keskiviikko 2. tammikuuta 2013

Klinikkareissusta selvitty!

Uusivuosi on jo startannut ja toivottavasti siitä tulee edellis vuotta perempi ;) Tänään alkoi jo koulu, kun aikaisemmin se on aina alkanut vasta loppiaisen jälkeen. En kuitenkaan ollut tänään koulussa, koska Lupulla oli aamupäivällä klinikka-aika. Loma olisi kyllä saanut jatkua vähän pitempään, kun ei yhtään huvittaisi mennä takaisin kouluun!

Maanantaina minun oli tarkoitus mennä maneesiin vääntämään koulua, mutta Heidi sai suostuteltua minut mukaansa pellolle. Aluksi annoin hevosen mennä miten itse halusi ja sitten vasta aloin vähän työskentelemään. Kun Lupu rauhoittui, niin se oli ravissa tosi kiva. Lopuksi annoin hevosen ottaa ravi- ja laukkaspurtteja. Oli jälleen hirmu kivaa ja varsinkin kun oli seuraa mukana :) Pulkkailemaan ei valitettavasti päästy, kun lumisohjoa oli satanut yli 10cm maahan, eikä teitä ollut aurattu. Katsotaan päästäisiinkös viikonloppuna!

Laittelen tähän nyt viime päiviltä kännykkäkuvia :) Tallinpihalla oli yks päivä kivan vätinen taivas.

Katjaponny ja hänen uusi omistajansa :) Kunnon karvaturri <3


 Tiistaina meillä oli iltatalli ja sitä ennen menin maneesiin ratsastelemaan. Ajattelin, että suurinosa olisi käynyt jo päivällä, mutta ensimmäistä kertaa tänä talvena sattuin olemaan "ruuhka-aikana" paikalla. Maneesissa taisi olla parhaimmillaan 6 ratsukkoa? En ratsastanut kuin vain puoli tuntia, kun en alkanut tekemään mitään hirveetä tuuppaustreeniä, kun hallissa oli niin paljon väkeä. Oikeastaan oli ihan kiva, että oli kerrankin enemmän porukkaa, niin en tuijottele vain sinne hevosen niskaan vaan on pakko katsoa eteen. Yleensä saan ratsastaa arkisinkin yksin tai parin muun ratsukon kanssa.

Tein aluksi käynnissä väistöjä. Ravissa Lupu ei oikein alkuun tuntunut keskittyvän kunnolla ja yritti juosta alta. Tein sitten paljon vasta- ja myötäasetuksia ja voltteja, jotta Lupu rauhoittuisi. Ravissa tein myös vähän avotaivutusta. Kun Lupu antoi periksi ravissa, niin se liikkui kivan ryhdikkäästi, eikä ollut enää niin etupainoinen. Laukassa Lupu oli vielä aika raskas edestä ja se oli selvästi hankalampaa kuin ravi. Tein pari kertaa laukassa ympyrää ja pienensin sitä niin pieneksi, että Lupu joutui kunnolla käyttämään takaosaa. Loppuraveissaheppa oli ihan super ja siihen oli kiva lopettaa.

Lupun kanssa tultiin peltoilemasta

Lupu ja hänen uusi leikkikaveri. Lupukin näyttää ihan pikkuiselta tuon Hannan orin vierellä :D
Tänään menin aamusta tallille, kun Lupulla oli tosiaan kymmeneltä se klinikka-aika. Klinikalla meillä oli sama tuttu, mukava eläinlääkäri, joka palveli meitä viimeksikkin. Kerroimme miten Lupu on viime kerran jälkeen liikkunut jne. Hän tunnusteli Lupun selän ja Lupu selvästi reagoi alaselän kosketukseen. Tämän jälkeen tehtiin taivutuskokeet ja Lupu reagoi vain pikkuisen oikeaan etujalkaan. Menimme vielä maneesiin juoksuttamaan liinassa ja siinä ei enää näkynyt mitään epäpuhtautta. Päädyimme siihen tulokseen, että alaselkään piikitettiin kortisonia.

Muuten Lupu sai ihan terveen hevosen paperit :) Lupu sai muutaman päivän kipulääkekuurin taasen ja nyt pitää ottaa pari päivää ihan rennosti. Sitten takaisin normaali treeniin! Eläinlääkäri sanoi, että liikunta auttaa selkävaivoihin,  päinvastoin lepo ei auta niihin. Mahdollisimman monipuolista liikuntaa tulee tehdä ja mielellään paljon puomeja/kavalletteja. Lepopäivinä  kävelytystä, eikä vain tarhassa möllöttämistä. Usein estehevosilla on selkävaivoja ja kilpailukauden jälkeen niillä on yleensä lomaa. Kuitenkin eläinlääkäri sanoi, ettei hevosta kannata jättää yhtäkkiä pitemmäksi aikaa jumppaamatta ja ratsastamatta, koska silloin lihakset menevät jumiin. Mielummin tekee sen lepojakson jotain toisenlaista liikuntaa, esimerkiksi paljon maastoilua.

Mutta näillä mennään! Toivotaan nyt kovasti, että saataisiin aloittaa taas treenaaminen :) Sunnuntaina on hyppelytreeni ja ensi viikolla katsotaan joskos päästäisiin taas Pekan treeneihin!

Tämän päivän lookki

Herra touhuli klinikalla

Muuten haluatteko postausta kuluneesta vuodesta silleen kuukausittain, vaan jätänkö tekemättä? :)

8 kommenttia: