tiistai 9. huhtikuuta 2013

Onnistunut treenikerta

Huhheijjaa, jos sitä nyt saisi jotakin tekstiä aikaiseksi. Viikko on taas vierähtänyt nopsaa vauhtia ja kouluakaan ei ole onneksi enää montaa päivää jäljellä ;) Tosiaan meillä piti olla viime sunnuntaina kilpailut Kajaanissa, mutta ne sitten peruttiin tämän herpes-virusepäilyn takia. Eipä tuo nyt paljoa haitannut, mutta olisihan se ollut ihan kiva käydä hyppäämässä pari rataa alle. Muuten meillä onkin mennyt ihan hyvin Lupun kanssa ja eteenkin eilisen valmennuksen fiilikset ovat aivan mahtavat! Ennen treeniselostusta kertaan kuluneen viikon mahdollisimman lyhyesti.

Tiistaina jouduin törmäyksen kohteeksi liikuntatunnilla, joten pystyin hädin tuskin kävelemään saatikka ratsastamaan. Ratsastukset jäivät siis tältä päivältä välistä, mutta sen sijaan juoksutin Lupun ensin juoksutustsydeemillä liinassa ja jonka jälkeen päästin sen irti juoksentelemaan maneesiin. Lupu oli normaalista poiketen vähän vaisu juoksemaan irti, kun yleensä rallittelee melkoista kyytiä. Kuitenkin yhdessä kaarteessa heppa onnistui lentämään nokilleen ja polkaisi itselleen haavan huuleen. Muuten Lupu säästyi ruhjeilta, eikä mitään dramaattista sattunut.

Viime viikon ainoaksi jäänyt kuva.. :D
Keskiviikkona ratsastin Lupun sileällä. Ratsastaessa jalkaani ei sattunut, mutta käveleminen oli aika tuskaisaa edelleen. Otin itseäni niskasta kiinni ja tehtiin myös niitä "ei niin mukavia" juttuja. Kuten raviväistöjä, sulkuja ja etu -ja takaosakäännöksiä. Lupu toimi erittäin hyvin ja oli muutenkin todella mielyttävä ratsastaa! Laukassa ajattelin myöskin ratatempoa ja sekin löytyi oikein kivasti.

Torstaina ei sitten mennytkään ihan niin hyvin. Ratsastin kengillä, sillä en pystynyt laittamaan saappaita jalkaan (kuten myöskin keskiviikkona), joten pohkeeni heilui tavallista enemmän. Lupua alkoi ärsyttämään jatkuva kannuksilla kaivaminen ja itse aloin ratsastamaan jälleen huonommin. Lupu hermostui ja pysähtyi. Rauhotuin ja keskityin ratsastamaan paremmin. Lupu toimikin tämän jälkeen ihan ok:sti, mutta oli edelleen todella raskas edestä.

Ootteko muuten te lukijat huomanneet Lupun banda silmät? Ne vaan suurenee päivä päivältä ja ell mukaan siinä on joku pikmenttivika yms.
Viime kesän lopussa oli vain pieni piste

Ennen ei ollut mitään :)

Perjantaina Lupulla oli vapaapäivä ja lauantaina käytiin vähän maastoilemassa n.45min Pahajärventiellä. Kunnon maastoihin ei oikein nyt päästä, kun siellä menee ladut. Tie oli paikoittain ihan hyvä, mutta välillä oli aika liukkaan näköistä. Ei siis revitelty pahemmin. Lupu aluksi kyttäsi vähän kaikkea, mutta lopulta suostui kulkemaan rennosti eteenpäin.

Lauantaina läpiratsastin Lupuskan. Aluksi Lupu tuntui oikein mukavalta ja kaikki tuntui sujuvan. Sitten otin välikäynnit ja sen jälkeen hommasta ei taaskaan meinannut tulla yhtikäs mitään. Tämän takia harvemmin annan Lupulle vapaat ohjat kesken ratsastuksen, sillä se lopetta työnteon tyystin. Lupu muuttui vahvaksi ja alkoi painamaan kädelle. Puri kuolaimeen kiinni, joten asettamaminenkin oli hankalaa. Argghh.. Laukassa tein temmon vaihteluita ja Lupu aluksi vastasi aika hitaasti pohkeeseen. Tulin myös yhtä kavallettia ympyrällä ja kahdeksikolla. Siihen osuttiin joka kerta hyvin, mutta Lupu oli edelleen aika vahva, eikä halunnut pyöristyä. Vasta loppuraveissa tuntui menevän ihan hyvin.

