaan oserille. Viimeinen rata oli ihan ok. Lupu oli vähän pohkeentakana ja minun piti tiukemmissa kaarteissa potkia sitä eteenpäin, kun ei vastannut pohkeeseen. Tiputti sitten lopulta yhden okserin. Tulin vielä lopuksi lyhyen kolmen esteen radan, joka meni vähän paremmin. Pitää nyt muistaa kisoissa ottaa ennen ensimmäistä estettä kunnon spurtti, jotta hevonen liikkuu varmasti eteenpäin. Valmennuksesta jäi semmoinen OK -fiilis, ei mennyt huonosti, muttei kuitenkaan super hyvinkään.




Tiistaina ensin ratsastin Katjan, kun Aino oli Helsingissä. Menin pikkuponin kanssa kentälle tuubbailemaan. Laitoin ponille söpön limenvihreän huovan ja samanväriset suojat :) Ponski meni hienosti, vaikka aluksi kiirehti tuttuun tapaan pois alta ja kiemurteli pohkeen ja ohjan välissä. Oli kyllä taas niin mukavaa ratsastaa omalla pikkuisella <3

Lupun juoksutin kentällä liinassa. Aluski taas ilman sivuohjia, eikä saanut pahempia kilarikohtauksia, vaikka oltiinkin pihalla. Vieläkin tahditti välillä ravissa.

Keskiviikkona Lupulla oli vapaapäivä.

Tänään menin Jutan extempore "tunnille". Änkesin Essin mukaan Jutan tunnille. Sain Jutalta hyviä vinkkejä kisoihin. Laukassa tulimme aluksi kaarevalla puomeja. Jutta neuvoi päästämään ohjia vähän pidemmäksi, eteenkin sisäohjaa ja laukata rennosti kohti puomeja, eikä liikaa pidätellen. Myöskin hän kehotti istumaan enemmän satulassa. Seuraavaksi tulimme kaarevaa linjaa, puomi-pysty. Tässä taas samat jutut, hevoselle enemmän vapautta, äläkä roiku kokoajan sisäohjassa! Lupu helposti puskee oikeassa laukassa liikaa ulos ja muutenkin oikea kierros on paljon vaikeampi. Lupu takertuu oikeaan ohjaan kiinni ja siten minun on vaikea saada ulko-ohjaa tuntumalle.Siksi oikealle kääntäminen on vaikeaa, varsinkin tiukat käännökset. Lopuksi tulimme pientä rataa, jossa oli sekä lyhyitä käännöksiä, että pitkiä lähestymisiä. Pitkissä lähstymisissä pitää antaa Lupun vain laukata rennosti eteenpäin ja tiukoissa käänöksissä istua satulaan ja kääntää ULKO-OHJALLA! Minulla on tapana kääntää sisäohjalla, jolloin Lupu liiraa ulos ja kaarre menee pitkäksi.. Kiitos paljon Jutalle, joka oli meitä vähän koutsaamassa vklopun kisoja varten. Hyppäsimme ihan pieniä esteitä, ehkä jotain max 60cm, mutta tärkeintä oli "tekniikka", ei korkeus :)

Vuoden ekat vihreät

Kuvaa piti vähän sensuroida :DDD

Lupu tykkää äitistä ;))





Muuten miksi kaikenmaaiman purkeissa lukkee säilöntäaineeton, vaikka kuitenkin niissä on säilöntäaineita :DD


Treenin jälkeen pesin koko hevosen saippualla, ensimmäistä kertaa tänä vuonna. Vein sen jälkeen Lupun 20 minuutiksi laitumelle syömään vihreää. Ja arvatkaas kuinka puhdas hevonen oli sieltä takaisin tullessaan? Ai ihana, kun se oli päättänyt piehtaroida jossain kuralammikossa! <33 Noh vein hepan vielä tarhaan auringonpaisteeseen ja itse menin vähän pakkailemaan Iisalmen kisoja varten. Huomenna vielä jatkan sitten lisää. Seyraavan kerran kuulette meistä varmaankin maanantaina, jolloin kerron kisakuulumisia ;)) Wish me luck!


PS. Minulla on yksi aivan mahtava uutinen teille kerrottavana, mutten siitä vielä kerro, ennenkuin asia varmistuu ;) Jonkin aikaa joudutte vielä odottamaan! Olen vain muutamalle ihmiselle asiasta vähän kertonut. Ensi viikolla kuitenkin teemme päätöksen ja sitten saatte tekin kuulla asiasta ;))

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti