tiistai 11. syyskuuta 2012

Kisakuulumisia

Noniin, vihdoinkin sain aikaiseksi tulla kirjoittelemaan. Edelleenkin saa ehdotella vapaasti postausehdotuksia, niin voisin toteuttaa vähän mieluisempiakin tekstejä! Itselläni on pari kivaa juttua mielessä, mutta aina lukijoiden toivomukset menee etusijalle :)

Torstaina päätin juoksuttaa hevosen kentällä, kun olin tullut aika myöhään tallille. Kentällä oli paljon ravi -ja laukkapuomeja, joten innostuin juoksemaan niitä pari kertaa Lupun kanssa. Okei, se jäikin sitten siihen kahteen kertaan, kun hevonen päätti hieman lähteä omille teilleen. Lupu siis lähti vähän turhankin innokkaasti puomeille ja ryykäisi minun edelle. Itse roikuin sitten siellä perässä ja kappas olin törmätä tolppaan. Minun oli sitten pakko päästää liinasta irti, etten juoksisi päin tolppaaa. Lupuhan päätti lähteä paikalta nopeasti pukkilaukkaa vedellen. Se juoksi tallin pihaan ja antoi siellä kiltisti kiinni. Hevoselle ei tullut naarmun naarmuakaan, joten menimme sitten takaisin kentälle jatkamaan juoksuttamista :D Kyllä sitä virtaa piisasi sitten myös ympyrällä juostessa. Ja tämä välikohtaus päätyi myös osittain videollekkin. (Ah niin ihana kännykkälaatu <33)





Perjantaina pääsin itse vasta neljän aikoihin koulusta ja sieltä suuntasin suoraan tallille. Kävin pikaisesti ratsastamassa Lupun läpi. Vitsit kun heppa oli sika hyvä! Ei ole ollut pitkään aikaan niin hyvää fiilistä koko ratsastuksen ajan. Kaikki vaan jotenkin natsasi! Oli kuskin ilme yhtä hymyä vaan ratsastuksen jälkeen. Hevosen hoidin pikaisesti pois ja aloimme pakkaamaan. Lopultakin pääsimme lähtemään kohti Kiuruvettä ja paikanpäällä olimme varmaan joskus kahdeksan kieppeillä. Kisapaikalla oli todella hyvä opastus, ettei voinut eksyä. Ehdimme just ja just tekemään kaikki tarvittavat hommat, ennen kuin tuli pimeä.



Lauantaina oli sitten ihanan sateinen ja kylmä päivä, hyrrr. Ensimmäisenä luokkana oli vuorossa 110cm. Verkassa Lupu oli suoraan sanottuna hirveä! Sitä oli todella hankala ratsastaa ja en saanut minkäännäköistä kuolaintuntumaa suuhun. Joka ikinen asia tuntui hankalalta. Meinasin jo perua starttini, kun mikään ei sujunut. Kuitenkin menin radalle ja sielläkään meno ei tuntunut kovinkaan hyvältä. Videolta meno ei näyttänyt ollenkaan pahalta, mutta siltä se kyllä tuntui. Tuntui siltä, ettei Lupu kääntynyt mihinkään ja jouduin kiskomaan sitä paljon sisäohjasta. Radan jälkeen olin kyllä todella pahalla päällä, kun ärsytti niin paljon. Kuitenkin ylsimme luokkavoittoon, joka hitusen paransi mielialaani. Kympissä tuli vain kaksi puhdasta rataa, joka vähän minua ihmetytti. Rata ei kuitenkaan ollut minusta mikään haastava! Pohja oli vaan aika pehmyt ja se söi monelta hevoselta laukan. Pudotuksia tuli joka luokassa paljon ja se johtui varmasti pitkälti pehmeästä pohjasta. Lisäksi jotkut valittivat liian erikoisia esteitä, muttei ne minusta yhtään sen kummempia ollut ;)

120cm verkassa Lupu tuntui jo paljon paremmalta. Rata sujui todella hyvin, mutta yhdelle pystylle tein aika lyhyen tien ja pohja söi vähän laukkaa, joten askel ei osunut ja este putosi. Luokassa tuli vain kolme nolla tulosta ja olin nopein nelonen, joten sijoituin neljänneksi :)


