lauantai 11. tammikuuta 2014

Kulunut viikko

Taas yksi viikko vierähti ohitse! Varmaan kohta on jo kesä ennen kuin ehdin huomatakkaan. Tosin lämpömittari näyttää tällä hetkellä -15 astetta ja seuraavaksi viikoksi on luvattu samoja lukemia... Hyi, vihaan kylmyyttä ja eteenkin toppavaatteilla ratsastusta! Tuntuu etten voi ratsastaa kunnolla, kun päällä on kauhean paksu vaatekerros.

Tiistaina ajattelin tehdä rankemman valmennus viikonlopun jälkeen rennomman ratsastuksen. Noh Foxi osoittautui vähän hankalemmaksi, joten se siitä rennosta ratsastuksesta. Kärsivällisesti jatkoin työskentelyä ravissa, vaikka allani oli dynamiittipötkö, joka olisi mielellään singonnut heti täysiä eteenpäin. Todella "väsynyt" hevonen siis valmennuksien jäljiltä :D Välillä tuli super hyviä pätkiä, mutta eteenkin laukka oli hankalaa. En meinannut millään saada Foxia rennoksi vaan menimme pää ylhäällä kamelilaukkaa. 
Tyylikäs klippaus viimeistely part 1
"Mami mua vähän nolottaa!"
Ratsastin myös Heidin pyynnöstä Pretalla, joka tuntui oikein helpolle Foxin jälkeen. Aluksi se kyttäsi maneesissa olevia esteitä ja jännittyi aina ohi mennessä. En välittänyt hepan kyttäilystä vaan jatkoin samalla lailla. Lopulta Preta unohti vihreät örkit ja keskittyi töiden tekemiseen. Innostuin ottamaan myös muutaman hypyn, kun maneesissa oli ristikko, ristikko-okseri ja sarja. Preta oli ihan tohkeissaan. Pari kertaa se kielsi okserille, kun sen alla oli mukamas niin pelottavat valkoiset palikat. Muuten hypyt sujuivat hyvin ja molemmilla oli hauskaa!

Keskiviikkona Foxi sai vapaapäivän. En sillä mielellään pidä täysin vapaita päiviä, koska sen verran virtaisa tapaus on kyseessä, toisin kuin Lupu oli. Laitoinkin hepan vajaaksi puoleksi tunniksi kävelykoneeseen.Torstaina kuten arvasinkin Foxilla oli melkoinen menohalu päällä. Yleensä sentään käynti ja ravi on sujunut hyvin, mutta nyt myös ravi oli välillä hankalaa. Paljon hyviäkin pätkiä tuli, mutta muuten F oli jännittynyt juostessaan alta pois ja poikittaessaan takapäällään. Minulla oli täysi työ saada hevonen rennoksi ja odottamaan. Yritin ratsastaa mahdollisimman paljon istunnalla ohjista vetämisen sijaan, mutta jouduin kuitenkin jatkuvasti keräilemään ohjia. En usko, että sillä vetokilpailulla saavutamme parasta mahdollista lopputulosta. Hankalaa on myöskään antaa Foxille ohjaa ja rentoutua itse laukassa pelkällä kolmipapalla ratsastaessa, koska saman tien laukataankin jo täysiä kaahaten ympyrällä. Onneksi sentään välillä pystyn antamaan varsinkin oikeassa laukassa ohjaa. 


Ratsastin yhteensä jopa 1,5 tuntia! En katsonut yhtään kelloa ja jotenkin aika vain vierähti. Lopetin laukkatyön ja otin eteen alas ravit heti sen jälkeen, kun olin jo varmaan 20 minuuttia  yrittänyt saada vasemmassa laukassa yhtä rauhallista pääty-ympyrää. Mikä voittajafiilis olikaan sen jälkeen!


Perjantaina Foxilla oli hieronta. Edellisenen kerta oli n. kuukausi sitten. Foxilla oli lähinnä vain normaaleja pienempiä jumeja. Vasen kaula oli eniten jumissa, joten ei ihmekkään, että vasemmalle on ollut hankala taivuttaa. Hieronnan takia en voinut ratsastaa, mutten halunnut taas pitää vapaapäivääkään. Siispä kävin ihan kevyesti juoksuttamassa Foxin liinassa sivuohjien kera. 

Tänään alkoi sitten kunnon pakkaset! Kerkesihän sitä leutoa säätä jo tovin olemaan... Topparatsastushousut kaivoin kaapista ensimmäistä kertaa tänä talvena esiin. Päätin laittaa gramaanit avukseni helpottamaan laukkatyötä.


Hoidin ulkona jäätyneen hevoseni lämpölamppujen alla ja menimme kunnon varustukset päällä maneesiin. Eipähän ainakaan tullut kylmä! Foxi oli energinen, mutta kuunteli gramaanien kanssa oikein hyvin. Ehkä se vielä jokin päivä menee yhtä rauhassa ilmankin. Laukka sujui aika kivasti molempiin suuntiin. Lopuksi otin vielä pari hyppyä ristikolle ja pari okserille. F hyppäsi hienoja hyppyjä käyttäen hyvin selkäänsä :)

Huomenna on Hannan hyppytreenit ja maanantaina Maijan kouluvalmennus, wihii!

4 kommenttia:

 1. Pakko kysyä kun olen nyt vähä yli vuoden lukenut blogiasi silloin tällöin päivitellen mitä teille kuuluu ja nähny teitä Ypäjälläkin kun hanna meni Lupulla.
  Mitä Lupulle kuuluu, tiedätkö? Se siis meni myytiin, ja Winolakin myydään siellä vai? Onko ollu hyvä fiilis ku uus heppa alla, erilaisineen haasteineen? :)

  Tsemiä tulevalle kaudelle !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parisen viikkoa sitten kun kysyin, niin Lupu oli vielä myytävänä Hannan tutun luona Hollannissa. Samaan paikkaan meni myös Winolakin. Nyt en tosiaan tiedä, onko Lupuska vielä siellä. Toivottavasti löytää hyvän kodin, jossa pääsee näyttämään taitonsa paremmin :)

   Fiilis on ollut oikein hyvä Foxin kanssa. Tuntuu nyt siltä, että olen tehnyt oikean ratkaisun, kun aluksi pelkäsin, että valitsisin väärin. Vielä ei voi tietää, mitä tulevan pitää, mutta toivon todella, että yhteystyö lähtee hyvin sujumaan. Helppoa hevosta en taaskaan valinnut, mutta Foxi on eri lailla vaikea kuin Lupu. Hankalaa on edistyä eteenpäin, jos hevonen ei ole yhteystyö haluinen. Foxi sen sijaan tykkää tehdä töitä, mitä itse arvostan. Jarrut on välillä hukassa ja minulla on vielä rutkasti opeteltavaa sen kanssa :) Pikku hiljaa edetään.

   Ps. Kiva, että olet jaksanut seurailla meidän kuulumisia jo noinkin kauan!

   Poista