lauantai 15. syyskuuta 2012

Blogikirppis + paha suuongelma

Käykäähän kaikki katsomassa blogikirppistä! Sain sen lopultakin väsättyä, lisäilen sinne lähipäivinä vielä lisää tavaraa :) Päivitin myös kilpailukalenteriin tuloksia.

Maanantaina ratsastin Lupulla kevyesti ilman satulaa. Kävin nopeasti vain kaikki askellajit ja ratsastin hevosta eteen alas. Lopuksi kävimme Jutan kanssa kävelemässä loppukäynnit tiellä.

Tiistai - Torstai Lupu sai viettää vapaata. En edes käynyt kävelyttämässä taikka harjaamassa sitä. Annoin hevosen ihan huilata muutaman päivän, kun sillä on ollut aika raskas kesä takana.

Eilen ratsastin Lupulla maneesissa. Käynnissä tein paljon väistöjä ja taivutteluja. Aluksi Lupu vähän vastusteli kuolainta, mutta lopetti sen nopeasti. Ravissa Lupu oli tosi hyvä heti alusta alkaen. Olin ihan fiiliksissä, että kerrankin vapaapäivien jälkeen heppa on tosi hyvä. No sitten harjoitusravissa Lupu alkoi vähän hangoittelemaan vastaan, mutta siitä vielä selvisimme jotenkin. Laukka oli sitten asia erikseen! Aivan kamalaa.. Iski kauhea epätoivo, kun heppa ei vain toiminut, ei sitten millään.. Ainoastaan laukka sujui pitkällä ohjalla, mutta jos otin vähänkään lyhyempää ohjaa ja halusin vähän kootumpaa menoa, niin ei! En saanut laukkaa kunnolla pyörimään, Lupu oli niin pirun hankala suustaan. Lopuksi sain jonkun näköistä laukkaa aikaiseksi, mutta jouduin vähän antamaan periksi. Loppuravit oli ihan ok, ei mikään paras mahdollinen. Kyllä otti päähän, kun alku tuntui niin hyvältä ja sitten ratsastus ei ollut enään yhtään mukavaa!



Tänään eilinen ei ollut mitään verrattuna tähän päivään! Kunpa en olisi edes noussut ollenkaan hevosen selkään. Ratsastus oli täysi katastrooffi! Aluksi menin maneesissa, äiti laittoi sinne laukkapuomeja ja yhden kavalletinkin. No loppuenlopuksi en edes voinut mennä niitä. Heti käynnissä kaikki oli todella vaikeaa. Lupu vänksläsi suutan minkä kerkesi. Yritin kuitenkin ravissa ja laukassakin jotakin, mutta meno oli aivan kamalaa. Lupu suostui ravaamaan hyvin ainostaan pitkällä ohjalla, jos otin ohjia vain kaksi senttiä lyhyemmäksi alkoi ongelmat. Lupu ei vaan rauhoittanut suutaan. Laukka oli jälleen kamalin. Lupu ei edes suostunut liikkumaan eteenpäin! Se ei antanut ottaa minkäännäköistä tuntumaa suuhun. Jos ei saa mitään tuntumaa hevosen suuhun, niin ratsastus on aika hmm turhaa? Menin sitten ítkukurjussa kentälle, josko siellä sujuisi paremmin... No ei todellakaan! Lupu laukkasi paikoillaan ja vaihteli laukkoja ja välillä meni ristilaukkaa jne. Tässä vaiheessa pääsi itku. Hyppäsin välillä pois selästä rauhoittumaan ja sitten yritin uudelleen.. EI! Yritin aivan pehmeällä kädellä pitää ohjia normaalisti, niin hevonen ei vaan suostunut yhteistyöhön. Nakkeli vain päätään ylös ja vänksläsi suutaan...

Nauroin tälle! :DD

Loppuen lopuksi luovutin. Hevosella ei ollut kivaa, eikä ratsastajalla. Minusta ratsastuksen pitäisi olla mukavaa, eikä joka kerta turhautumista ja pettymistä. Katsotaan nyt mitä lähipäivät tuo tullessaan. En kyllä halua Lupulla nyt ratsastaa, joudun varmaan tyytymään juoksuttamiseen. Tuo suu ongelma on jo niin paha, ettei siellä selässä voi tehdä enää mitään. Vielä viikko sitten pystyi ihan hyvin menemään, nyt enää ei. Lupu on selvästikkin kipeä suustaan ja asialle pitäisi nyt tehdä mahdollisimman pian jotain. Siltä pitäisi leikata se lerpake suusta pois ja raspata piikit hampaista. Tällä hetkellä ei vaan hirveästi ole rahaa leikkauttaa sitä. En halua ratsastaa, kun näen, että hevoseen sattuu. Ensi viikolla olisi Sannan valmennus, mutta näillä näkymin sinne en ole menossa, ellei ihmettä tapahdu. Hevosen hyvinvointi menee kuitenkin etusijalle.

10 kommenttia:

  1. Milloin Lupun hampaat on raspattu viimeksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista ihan tarkkaa päivämäärää, mutta melkeinpä vuosi sitten. Keväällä arvelin suussa olevan ongelmaa, joten tallin eläinlääkäri kävi ne tarkistamassa. Hänen mukaansa suussa ei ollut mitään ongelmaa, joten jätettiin raspaamatta. Nyt kun kävi hirnuva hammas tyyppi katsomassa Lupun hampaat, niin hän sanoi siellä olevan joku lerpake, jonka takia Lupulla ei ole tilaa suussa kuolaimelle. Tästä johtuu siis kuolaimen vänkslääminen. Hänen mukaansa suussa oli myös teräviä piikkejä, joten suu saattaa olla todella kipeä. Hän kehotti leikkauttamaan Lupun suun ja samalla raspaamaan sen. Hän ei itse pystynyt niitä raspaamaan ilman rauhottavaa, kun Lupu heittäytyi niin hankalaksi. Toivottavasti saataisiin nyt joku ratkaisu tähän asiaan. Heti kun on riittävästi rahaa, niin heppa viedään leikkaukseen :)

      Poista
  2. Toivottavasti hammasongelmaan saadaan selkoa pian! :)

    VastaaPoista
  3. Auttaisiko hackamore sillä välin?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voisi auttaakkin, en oo vaan koskaan kokeillut niitä lupulla. Äiti soittaa huomenna klinikalle, josko lupu pääsisi edes raspaukseen. Katsoo auttaako se edes vähäsen :) tänään lupu oli parempi, kun kokeilin, mutta oli siltä välillä vähän hankalaa.

      Poista
  4. Aivan varmasti jollakin teidän tallilaisella on hackis. Eihän kokeilemalla mitään menetä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiköhän joltakin löydy ;) Tarkoitus oiskin kokeilla tällä viikolla :)

      Poista
  5. Hei, mihinkäs se Kattja muutti? :D

    VastaaPoista
  6. Katja meni koeajalle Jääliin, Jäälin tallille :)

    VastaaPoista