perjantai 7. joulukuuta 2012

Kouluvääntöä

Vihdoinkin päästiis taas Pekan koulurääkkiin, kun maanantain valmennus peruttiin pakkasten vuoksi. Valmennus siirrettiin torstaille, mutta kappas silloinkin oli -20 astetta pakkasta. Tänään onneksi oli "vain" -10, joten pääsimme lähtemään valmennukseen :) Äitikin sai kuvattua kameralla videota.Nyt on siis vähän jotain todisteaineistoa treeneistäkin.

Tiistaina Lupulla oli lepopäivä ja tarkoitus oli ettei minun olisi tarvinnut mennä tallille. Meillä kuitenkin kävi pieni kommellus ja olimme unohtaneet että meillä oli sinä päivänä iltatalli, joten eipä tullut sitten tallitonta päivää ;)

Keskiviikkona menin jo päivällä tallille, koska minulla oli koulua aamusta vain kaksi tuntia itsenäisyyspäivän juhlien takia. Minun tuurilla maneesissa oli kuitenkin valmennus menossa, joten  piti sitten olla heidän tieltään pois. Aluksi Lupu vastusteli paljon kuolainta ja siirryinkin heti ravityöskentelyyn, kun käynnissä hevonen vain kipitti alta. Ravikaan ei oikein onnannut, joten päätin kokeilla laukkaa. Sekin oli alkuun aika karmaisevaa, mutta jossakin välissä alkoi sujumaan. Lopuksi Lupu toimi tosi hyvin ja oli kevyt ja pehmeä edestä.

Kuva otettu 20.3.2011, tyylikästä meininkiä ;)

Torstaina juoksutin Lupun liinassa. Ensin ilman sivuohjia ja lopuksi vähän aikaa sivuohjilla. Oli niin kylmä, etten viitsinyt pistää hulluna hevosta juoksemaan. Lopuksi Lupu meni sivuohjien kanssa todella nätisti ja jätin työskentelyn siihen.

Tänään oli Pekan kouluvalmennus. Tällä kertaa tulimme vähän myöhässä tallille, kun liikenteessä oli kauhea ruuhka, joten en ehtinyt kauheasti itse verryttelemään hevosta. Pekan tultua ryhdyttiin heti hommiin ja tänään teimme vaikka ja mitä. Ravipidennyksiä, avo- ja sulkutaivutuksia ravissa, ravipohkeenväistöjä , etu-ja takaosakäännöksiä ja vastalaukkoja. Arvaatkaas tuliko minulle kuuma? Huhhuh! Yllätyin todella paljon, kun Lupu kulki jo heti alku tunnista todella kivasti. Ei vastustellut juurikaan kuolainta ja kulki pyöreästi eteenpäin. Kuvittelin, että tunnista tulisi ihan katastrooffi kun menin kolmipalalla, mutta menikin paljon paremmin mitä viime kerralla! Vaikka kuitenkin menimme huomattavasti hankalempia asioita mitä viimeksi. Ilmeisesti se hackamore on liian kova Lupulle. En kuitenkaan sano, että meno helpolta olisi tänään näyttänyt varsinkaan väistöissä, jotka ovat Lupulle tosi hankalia. Se reagoi aina ensimmäisenä hankaloihin asoihin suullaan ja sitten paikalleen junnaamisella.


Huomasi taasen, että emme ole harjoitelleet noita jankalampia asioita riittävästi. Nyt ainakin tiedän mitä pitää alkaa oikeasti treenaamaan. En enään ikinä ratsasta vain pelkkiä ympyröitä ja syrjäytä hankalempien asioiden harjoittelua... Katsotaanko kuin kauan tämä kestää? :DD Eikun oikeasti minun pitäisi nyt ottaa itseä niskasta kiinni ja alkaa treenaamaan niitä kunnolla. Mitä hankalempia ne ovat, sitä enemmän treeniä. Ei ne harjoittelematta parane! Tietenkin pitää mennä helpompiakin juttuja, jottei hevosta ja ratsastajaa laiteta liian koville ja mielenkiinto säilyisi. Ja Lupun kanssa menimme tänään ensimmäistä kertaa ikinä sulkutaivutusta, joten.. heheh vähän vissiin jäänyt..

Sunnuntaina on Hannan valmennus kotihallissa ja ensi viikon lauantaina on vasta seuraavat Pekan treenit. Katsotaan otetaanko viikolle Hannan treenit lisäksi vai ei :)

5 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Joo ihan pikkasen! :DDD Muttei tunnu missään, katos ootan et millon ruvetaan menee niitä laukkapiruetteja ;)

      Poista
    2. mä lähinnä aattelin tota jankala sanaa että mitähä se meinaa ;)

      Poista
    3. No sitä vähän määki aattelin, mutta oon niin tyhmä etten löydä tuolta jankala sanaa. :DD

      Poista
    4. Niin ja se kuuluu mun omaan termistöön ;)

      Poista