sunnuntai 30. joulukuuta 2012

Höntsäilyä

Moi taas kaikille! Nyt olen joutunut tekemään aika isoja päätöksiä ensi kaudelle ja valitettavasti joudun jättämään yhden valmentajan pois kuvioista. Tällä hetkellä minulla olisi siis kolme valmentajaa. Onhan se hyvä, että on useampi valmentaja, jotta saa enemmän eri näkemyksiä, mutta minusta kolme on jo liikaa. En pysty käymään kolmessa eri paikassa niin usein, että siitä olisi jotain hyötyä. Niimpä joudun jättämään Petran pois. Tämä harmittaa kovasti, koska olen tykännyt Petrasta paljon, mutta uskon tämän olevan ihan järkevä ratkaisu. Petra ehti meitä koko viime kauden valmentaa ja kävin yhteensä 13 kertaa hänen reeneissään. Kehityimme hurjasti viime vuonna ja Petralta sain paljon hyviä vinkkejä Lupun ratsastukseen. Mutta kuitenkin Petra käy n. kerran pari kuussa ja ryhmässä on aina n.neljä ratsukkoa. Paljon tehokkaampaa on käydä yksityisvalmennuksissa pari kertaa viikossa. Tuo ryhmäjuttu ei ollut se ratkaiseva tekijä, vaan lähinnä ajateltiin sitä, ettei meidän tarvitsisi lähteä aina vinkan kanssa hevosta raahaamaan valmennuksiin. Nyt kun Hanna on taas Suomessa, niin hän toimii meidän kotivalmentajana ja auttaa myös Lupun ratsastuksessa. Pekalla käymme jatkossakin ja Pekka alkaa käymään myös välillä Hannaa valmentamassa meidän kotitallilla, niin samalla minäkin voin käydä valmennuksessa, eikä Lupua tarvitse lähteä raahaamaan Pikkaralaan :)



 Perjantaina Lupulle tuli käymään taas akupunktiohoitaja, mutta sitä ennen kävin pellolla tekemässä vähän hankitreeniä. Menin pellolla n. 30min. Aluksi päätin työstää Lupua vähän enemmän. Menin lähinnä ravissa ja laukassa ympyröitä ja koitin saada hevosen rauhoittumaan suustaan ja nostaa sen niskan ylös. Vasempaan kierrokseen sain ratsastaa aika kauan, jotta Lupu antoi periksi, mutta lopulta se suostui sinnekkin asettumaan hyvin. Lopuksi otin vielä vähän ravi ja laukkaspurtteja ja käytiin kävelemässä tiellä. Akupunktiohoitaja sanoi, että nyt Lupulla oli alaselkä kipeä ja jäykkyyttä oli havaittavissa. Lupu kuitenkin tuntui jo paremmalta ja seuraava aika on reilu viikon päästä.

Ihan mälsää...

No anna nyt ees jotain herkkua!!!
Lauantaina ratsastin Lupun maneesissa vähän kevyemmin. Lupu oli alusta asti oikeastaan tosi hyvä. Selvästi akupunktio oli auttanut, sillä Lupu kantoi jo itseään paljon paremmin, eikä pää ollut siellä kilsan päässä. Lupu oli vähän virtaisa ja sainkin sitä vähän hidastella välillä, kun meinasi lähteä alta juoksemaan. Ravissa uskaltauduin jopa tekemään avo- ja sulkutaivutuksia ja yhdet lisäyksetkin. Oikea sulkutaivutus oli huomattavasti hankalempaa kuin vasen, joten tätä pitää treenata. Lupu ei kertaakaan protestoinut ratsastuksen aikana, mikä oli todella hyvä juttu! Ei siis enää jumitellut paikallaan, vaan suoritti vaikeammatkin tehtävät hyvin. Laukassakin Lupu oli kiva ja vastalaukkaakin menimme vähäsen. En ratsastanut kauhean kauaa, kun tarkoitus oli mennä vähän kevyemmin :)

Uusi huopa pääsi tänään kokeiluun :)

