keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Änkyrävänkyrä

Heipä hei kaikille! Bloggaus on vähän jäänyt viime päivinä, kun koulussa riittää taas tekemistä ja ei ole ollut yhtään inspistä kirjoitella. Suurin syy, joka vähän masentaa on Lupu. Klinikkareissun jälkeen ajattelin, että päästäisiin vihdoinkin aloittamaan treenaaminen taas, mutta ei sittenkään. Kun kapusin lauantaina Lupu selkään, niin alkoi taas pysähtelyt. Hohhoijjaa, kun ottaa päähän! Klinikallakin sanottiin hevosen olevan ihan terve, eikä se kovin kipeältä vaikuta. En tiiä sitten, johtuuko nämä vain jumeista, kivuista vaiko onko herra keksinyt jonkun uuden jäynän... Viimeistä vaihtoehtoa vähän kyseenalaistan, koska Lupu ei ole aikaisemmin näitä harrastellut, mutta muuten liikkuu todella hyvin.

Torstaina ja perjantaina Lupu kävi kävelykoneessa(lue:matolla) molempina päivinä 22min. Perjantaina laitoin myöskin mäkiominaisuuden päälle ja Lupu sai välillä kävellä ylämäkeen.

Lauantaina tosiaan ratsastin Lupulla. Ajattelin mennä ihan kevyesti, mutta minulla taisi jäädä taas vähän vaihde päälle. Heti alussa, kun pyysin alkuravailujen jälkeen Lupua vähän väistämään ravissa Lupu pysähtyi pari kertaa, mutta lähti kuitenkin heti reippaasti eteen. Päätin jättää sitten hetkeksi väistöt pois ja aloitin varovasti harjoitusravin. Kokoajan vähän pelkäsin, että milloin se pysähtyy, mutta Lupu liikkui ihan kivasti, vaikkei oikein halunnut taipua. Kun sain Lupun antamaan niskasta periksi muuttui ravi oikein kivaksi. Uskalsin vähän tehdä avotaivutusta ja temmonmuutoksia. Lupu ei enää painanut kädelle ollenkaan.

Äitiii, mua hävettää!!

raukkaparka sai vähän huulipunaa :)

Laukka sitten olikin vähän hankalempaa ja kestikin aikansa, että sain sen rennoksi. Lupu ei halunnut taipua kumpaankaan suuntaan, mutta aikansa sitä pyöriteltyäni sain todella kivaa laukkaa! Olin ihan fiilingeissä ja ajattelin ottaa enää vain loppuravit eteen alas. Noh loppuraveissa Lupu teki sitten tenät ja kun annoin pohjetta, Lupu alkoi heti jumittaa. Sain sen taas vähän aikaa liikkumaan ja heti kun yritin vähän asettaa yms niin stoppasi. Tämä jatkui niin kauan kunnes en enää mahtanut asialle mitään ja minun oli lopetettava. En tiiä, meninkö liian rankasti, kun vähän innostuin, mutta heppa oli välillä sika hyvä....

Sunnuntaina meillä oli aamu- ja päivätalli. Hanna ei päässytkään ratsastamaan Lupua, joten päätin juoksuttaa hevosen. En halunnut mennä lietsomaan pahaa mieltä sen selkään. Maneesissa oli vissiin joku valmennus menossa, joten päätin mennä kentälle. Äiti oli onneksi mukana ja käskin aikaisemmista kerroista viisastuneena sulkea naruilla kentän "portit". En kuitenkaan ollut viime kerroista vielä tarpeeksi viisastunut, kun päätin juoksuttaa Lupun riimulla suitsien sijaan. Tiesin, että Lupu saattaisi innostua ja arveluni osoittautuikin oikeasksi.

Heti käynnissä Lupu lähti itsestään kiitoravia tarpomaan hangessa, jyräten melkein äidin. Myöhemmin kun pyysin hevosta itse raviin, niin sehän lähti pukkilaukkaa kaahottamaan ympyrällä. Eihän minulla ollut minkäänlaista mahdollisuutta pysäyttää sitä, joten oli täysi työ pitää heppa käsissä. Kesti varmaan 10min saada hevonen takaisin käyntiin ja siinä ajassa se oli kolmesti melkein kaatunut ja pukitellut ja loikkinut sinne tänne. Päätettiin sitten suosiolla hakea suitset ja mennä maneesiin jatkamaan juoksutusta :D Taisi Lupulla olla vähän virtaa, kun riehui tarhassakin Prinssin kanssa.



Maanantaina oli Hannan treenit. Menimme jälleen jumppailu teemalla puomeja ja kavalletteja. Heti alkuraveissa Lupu pari kertaa pysähtyi, mutta jatkoi kuitenkin ihan hyvin liikettä. Aluksi  Lupu tuntui menevän pää taivaissa, mutta antoi myödätä kuitenkin. Nuo alku pysähtelyt jo vähän latisti mieltä ja en sitten koko loppu tunnista saanut sitä oikeaa fiilistä takaisin. Laukassa Lupu tuntui vähän jäykemmältä ja ei oikein kunnolla myödännyt niskastaan, eikä halunnut taipua. Kaikki tehtävät näette videolta, joten niistä ei sen enempää. Ratsastin koko tunnin aika huonosti, enkä keskittynyt kunnolla. Minulla on juurikin se ongelma, etten aina keskity kunnolla tehtävään ja menee ihan plörinäksi. Heti kun keskityn, niin menee hyvin.

