sunnuntai 9. joulukuuta 2012

Puomiteenailua

Onpas tämä viikko vierähtänyt nopeaa! Muutenkin koko syksy on tuntunut menevän hirveää kyytiä. Tänne on satanut taas hieman lisää lunta, josko kohta voisi mennä ihan kunnolla maastoilemaankin. Alkaa jo hieman kyllästyttämään nuo maneesin seinät ;) Äidin kamera sen verran takkuilee välillä, joten varustepostauksesta ei ole tullut yhtään mitään. Katsotaan pitääkö se tehdä sitten Joulun jälkeen, jos nyt saisin vihdoinkin sen uuden kameran.


Launtaina tein samoja tehtäviä mitä Pekan valmennuksessa. Aluksi oli taasen niin hankalaa kuolaintuntuman kanssa, että aloitin suoraan laukalla ilman jalustimia. Taas on iskenyt se ongelma, etten osaa ratsastaa jalustimilla. Saan ilman jalustimia jalan paremmin hevosen ympäri, niin ratsastus on helpompaa. Laukka alkoi sujumaan ihan hyvin ja vastalaukka ympyrätkin onnistuivat. Vasempaan kierrokseen vastalaukka on hankalampaa Lupulle ja pari kertaa Lupu vaihtoikin laukan. Ravissa tein pohkeenväistöä ja avotaivutuksia. Pari kertaa myös askeleenpidennyksiä. Tällä kertaa en alkanut tekemään sulkutaivutuksia, muuta kuin kerran käynnissä. Hevonen oli jo aika väsähtänyt. Lopuksi kuitenkin yritin tehdä taka- ja etuosakäännöksiä. Takaosakäännökset vielä meni jotenkuten, mutta etuosakäännöksistä ei tullut yhtikäsmitään. Lupu vain jumittui paikalleen, eikä suostunut enää edes kävelemään. Vaikka kuin yritin käskeä eteenpäin, niin mitään reaktiota ei tapahtunut. Myöhemmin yritin vielä uudelleen, mutta sama homma. Hannakin oli upean orinsa kanssa maneesissa, niin en viitsinyt alkaa siinä Lupun kanssa tappelemaan. Täytyy harjoitella niitä silloin kun kukaan muu ei ole maneesissa, niin tarpeen tullen voin vähän enemmän käskeä sitä. :D Ne on sille hankalia, mutta vähän hankala niitä on vähän edes harjoitella, kun heppa päättää jäkittää paikoilleen. Lupu osaa kyllä hyvin ilmaista mielipiteensä!

 

Tänään oli Hannan valmennus kotihallissa. Hanna on siis Lupun entinen omistaja ja "meidän" tallin omistaja :) Aluksi juttelimme Hannan kanssa viime kaudesta ja meidän vahvuuksista ja heikkouksista. Hanna laitteli äidin kanssa maneesiin puomeja ja kavalletteja, joita menisimme. Tänään tarkoitus oli tehdä juurikin puomijumppaa Lupun kanssa, Aluksi tulimme puomeja todella hitaassa ravissa. Hevosen piti odottaa ratsastajan apuja. Hanna painotti, että ravia kannattaa ratsastaa joka päivä aluksi hitaasti, eikä heti alkaa menemään täysiä ja irroittelevasti. Tämä oli meille hyvä harjoitus, koska välillä Lupu yritti kiirehtiä pois alta ja kun puomeja korotettiin, niin Lupu yritti luistaa ulkoavuilta ja tehdä asiat itselleen helpommaksi. Seuraavaksi tulimme puomeja laukassa ja taas hevosen piti odottaa istuntaa. Lupu lyhensi hyvin askeltaan, kun vaan itse tein selässä töitä. Yksi tehtävä oli aika hankala, kun piti tulla s-mutka puomi-pysty-puomi linjalta puomeille. Tässä hevosen piti heti esteen jälkeen lyhentää askeltaan. Lisäksi Lupu ei saanut puskea ulos. Lopuksi tämäkin alkoi sujumaan ongelmitta. Ja tosiaan menimme kolmipalalla, jolla olen hypännyt viimeksi vuosi sitten. Lupu toimi sillä ihan kivasti, joten sillä menemme ainakin toistaiseksi ;)

En nyt jaksa enempää selostaa, vaan kaiken näätte videolta. Hanna kehui kovasti, että olemme kehittyneet hurjasti viime vuodesta. Tehtävät näytti helpoilta ja laukan pituus pysyi tasaisena. Ennen se oli yhtäkkistä ryntäämistä kohti esteitä. Istuntanikin on mennyt paljon eteenpäin, enkä enää makaa hevosen kaulalla ja kädet ei heilu koko ajan. :) Tuli kyllä niin postiivinen mieli valmennuksesta! Keskiviikkona uudestaan!


4 kommenttia:

  1. Olipas näppärän näkösiä harjotuksia. Täytyneekin koittaa samanlaisia itekkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi hyviä harjoituksia :) Joutui itsekkin kunnolla ratsastamaan, kun tehtävät tuli niin nopeasti eteen!

      Poista
  2. ratsastat kyllä tosi nätisti ja eleettömästi!:)

    VastaaPoista