Eilen oli Pekan valmennus Pikkaralassa. Alkuverkassa Lupu tuntui aivan kamalalta ja oli edelleen raskas edestä. En kuitenkaan jaksanut alkaa siitä vääntämään, vaan keskityin eteenpäin ratsastukseen ja pidätteiden läpi menemiseen. Valmennuksen aiheena oli tällä kertaa trippeli. Ensin tulimme pari verkkahyppyä, jonka jälkeen kaarevalla tiellä okserilta trippelille 8 laukkaa. Kerran itse kämmäsin laskuissa ja aloitin laskemisen vasta toisella askeleella, mutta onneksi este oli pieni, eikä aiheuttanut ongelmia. Lopuksi trippeli laitettiin oikeisiin mittoihinsa, leveyttä oli n.170 cm ja korkeutta 125cm. Kerran tulimme sen ilman apuestettä ja se onnistui ihan hyvin.


<
 Trippeli jätettiin sikseen ja tulimme kontrollointitehtäviä. Ensin okserilta pystylle kaarevatie 7 laukkaa ja siitä s-kiemura, jossa oli kolme estettä välein 3 ja 4 laukkaa. Tämäkin sujui tosi hyvin, tosin laskin seitsemään, vaikka piti laskea 1,2,3,4, ja 1,2,3 :) Lopuksi sitten tulimme radan 110-120cm korkeudella, johon sisältyikin sitten aika kivasti tekemistä. Alku oli sama kontrollitehtävä ja se onnistui hyvin. Kolmen askeleen linja meni myös ihan hyvin, seuraavalla viiden laukan linjalla olin aivan liian hidas tekemään pidätteen, mutta onneksi heppa kuunteli ääniapuja ja selvittiin yli okserista. Sitten itse jäin vähän lagittamaan ja unohdin ratsastaa edeten seuraavalle vinopystylle. Se kuitenkin onnistui ongelmitta. Viimeiselle linjalle otin kuuden sijaan 7 laukkaa ja ajauduttiin vikalle okserille vähän pohjaan. Mutta kuitenkin rata sujui tosi hyvin ja Pekka oli tyytyväinen! :D

Hevoseen olin todella tyytyväinen, sillä se skarppasi hienosti, eikä kieltänyt kertaakaan, vaikka tulimmekin lähelle! Ilmeisesti ratatempoharjoittelu sileällä on tuottanut tulosta, sillä Lupu vastasi radalla hyvin pohkeesta eteenpäin ja tuli hyvin pidätteistä takaisin. Maltoin myöskin pitää hyvin käteni kurissa, enkä juurikaan värkännyt niillä :) Jes, tästä on hyvä jatkaa!

Huomenna olisi pitänyt olla Pekan treenit, mutta ne peruuntuivat. Seuraavista treeneistä en olekkaan ihan varma, sillä Pekka sanoi, että katsotaan mihin suuntaaan tuo virushässäkkä etenee. Saattaa olla, että Pekka tulee Marttilaan pitämään minulle valmennusta, mutta sen näkee sitten. Eeva ehkä pitää mulle treenit viikonloppuna, ettei ihan päästä ruostumaan ;)

5 kommenttia:

 1. Oho, olipas hurjan näköinen tuo silmä, tai siis silmän alus O_o Tuosta ei kuitenkaan pitäisi olla mitään haittaa hevoselle?

  http://pirinransu.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo onhan se aika karun näköinen, muttei sille oikein mahda mitään. :D Ei pitäisi olla haittaa hevoselle, koska on vaan tuollainen "kauneusvirhe". Oikeastaan Lupun iho on kauttaaltaan aika läikikäs,joten ei ihmekkään kun on tuollainen tullut..

   Poista
 2. lupu on kohta ihan pandan näkönen! :D mutta mitä sulla on apinaiseni ens vkl tiedossa? ;;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiks ookki!!! :D Varmaan vuoden päästä jo nyrkin kokoiset rinkulat :P Tarkoitatko tulevaa viikonloppua? :D (oon tyhmä, i know) Eipä mulla oo muuta kuin lauantaina aamu ja päivätalli + valmennus siinä välissä. Sunnuntai täysin vapaa ;)

   Poista
  2. oon tottunu jo sun tyhmyyteen! ;) meijän pittää kekkasta joku vkl!!!

   Poista