torstai 27. joulukuuta 2012

Tavara hamstrausta

Hei vaan kaikille! Tämä päivä oli lumipyräkästä huolimatta jotenkin todella onnistunut ja mukava. Pakkasetkin viimein hellitti ja pääsin pitkästä aikaa ratsastamaan kunnolla Lupulla. Oli kyllä niin kiva päästä taas oman hepan kyytiin :) Ulkomaillakin käytiin tänään, eli Haaparannan Hööksissä vähän törsäilemässä lisää. Ostoksista lisää postauksen lopussa ;)

Eilen Hanna ratsasti Lupun. Hanna meni jälleen aika varovaisesti, kun Lupulla ei ole nyt tehty kunnolla mitään ja on jäykkä. Pää taasen laahasi siellä melkein maassa asti, mutta Lupu kuitenkin käytti selkäänsä. Jännä, kun monesti jos hevosella on selkä kipeä, niin ne ennemminkin nostavat pään ylös ja kulkevat selkä alhaalla. Kun taas Lupu pyöristää selkänsä, mutta pää laahaa kilometrin päässä. Aluksi Hanna väistätteli Lupua käynnissä. Ravissa vasempaan Lupu ei olisi halunnut oikein taipua, mutta lopulta taipui sinnekkin hyvin. Hanna pyrki ratsastamaan hevosen suoraksi, kun Lupu monesti kiemurtelee suoralla tai roikkuu jommassa kummassa ohjassa. Kerran Lupu vähän yritti protestoida työn tekoa pukittamalla, muttei tällä kertaa onnistunut aikeissaan. Laukassa Lupu hakeutu välillä tosi pitkäksi ja Hanna yritti sitä vähän nostatella ylemmäs. Lopuksi Lupu kantoi itseään jo paremmin.

Muutama erittäin laadukas kuva Hannan ratsasteluista... Ekaa kertaa yritin kuvailla kameran kanssa.





Tässä näkyy hyvin kuinka Lupu painaa kädelle ja menee etupainoisena

Tänään kävimme jo aamupäivästä tallilla. Ratsastin siis pitkästä aikaa Lupun kunnolla. Aloitin käynnissä väistöillä jumpaten. Jouduin ratsastamaan todella pitkillä ohjilla, kun Lupu ei halunnut yhtään nostaa päätään. Ravissa Lupu liikkui alusta asti hyvin eteen. Liikkui vaan aika pitkänä ja yritin sitä välillä vähän nostaa ylemmäs. Lupu kantoi itseään huomattavasti paremmin tänään, eikä minun lopuksi tarvinnut ihan kilometrin pituisilla ohjilla ratsastaa. Oli se silti aika painava kädelle, mutta kuitenkin jo parempi. Kerran Lupu pysähtyi ja yritti jumittaa, mutta rohkeasti vain patistin sen liikkeelle, eikä sitten ollut enää mitään ongelmaa. Tämäkin johtui siitä, kun asetin Lupua oikeassa kierroksessa vasemmalle, joka on Lupulle nyt hankalampaa. Ravissa tein jopa avotaivutuksia ja pari kertaa sulkujakin! Laukassa Lupu painoi kädelle ja yritin saada sitä enemmän käyttämään takapäätään ja nostamaan niskaa. Pienensin laukassa ympyrää, jolloin Lupun piti hidastaa ja polkea alleen. Myöskin menin vastalaukkaa ja vasen oli huomattavasti hankalempaa. Lopuksi vielä eteen alas ravit ja hepalle paljon kehuja :) Pitkästä aikaa tuli hyvä mieli ratsastuksen jälkeen!

Talleilun jälkeen, kun Lupu oli saanut olla lämpölamppujen alla mamman hieronnassa, suunnattiin kohti Haaparantaa. Hööksiltä tarttui mukaan kaikkea tarpeellista ja ei ehkä ihan niin tarpeellista :D Hiihtoratsastusvaljaat(pulkkailuun), geeli satulan alle, kaksi Hööksin pussia, satulahuopa, korvahuput ja timanttiotsapanta. Vihdoinkin uskaltauduin ostamaan Lupulle punaisen satulahuvan ja siihen sopivan korvahupun. Olen niin kyllästynyt ruskeisiin ja sinisiin huopiin, niin nyt piti saada jotain värikkäämpää ;)


Lami-cellin punainen huopa ja huppu

Huopa on ihanan paksu

Hööksin pussukoita, tosi poikamaiset värit :D

Geeli satulan alle

Hiihtoratsastusvaljaat

Claridge Housen timanttiotsis


Mäkkärin autokaistalta haettiin kotiin vähän evästä

Paluumatkalla käytiin vielä Rajalla kauppakeskuksessa shoppailemassa ja isoveljeni luona kyläilemässä. Ajokeli oli aika kaamea, mutta hengissä selvittiin takaisin. Huomenna Lupulle tulee taas sama akupunktiohoitaja. Sunnuntaina olisi tarkoitus hypätä Lupulla, myöskin varmaan Hanna kokeilee hypätä. Suunnitellaan myös ensi vuoden kisakalenteria, josko mentäisiin vähän samoihin kisoihin Hannan kanssa. :)

8 kommenttia:

  1. Kiva että Lupu on alkanut mennä nyt paremmin! Toivotaan että tämä suunta jatkuu teillä :)
    Ja tuo huopa ja huput on ihanat, multa löytyy sama koulumallisena ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että nyt alkaisi hommat sujumaan :) Tuo huopa pisti kyllä heti silmään, kun sen näin. Ja oon sen verran korvahuppu friikki, joten nekin oli pakko ostaa :DD

      Poista
  2. Kuka akupunktiohoitaja teillä käy? Olisin itsekin kiinnostunut!

    VastaaPoista
  3. Mistä lähtien Haaparannassa on ollu hööks?
    Kiva tietää muuten! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On se ollut siellä jo varmaan vuoden? En muista tarkalleen milloin tuli, mutta aika uusi se kuitenkin on. :)

      Poista