<3

Sunnuntaina luokkani alkoi vasta iltapäivällä, joten saimme nukkua hieman pitempään. Ilmakin oli aurinkoisempi, mutta tuuli kylmästi. Vuorossa oli siis meidän ensimmäinen kokonaan 130cm luokka. Rata onneksi ei näyttänyt liian haastavalta. Verkassa Lupu oli todella hyvä, verrattuna eiliseen päivään. En hypännyt mitään kovin isoa estettä, kun olen liian monta kertaa verkassa ryssinyt lähestymiset niin pahasti. Verkassa myös tapahtui pieni "onnettomuus". Olin nimittäin tulossa pystylle ja olin huutanut ihan normaalisti tulevani esteelle. Olin parin askeleen päästä esteestä ja joku nainen kävelee suoraan esteen alle!! Karjun sille ihan täysiä, että varo ja hän ehti mennä hieman kyykkyyn. Me sitten kirjaimellisesti hyppäsimme sen naisen ylitse. En olisi enään kerennyt kääntää hevosta pois esteeltä, kun kaikki tapahtui niin nopeasti. Itse säikähdin tapahtunutta ihan hulluna ja tapahtuman nähneet sanoivat, etten tehnyt mitään väärää. Aina pitäisi ehdottomasti katsoa, että onko joku tulossa esteelle, ennen kuin kävelee alle! Hänelle olisi voinut käydä paljon pahemminkin, mutta onneksi selvisimme säikähdykesellä.

Radalle mentäessä iski yhtäkkiä pieni "paniikki". Itselläni oli joku hirveä kiire päästä taas esteille ja en pystynyt yhtään rentoutumaan. Ensimmäiset kolme estettä olikin aivan järkyttävää menoa! Ekalle tultiin vielä ihan ok, vähän pohjaan. Tokalle ihan pohjaan... Siltä oli viisi laukkaa sarjalle ja en saanut siihen sitä viittä laukkaa, kun hevonen ei edennytkään niin hyvin eteen. Sen seurauksena tulimme epämääräiset kuusi laukkaa sarjalle ja ihan pohjaan a-osalle. Rehellisesti Lupu yritti okserin hypätä, mutta puomi tipahti ja käänsin hevosen ohi b-osasta. Sain pienen hengähdystaon rahoitella itseäni ja hevosta. Sara tsemppasi meidät matkaan ja ajattelin, että pakkohan tässä on oikeasti alkaa ratsastamaan, jos halutaan päästä maaliin asti! Sittenhän se lähtikin sujumaan :) Viimeisellä linjalla itseltäni lähti jalustin, joten jouduin vähän tasapainottelemaan siellä selässä, jotta pysyisin kyydissä. Viimeinen linja oli joko viisi sujuvaa laukka-askelta tai kuusi lyhyttä. Tulin kuudella ja väli kävi vähän ahtaaksi ja kiskaistiin vika puomi matkaan. Lopputuloksena 14vrp: kaksi pudotusta, yksi ohi meno ja kaksi aikavirhettä. Ei mikään paras mahdollinen tulos, mutta hengissä selvittiin! Itse olin  tyytyväinen loppurataan ja siihen, että sain nollattua tilanteen katastrofin jälkeen. Lupulle esteet eivät tuottaneet mitään vaikeuksia :) Kuski tarvitsee vain paljon paljon lisää treeniä ja rutiinia.

Katja uudessa kodissaan


Hei hei rakas!

Tämä viikko otetaan ihan rennosti, pidän Lupulla viikolla kolme täysin vapaapäivää. Hevonen saa vähän huilata ja rentoutua. Ensi viikon maanantaina jatkuu sitten Petran treenejen merkeissä ja keskiviikkona minulla on pitkästä aikaa Sanna B:n valmennus! :) Seuraavat kisat onkin sitten vasta 14.10 Äimärautiolla.

Ja muuten Katja lähti tänään uuteen kotiin koeajalle. Turbomummoponia tulee kyllä kova ikävä, ehtihän poni olla minulla 4,5 vuotta :( Ponitavaraa on tulossa lähiaikoina paljon myyntiin, joten kaikki ponin omistajat olkaahan tarkkoina! Lisäksi tulee myös vähän muutakin tavaraa myyntiin, eikä ainoastaan ponitavaroita.

8 kommenttia:

  1. se 130 oli sitte oikee hyvä sen alun jälkee, hienosti skarpattu ! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin se tuntukin sujuvalta, sitten alku sähläyksen jälkeen. :)

      Poista
  2. meneekö katja emmalle tai ainolle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ei mene kummallekkaan. Lähti jääliin, joten ei kauas kuitenkaan :)

      Poista
  3. ahh tosi söpö kuva musta ja katjasta... <3 voi muulikka kusipääponi tulleehan tuota ikävä

    VastaaPoista
  4. Kivoja kertomuksia ja tykkään myös, kun olet lajitellut siististi nuo päivät, että tietää heti mistä on kyse.

    VastaaPoista
  5. voi paska eihän poni mene tunneille jäälintallille. surkea paikka oma poni oli siellä pari viikkoa, enkä ENÄÄ IKÄNÄÄ vie poniani sinne! (oli yksäri puolella...)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ole menossa tuntiponiksi. Poni myytiin ihanalle perheelle yksityiskäyttöön. :)

      Poista