lauantai 22. joulukuuta 2012

Selkäjumeja

Heipähei taas kaikille! :) Vieläkään en ole saanut takaisin sitä kirjoitusfiilistä, mutta haluan kuitenkin pitää teidätkin vähän ajantasalla. Jospa innostus tulisi tässä loman aikana takaisin ja keksisin jotakin kivaa piristystä tännekkin! Koulukin loppui eilen ja sain ihan hyvän todistuksen mukaani, tosin vähän oli päässyt keskiarvo laskemaan viime keväästä. Kaikkien aineiden ka oli 8,77 ja lukuaineiden 8,66. Ei siis yhtään hullumpi! Lupun kanssa ollaan oikeastaan vain kävelty koko viikko lukuunottamatta Hannan ratsastusta. Pakkastakin on ollut reippaat -20 astetta, joten senkään takia ei olla mitään pystytty tekemään.

Ahh niin ihanania kännykkälaatukuvia taas..



 Tiistaina ratsastin Lupulla ilman satulaa. Heti alussa huomasin Lupun painavan paljon ohjalle, eikä se halunnut oikein nostaa itseään niskasta ja kulkea lyhyempänä. Aluksi poitsu liikkui ihan jees, mutta kun Hanna ilmestyi maneesiin niin se otti vain itse taas käyntiin, eikä suostunut liikkumaan kunnolla eteen. Meinasi taas iskeä melkoinen epätoivo, kun Lupu ei vaan suostunut liikkumaan. Hannan ohjeistuksella menin hetken vapaata käyntiä, jonka jälkeen otin ravi käynti siirtymisiä ääniapujen avulla. Lopuksi Lupu kulki taas reippaasti ja innokkaasti eteenpäin ja ihmettelimme Hannan kanssa taas Lupun käytöstä.

Keskiviikkona kävelytin vain hevosta maneesissa. Kävin kuitenkin hetken selässä ottamassa muutaman askeleen ravia. Äiti tuli lopuksi maneesiin ja leikittiin vähän hippaa äidin kanssa :D Lupu tykkäsi juosta mamman perässä ja seurata sitä joka paikkaan.

Torstaina Hanna jälleen ratsasti Lupun. Hänen olisi pitänyt ratsastaa se jo edellisenä päivänä, mutta pakkasta oli silloin liikaa. Hanna ratsasti Lupun todella varovasti, koska poika oli aika jäykkä, eikä ollut liikkunut kunnolla vähään aikaan. Lupu oli varsinkin vasempaan jäykkä, eikä oikein suostunut sinne kunnolla taipumaan. Myöskin Hanna huomasi saman jutun, minkä minäkin tiistaina, eli Lupu ei oikein halunnut kantaa itseään niskasta, vaan halusi ennemmin mennä pää alhaalla ja etupainoisena. Hanna arveli sen johtuvan selkäjumeista. Lopuksi kuitenkin Lupu kantoi itseään hieman paremmin niskastaan :) Lupu ei pysähdellyt Hannalla kertaakaan!


Lupulla oli myöskin akupunktio samana päivänä. Meillä kävi jo ennestään tuttu nainen hoitamassa Lupun. Tasan vuosi sitten hän kävi myöskin hoitamassa Lupua. Hän sanoi, ettei Lupulla näyttänyt olevan vatsassa mitään ongelmaa. Sen sijaan Hannan arvelut osuivat kohdilleen ja Lupulla ilmeni iso jumi selässä. Tämä jumi heijastaa myöskin etuosaan ja kaulaan. Lupulle laitettiin neuloja selkään, etujalkoihin ja pakaroihin. Lupu nautti hoidosta todella paljon ja nukkui lämpölamppujen alla. Akupunktiohoitaja tulee ensi viikolla uudestaan ja alkaa käymään säännöllisesti hoitamassa Lupua n. 3kk välein. Lupulle aletaan syöttämään inkivääriä lihasjumien helpottamiseksi. Toivottavasti nyt nuo Lupun pysähtelyt johtuvat tuosta selkäjumista, eikä jostain vakavemmasta!

Sillävälin kun Lupu oli hoidossa, niin Heidi pyysi ratsastamaan minua Pretalla. Menin sillä hetken ilman satulaa ja heppa toimi oikein kivasti! Paljon paremmin mitä viime kerralla, vaikka onkin ollut levossa taas pari viikkoa. Pretan jälkeen Laurakin tyrkkäsi minulle ratsastettavaksi hevosensa :D Pääsinkin ensimmäistä kertaa Divan selkään ja neiti osoittautui kunnon energiapakkaukseksi! Oli kyllä mukava päästä ratsastamaan välillä vähän muillakin heppasilla :)


Eilen ja tänään Lupu on vain kävellyt. Eilen kävelytin sitä hallissa n.20 min ja lopuksi tein vähän maastakäsin juttuja. Tänään käytiin -23 asteen pakkasessa kävelemässä Jutan kanssa pellolla vähän aikaa.

Kohta onkin sitten jo Joulu! Tykkään Joulusta hirmuisesti ja ollaankin äitin kanssa siivoiltu kotia Joulukuntoon :) Kuusikin on jo koristeltu nätisti! Pitäisi joku päivä ottaa Lupustakin muutama jouluinen kuva ja laittaa niitä teillekkin vähän näytille :) Hyvää Joulun odotusta kaikille ihanille lukijoilleni!

2 kommenttia:

  1. vähänkö sulla on mukava ja kiva blogi, aloin lukemaan (:

    http://pienisuurillaunelmilla.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Täytyypä käydä kurkkaamassa blogisi!

      Poista