perjantai 26. huhtikuuta 2013

Astetta erilaisempi viikko

Huhheijaa kiirettä pukkaa! En ole pahemmin ehtinyt Lupun tilanteesta kirjoittamaan tänne blogin puolelle, mutta näin alkuun voin sanoa, että asian ydin on tiedossa ;) Nimittäin ongelma ei ole suinkaan hevosessa vaan ratsastajassa eli minussa. Ehdittiin jo varata kaikenmaailman klinikka-aikoja, kunnes Hanna ratsasti Lupulla, eikä mitään ongelmia ollut. Tämä tapahtui siis tiistaina ja Hanna myöskin hyppäsi paria estettä maneesissa. Niissäkään ei ilmennyt ongelmia ja päinvastoin Lupu näytti hyppäävän tosi hyvin! Vähän se aluksi oli hieman epävarma ja jätti itsensä vähän liian kauas esteistä, mutta lopuksi uskalsi jo tulla lähemmäs. Este oli lopussa siinä 120cm tienoilla, eikä ollut mitään ongelmia.

Tässä jo varmistuimme siitä, ettei Lupu ole varsinaisesti kipeä mistään( lukuunottamatta mahdollisia jumeja), sillä ei se olisi muuten liikkunut ja hypännyt noin hyvin. Ja turhaa lähtä klinikalle turhaan maksamaan siitä, kun hevosesta ei vain löydy mitään. Vastahan me siellä ramppasimme, eikä vikaa vain löytynyt. Hanna sanoi, että vika on lähinnä minun pää kopassani. Kunhan itse vain relaisin vähän, enkä niinkään välittäisi siitä missä se hevosen pää on.

Tän kuvan lataamisessa ei kestänyt kuin tunti.. Ja välillä näyttää ettei näkyisi edes ollenkaan nyttenkään...

Kisojen jälkeisenä sunnuntaina ja maanantaina kävin ilman satulaa maastossa. Lupulla on vielä hokit jaloissa ja ne pitäisi nyt viikonloppuna ottaa pois. Kuitenkin molempina päivinä Lupu käyttäytyi tosi hyvin, eikä kertaakaan niskuroinut. En vaatinut siltä oikeastaan mitään, kunhan vain liikkui eteenpäin. Meillä oli Lupun kanssa tosi hauskaa ja heppakin näytti nauttivan maastoilusta. Maanantaina meidän mukana oli myöskin Heidi oman hevosensa kanssa ja Lupu meinasi vähän innostua liikaakin. Parit iloloikat se vetäisi, mutta muuten pysyi täysin hallinnassa. Lopuksi kävin vielä kentällä laukkaamassa "järven" läpi kukkulan päälle ja siinäkin Lupu yritti vähän vetää päätä alas :D ilmeisesti meidän kenttä on nyt ollut pari päivää ihan täysin kuiva, mutten itse ole siellä vielä päässyt ratsastamaan.

Kesä tule jo!

Hanna on tiistaista asti ratsastanut Lupua. On kuulemma aika jäykkä, mutta jo paljon parempi. Itse olen saanut ratsastaa vuorostaan Hannan hienoilla kilpahevosilla ;) Keskiviikkona menin Foxilla, joka on myöskin myynnissä. Tämän näköinen kaveri siis kyseessä. Foxilla ei oltu ratsastettu viikkoon Italian matkan takia, joten arvatkaas vaan oliko hepalla vähän virtaa? Ravi meni vielä ihan hyvin, tosin yritti välillä juosta pois alta, mutta laukka.... Herttileilaa kun kuntoni/habani joutui ihan toden teolla koetukselle. Heppa olisi halunnut vain mennä täysiä ja ei oikein mennyt pidätteetkään läpi. Vaikka sillä olikin gägi suussa kahdella ohjalla, niin ei juuri mitään vaikutusta. Toisessa suunnassa sain sen vähän rauhoittumaan, mutta toisessa en juuri ollenkaan. Ratsastuksen jälkeen oli pikkasen hiki!

Torstaina ratsastin sitten vuorostaan Luxilla, joka on Lupun puoliveli. Täysin vastakohta eiliselle ratsulle, nimittäin Lux on hieman laiskahko perusratsastuksessa. Aluksi käynnissä en meinannut saada kunnolla hevosta eteen siispä siirryin raviin. Aluksi oli vähän nihkeää, mutta pikku hiljaa hevonen alkoi liikkua sikahyvin! Lux oli todella kiva ratsastaa, kun hiffasin miten se toimii. Laukkakin oli ihanan ilmavaa ja sainkin vain lähinnä nautiskella kyydissä. Hannakin kehui, kuinka
Lux liikkui hyvin.


On ollut todella kiva ratsastaa vähän eri hevosilla, kun normaalisti menen aina vain Lupulla ja joskus harvoin Pretalla. Kummasti sitä oppii eri hevoselta aina jotain uutta. Menen aina ilomielin ratsastamaan jollain hevosella, jos vain joku pyytää. Eihän tuo paljoa haitannut päästä ratsastamaan tuollaisia kv-tason tykkejä ;) Ihan mukavaa vaihtelua!

Tänään Lupu oli ollut heti alusta asti kivan tuntuinen. Kuitenkin laukatessa se oli Hannallekkin yrittänyt vähän niskuroida ja pukittaa. Ei kuitenkaan pahasti, mutta kyllä sillä selvästi selässä/takapäässä on jotain jumia. Huomenna tuleekin osteopaatti hoitamaan Lupun ja koetetaan myös varata aika Brunolle, joka on arvostettu kiropraktikko. Itse en tänään ratsastanut, sillä Hannan hevoset olivat rokotettu. Olinkin sitten vaihteeksi orjailemassa eli putsaamassa varusteita Ainon kanssa. Huomenna mulla on myöskin Tuire Kaimion luento ja sieltä menenkin sitten suoraan tallille ja jään näillänäkymin Hannalle Oulunsaloon yöksi :) Tällaista siis tällä kertaa!

6 kommenttia:

 1. oon aina tykänny tuosta ultrafoxista, tosi kiva hevonen :) hyvä että lupulla ei mittää vakavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. jep se on kyllä näppärä kaveri! ;) Oikea rusettihai aikaratsastusluokissa. Niinpä, toivotaan että hommat alkaisi pikku hiljaa sujumaan. Se vaatii kaikista eniten yritystä minulta, jotta pystyn muuttamaan vääriä toimintatapoja :)

   Poista
 2. Hei! :) Haluaisin kysellä lisää tietoja tuosta myynnissä olevasta Ultrafoxista. Kehen voisi ottaa yhteyttä?

  VastaaPoista
 3. Bruno tulee 3.-5.5. ja ilmoittautumiset viim. 28.4. eli huomenna.

  VastaaPoista