lauantai 20. huhtikuuta 2013

Fiilikset nollassa

Ärsyttää, vituttaa ja itkettää...

Siinäpä tuli oikeastaan kisapäivän fiilikset..  Kirjoitusintokin on nyt aivan nollassa, mutta pakko tulla purkamaan vähän päivän ajatuksia blogin pariin. Jos jotakin ei kiinnosta lukea "ei niin positiivista" tekstiä, niin voin suosiolla vaihtamaan jollekkin toiselle sivulle. 

Tosiaan tänään oli siis Ruukissa alue-estekilpailut. Heti aamusta tuttuun tapaan ruoka ei oikein maistunut, mutta yritin väkisin sitten survoa jotakin suuhun. No, kohta sainkin käydä oksentamassa, kun se pieni leivänpalanen alkoi ikävästi möyrimään mahassani :D Tätä piirrettä vihaan itsessäni todella paljon, sillä en pysty oikeastaan juuri mitään syömään ennen starttia ja jos satrtti on vasta (ilta)päivällä, niin silloin on jo aika nälkä ja pahaolo. Fiksuna olin myös sanonut, että Lupun voi aamulla laittaa ulos tarhaan ja tietysti se oli sitten ihan mudassa ja veteli pukkilaukka rallia ympäriinsä..  Ei siinä auttanut, kun alkaa pesemään herran jalkoja uudelleen.

Virtahopo

Matkaan lähdettiin aivan liian aikaisin. Olin kuvitellut, että kisat menee ripeästi ohi, mutta toisin kävi. Perillä olimme varmaan kaksi tuntia liian aikaisin.. No eipä tullut ainakaan kiire ja ehdin opetella hyvin radan. Lupulle hommattiin päiväkarsina, jottei sen tarvinnut vinkassa seisoskella. Pekka pääsi onneksi kisoihin auttamaan verkassa, joten äidin ei tarvinnut olla puomipirkkona. 110cm verryttelyssä Lupu oli vähän nihkeän oloinen ravissa kuin laukassakin. Hypyt kuitenkin onnistui suhteellisen hyvin lukuunottamatta yhtä sähläyskieltoa okserille. Itse lähdin sille ensin puskemaan ja sitten yhtäkkiä otin kiinni ja Lupu tökkäsi. 

Itse rataan sitten. Ensimmäinen este oli vähän hassusti keskihalkaisijalla, mutta tämä onnistui kuitenkin hyvin. Sitten olikin vuorossa pitkä lähestyminen trippelille ja siihen tuli kielto! Itse säädin siihen vähän taas jotain, kun lähdin puskemaan, mutta paikka ei ollut kuitenkaan niin huono etteikö Lupu sitä olisi voinut hypätä... No loppurata menikin sitten tosi hyvin, kun muistin käyttää hypyissä jalkaa ja lyhentää tarpeeksi laukkaa, ettei Lupu pääsisi liian pitkäksi. Toiselle vaiheelle ei siis päästy ja meidän osalta rata jäi varsin lyhyeksi.


120cm verkassa Lupu tuntui paljon paremmalta ravissa ja laukassa. Sain laukkaa hyvin lyhennettyä aina kaarteissa. No mitäs sitten kävikään... Pari ensimmäistä verkkahyppyä meni ihan jees. Mutta kun pysty nostettiin tappiin, niin Lupu kielsi!? Tulin pystylle uudestaan ja uudelleen tuli kielto. Estettä madallettiin ja jälleen kielto ja vielä suraavallakin kerralla kielto... Ei siinä sitten voitu alkaa tappelemaan verkassa sen kanssa vaan oli pakko päästää muut hyppäämään. Kokeiltiin vielä kuitenkin okseria ensin ihan matalana, mutta jälleen tuli kielto. Seuraavallakin kerralla töks ja vielä ihan säälittävän kokoiselle ristikko-okserillekkin Lupu junttasi jo kaukaa, ei meinannut edes laukkaa nostaa... Tietenkin harmitti jättää hypyt lukuisiin kieltoihin, muttei verkkatilanteessa voi alkaa "kouluttamaan" hevosta ja täytyy lähteä pois vain toisten jaloista. Kuten varmaan arvasitte, niin ei startattu ollenkaan. Pekkakin sanoi, että nyt on kyllä jotakin hevosessa vialla, sillä se ei ole ikinä kieltänyt missään tilanteessa noin monta kertaa! Lähdin sitten hiittisuoralle ottamaan loppuravit ja käynnit ja lähdettiin kisapaikalta varsin vikkelää.