Tänään oli Hannan treenit tai no ennemminkin ehkäpä oli jokin tilannekatsaus ja kuolaimentestailua. Aluksi menin ravissa puomeja. Lupu painoi välillä aika paljon kädelle taas ja yritinkin välillä kohotella käsiäni, jotta Lupu nostaisi päätään. Laukassa tulimme samaisia puomeja ja itselläni oli vähän estesilmä ruosteessa. En meinannut saada puomelle kunnollista paikkaa. Lupu kaarteissa painoi kädelle ja otimme muutamat käyntisiirtymiset. Siitymisien avulla Lupu ei enää painanut kädelle niin paljoa. Menin pari kertaa pystyn ja päätettiin vaihtaa kuolainta, kun Lupu painoi niin paljon. Testattiin Hannan gägiä ensin kahdella ohjalla. En huomannut pahemmin mitään muutosta ja otettiin toinen ohja pois. Se tuntui jo vähän paremmalle, mutten tiedä sitten oliko se parempi kuin meidän kolmipala. Me hypättiin loppujenlopuksi aika vähän ja esteet oli max 80cm.

Videon tarkennus ei ole ihan kohdillaan, mutta koittakaa kestää :D




Valmennuksen jälkeen pidimme pienen palaverin Hannan kanssa ja katsottiin vähän ensi vuoden kisakalenteria. Varmaan ensimmäiset kisat on 24.3 Oulussa ellei lähdetä Ypäjälle helmikuussa. Kuitenkin ehkä mielummin menen ensimmäiset kisat täällä "kotosalla". Katsottiin josko mentäisiin Hannan kanssa samoihin kisoihin. Harmi vaan kun SM kisat on jo kesäkuussa, niin ei taideta varmaankaan sinne keretä. Viime vuonna ne oli paljon myöhemmin, vasta syyskuussa. No mutta ei meillä ole mikään kiire mihinkään, turha edetä liian nopeasti.

Hui, kauhean romaanin taasen kirjoitin. :D Huomenna olisi tarkoitus pulkkailla ensimmäistä kertaa tänä talvena :) Keskiviikkona Lupulla on klinikka-aika ja katsotaan sitten mites siellä tuumataan.


4 kommenttia:

  1. Ei nää postaukset oo muuten liian pitkiä, mutta kun ahdat liikaa tekstiä samaan kappaleeseen niin sellasia ei vaan jaksa lukea. Panosta siis kappalejakoon vähän enemmän! (:

    VastaaPoista
  2. Mun on pitäny tulla jo tosi pitkään kommentoimaan jotain tönne, mutta en ole saanut aikaiseksi. Ihan hirmukiva blogi ja tykkään seurailla teiän kuulumisia vaikka itse olenkin enemmän kouluratsastaja:) Et yhtään liian pitkiä tekstejä kirjottele.

    Mulla on myöskin tommonen hevonen joka ihan hirveesti painaa kädelle ja jos ei paina niin ainakin vetää jotenkin kummasti. Mulle on tää selitetty niin, että mitä ylempänä pidän kättä, sitä enemmän se painaa, ja mitä alempana pidän kättä niin sitä vähemmän... toki tähän täytyy sitten liittää ihan hirveästi pohkeella ratsastusta ja raipalla tarvittaessa ottaa takajalkoja enempi töihin. Meillä tuo kädelle painaminen johtui juurikin siitä, että takajalat jäi vaan kokoajan matelemaan jonnekkin ja yritin juurikin kädellä nostaa niskaa ylös.

    Meillä tommonen auttoi, vaikka sitä joutui muutamaan otteeseen hevoselle selventämäänkin. Tsemppiä teille treeneihin!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, että tykkäät blogistani :) olen just välillä miettinyt, että jaksaakohan kukaan ees lukea näitä tekstejä.. En vain yksinkertaisesti osaa kirjoittaa lyhyesti, kun sitä tekstiä tulee vaan :D

      Lupun pään olen saanut ylös myös tuolleen kädellä välillä kohottamalla ja takaosaa aktivoimalla esimerkiksi siirtymisillä. Lupu kylläkin työskentelee ihan hyvin takaosalla, sillä on ennemminkin kaula ja selkä jumissa, eikä oikein haluaisi sitä päätä nostaa ylös. Olen myös huomannut, että hankitreeni on nyt auttanut tuohon kädelle painamiseen, kun siinä takaosa vahvistuu. Kiitos tsempeistä ja treenaamisen iloa teillekkin! :)

      Poista