Kun yksi puomi laitettiin hurjaksi esteeksi, niin en oikein sillekkään nähnyt paikkaa. Enkä myöskään puomeille... ÄÄH mikä minulle on tullut? Siis en vaan nähnyt paikkoja ja välillä tuli väleihin yksi laukka liikaa ja kaarteissa otin ennen puomia töpöaskeleen... Ärsytti suunnattomasti! Keskittymistä vielä vaikeutti se, että Lupu pari kertaa radan aikanakin pysähtyi. Viimeiset tehtävät eivät olleet helppoja. Jäi vähän hampaan koloon, kun ei tullut yhtään mallisuoritusta.. No, ensi kerralla paremmin!

Tänään Lupuskalla oli akupunktiohoita ja oli kuulemma vieläkin aika jäykkä. Itse en käynyt tallilla, kun oli hulluna kouluhommia tehtävänä.

 Huomenna (lue:tänään) Hanna ratsastaa Lupun, joten katsotaan, miten heppa sitten liikkuu :)


15 kommenttia:

  1. En tiedä auttaako tää mitään, mutta meidän tallilla yhdellä tammalla oli kohdussa jonkinlainen tulehdus, niin se pysähteli ratsastaessa juuri tuolla tavalla ja jatkoi pysähtelyä jonkin aikaa vielä tulehduksen jälkeenkin. Tosiaan tuo tulehdus oli kohdussa, jota ruunillahan ei ole :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vähän hankala tosiaan olla ruunalla kohdussa tulehdus :DD Meillä on ensi viikolla taas klinikka-aika ja tällä kertaa mennään tähystämään vatsa. Jos sieltä ei löydy mitään, niin onpahan sekin ainakin pois suljettu vaihtoehto.

      Poista
  2. kuvasitteko selän?:)

    VastaaPoista
  3. nou hätä ne paikat tulee sieltä taas ku alkaa menemää enemmä puomeja ja esteitä ;) huomasin ite ihan saman että nytkun vähemmän ollaan hypätty niin pakko mennä paljon puomeja että silmä tottuu taas tähän :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. jep! Ei se auta, kun vaan treenata... Tosin eipä olla nyt taaskaan treenaamassa vähään aikaan. Ens vk tiistaina klinikkalle taasen tähystyksiin. Tänään taas pysähteli Hannallaki, nii päätettiin antaa hevosen olla ensi viikkoon rauhassa... Löytys nyt ees joku syy tähän!

      Poista
    2. mulla kans heppa oli jo paranemassa, mutta jouduttiin taas saikulle ja kohti uutta eläinlääkäriaikaa. Huoh, hevoseton on huoleton.

      Poista
    3. Niinpä! On se välillä kyllä aika raastavaa näitten elukoiden kanssa...

      Poista
  4. Äsken vasta sain mieleeni että olet vasta 15 vuotias ja ratsastat noin hyvin! Jos pidät tämän kehitysvauhdin yllä niin sähän oot kohta ihan huipulla ;)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehheh kiitos! Voishan sitä siistimminkin ratsastaa, mutta pikku hiljaa ;)

      Poista
  5. Kyllä teidän meno ihan hyvälle näytti, vaikka laukassa kankeuden kyllä huomasi :/
    No mutta, aina ei voi mennä ihan putkeen kuitenkaan - olishan tää harrastus ihan liian helppoa silloin.
    Muutenkin mukavan oloinen blogi, jään seurailemaan jatkossakin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä se ajoittain näytti ihan hyvältä, muttei aina voi mennä ihan putkeen :) Tosin nyt pitää taas lähteä klinikalle tutkimuksiin, kun ei heppa ole kunnossa. Hevoseton on huoleton, niinhän se menee..

      Poista
  6. Voi harmi teitä! :( Tosiaan jos mahatähystyksestä ei löydy mitään, kantsii kuvata selkä ja kaularanka.Siitä jatkaisin järjestyksessä takapolvet-kintereet ja sitten etujalkojen (ala)nivelet kunnes jotain löytyy. Tietenkään en tiedä mitä olette jo tarkastaneet, mutta nuo yllä mainitsemani on ne jotka yleisemmin saattavat aiheuttaa haluttomuutta liikkumaan. Tsemppiä teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Toivottavasti löytyisi seuraavalla klinikkareissulla joku vika, niin sitten pystyisi aloittaa sen hoitamisen. Hankala nyt, kun ei oikein tiedä mikä hevosta vaivaa..

      Poista
  7. Haastoin sut! Käy tsekkaa:)

    http://tarunintoaarre.blogspot.fi/

    VastaaPoista