Ei ollut automatkalla kovinkaan puheliasta porukkaa, kuten arvata saattaa. Ainut positiivinen asia kisareissussa oli se, että Lupu käyttäytyi oikein mainiosti jälleen kerran ja on selvästi rauhoittunut viime vuodesta. Ja toinen positiivinen asia oli se, että Lupu hyppäsi tosi hyvin sen loppu 110cm:n radan. Muuta positiivista ei sitten ollutkaan. Nyt itselleni iski aika moinen epätoivo tulevasta. En yhtään tiedä mitä lähi viikot tulevat pitämään. Juuri kun ehdin intoilla, että olisin osallistunut kolmen viikon päästä olevaan Nina Fagerströmin valmennukseen, kun hän on tulossa kerrankin tänne päin. Mutta taitaapi jäädä tämä reissu välistä, kuten ehkä monet muutkin, riippuen siitä, mikä nyt tällä kertaa tuota hevosta vaivaa. Varmaan joudutaan varaamaan klinikalle taas aika. Onhan sitä nyt tässä talven aikana tutkittu, mutta kun mitään suurempaa vikaa ei tunnu löytyvän. Mutta se nyt on aivan ilmiselvää, ettei kaikki ole täysin kunnossa. Toivottavasti ei kuitenkaan mistään hirveän vakavasta asiasta ole kysymys, sillä sitten on koko tuleva kisakausi vaakalaudalla. Mutta tietenkin hevosen terveys menee kaiken edelle ja se on tällä hetkellä kaikista tärkeintä.


Ainakin nyt pari päivää mennään ihan rennosti maastoillen ja sitten Hanna aikoo kokeilla Lupua, että miltä se hänestä tuntuu. Onhan kuitenkin Lupu Hannan entisen hevonen. Ensin kuitenkin katsomme pystyykö tätä asiaa ratkaisemaan ihan kotikonstein ja sitten vasta menemme klinikalle. Hieroin tnä Lupulle arnikaa kaulaan,lapoihin ja selkään ja uskon, että se on myös aika jumissa, sillä sen verran reagoi hierontaan. Lupulla onkin viikon päästä hierojalle tilattu aika. Tällä hetkellä omat fiilikseni ovat ihan nollassa ja tuntuu etten vain enää jaksaisi näitä jatkuvia hankaluuksia. Eihän sitä tietenkään aina voi sujua, mutta kun sitä alamäkeä on ollut tässä jo aika monta kuukautta, niin alkaa pikku hiljaa oma usko loppua. Onhan tässä ollut myös onnistumisia parin viime kuun aikana, mutta pääosin hankalaa on ollut.

Nyt kuitenkin mennään päivä kerrallaan ja katsotaan mihin suuntaan tästä jatketaan. Palailen takaisin tänne blogin pariin sitten kun asiat selkenee! Kiitos muuten teille ihanille lukijoille, jotka olette lähettäneet piristäviä kommentteja! Olette olleet viime aikoina niin ihanan aktiivisia, kiitos paljon :)

13 kommenttia:

 1. Voi ei :( Toivottavasti Lupulla ei oo mitään vakavaa ja nyt löytyis ongelmiin selvyys, kun teillä ollut ihan liikaa vastoinkäymisiä! Tsemppiä hirveesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Toivotaan tosiaan että vihdoinkin löytyis syy näihin ongelmiin. Alkaa jo pikku hiljaa ottamaan pannuun, kun mikään ei tunnu sujuvan :/

   Poista
 2. Entä jos käyttäisit Lupua Peltokoskella käyvän, belgialaisen ell:n Brunon luona? Hän on myös kiropraktikko, hoitaa maailman huippuhevosia ja on löytänyt avun muutaman minuutin katselulla monen täkäläisen hevosen vaivoihin. Brunon pitäisi tulla ihan kohtapuoliin taas Ouluun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meidän piti joskus käyttää Lupua siellä, mutta sitten tuli vähän mutkia matkaan ja se jäi. Jos hän on kerta tulossa lähiaikoina tännepäin niin voitaisiin kyllä tulla :)

   Poista
 3. Toivottavasti Lupulta ei löydy mitään vakavaa ja hyppyinto palaa nopeasti! :( Kurjaa tuollainen..

  VastaaPoista
 4. Voi ei!:( Mä muuten nauroin ääneen tulle virtahopo kuvalle, se vaan oli niin.. iloinen tai jt:DDD Väsymystä havaittavissa?...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hahah tuo on Lupun lempileikki ;) Lupu kun on sellainen värkkääjä ja kokoajan pitää hamuta suullaan jotain.

   Poista
 5. Tosi kurjaa, kun hevoset sairastaa! Mut toivottavasti ei ole mitään vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän se koskaan mukavaa ole, varsinkaan kun ei tiedä kunnolla missä mättää. Eiköhän nämä asiat selkene tässä pikku hiljaa!

   Poista
 6. Voin myös suositella Brunoa! :)

  VastaaPoista
 7. Voi että, tuo on aina ikävää. Toivottavasti käyttäytymiselle löytyy oikea syy niin on ainakin tietoinen mistä johtuu. Tsemppiä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Siinäpä se, että kunhan vain löytyisi se ongelman ydin, niin sitä voisi alkaa mahdollisesti korjaamaan. Piakkoin olisi tarkoitus pitää Pekan kanssa palaveri niin katsotaan mihin suuntaan tässä lähdetään

   Poista