maanantai 6. tammikuuta 2014

Petran valmennuksien toinen päivä

Nyt on toinenkin päivä takana ja kotiin pääsimme lähtemään ihan hyvillä fiiliksillä. Näistä ohjeista riittääkin pureskeltavaa seuraaviin valmennuksiin. Petra on tulossa kolmen viikon päästä uudestaan ja mukana ollaan! 

Valmennukset olivat taas myöhässä, niin ehdin katsomaan edeltävää tuntia ja samalla näin päivän harjoituksia. Selvästi linjat olivat teemana.

Ensin ravailin vähän aikaa itsenäisesti, jonka jälkeen siirryimme yhteisverryttelyyn ensin ravissa. Teimme nelikaarista kiemurauraa ja pohkeenväistöjä. Foxi väisti yllättävän hyvin, vaikka kotona ne ovat olleet hankalia. Keskityimme myös saamaan sisäjalan läpi ravissa Kettu oli taas oikein hyvä. Laukassa jatkoimme samoja juttuja, tosin kiemuraura vaihtui kolmikaariseksi. Foxi oli laukassa aika raskas edestä ja pidätteet eivät menneet toivotulla tavalla läpi. Väistö oli Foxille vaikeaa ja se lähinnä vain vaihteli laukkoja. Pari onnistunutta pätkää kuitenkin saatiin. Tätä en aikaisemmin ollut kotonakaan tehnyt ja siihen on vielä matkaa, että pystyn kolmipalalla samaan.Hypyt aloitettiin linjalla; kavalletti - 6 tai 7 laukkaa - pysty - 2 laukkaa - pysty - 6/7 laukkaa kavalletille. Ensimmäisellä kerralla Foxi olikin niin kuulolla, että otin ensimmäiseen väliin 8, mutta taas toiseen viisi! Muutenkin heti hypyt aloitettua Foxi muuttui paljon kevyemmäksi edestä :D Loput kerrat onnistui hyvin ja vasemmassa kierroksessa tarvitsi tulla vain kerran koko homma. Tämän tehtävän jälkeen aloimme tulla linjoja eri askeläärillä. Pysty - okseri - pysty suoran linjan väleihin molempiin viisi laukkaa. Toinen linja oli pysty - 6 laukkaa -okseri - 5 laukkaa -pysty. Jänskäsin vähän, että mitenköhän nuo linjat menevät. Sekin osoittautui aika turhaksi panikoimiseksi! Ensimmäisellä kerralla tulin suoran linjan 5:llä ja 4:llä eli yksi askel jäi välistä. Seuraavalla kerralla meni super hyvin + otimme mukaan innarin, jolta jatkoin kolmella laukalla okserille ja viidellä laukalla pystylle. Meinasi käydä ahtaaksi viimeinen väli, mutta tuo kolme laukkaa innarin jälkeen tuli niin kivuttomasti kuin, jos olisin yrittänyt tunkea siihen neljä.


Petra sanoikin, että pääasia on rytmin säilyminen eikä niinkään se montako laukkaan saadaan väleihin. Mielummin vaikka yksi askel liikaa roiskimisen sijaan. Lopuksi tulimme vielä vähän isomman radan samoilla linjoilla jättäen yhden akskeleen jokaisesta pois ja linjojen jälkeen vielä yksittäinen okseri ja pysty. Petralta sain ennen rataa ohjeeksi olla ratsastamatta yhtään eteen, pelkkä rentoutuminen riittää Foxille. Aloittaessani ensimmäistä linjaa Foxi odottikin pystyn jälkeen niin hyvin, että itseltä meni ajatus, enkä ajatellut eteen, enkä taakse. Lopputuloksena Foxi survoi väliin viisi laukkaa neljän sijasta ja tyylikkäästi hypättiin okserin läpi... Petra sanoi, että järkevintä olisi ollut ottaa heppa kiinni ja tehdä viisi hyvää laukkaa väliin kerta F odotti niin hyvin. Sen kanssa ei kannata kisoissakaan jättää pois askelia, jos odottaa noin kiltisti ettei vaan pakka mene sekaisin.

Uudella yrityksellä pääsimme välit oikeilla askelilla ja Foxi oli super! Linjojen jälkeen Ketulla alkoi vähän keittämään päässä ja alkoi tyylikkäät pupuloikkimiset sun muut. Jouduin tekemään ympyrän ennen okseria ja lopulta ottaa seis, kun en saanut tilannetta rauhoitetuksi. Minun olisi pitänyt ajatella vain eteenpäin pidättämisen sijaan! Esteen jälkeen pitäisi muistaa rentoutua ja rauhoittaa oma käsi, sillä jatkuva vetäminen hermostuttaa Foxia lisää. Lopuksi jatkoimme vielä pari kertaa pelkästään okseria ja pystyä ja saatiinkiin aika hyviä lähestymisiä aikaan.


Petra antoi vielä ohjeeksi opetella vähän ns pelaamaan Foxin kanssa, jottei se ehdi kaukaa jo tajuta mikä on seuraava este. Eli jos heppa on rauhassa ja kuuntelee hyvin tekee vähän lyhyemmän tien sen sijaan että kiertää kauempaa. Ja jos heppa ei ole ihan hanskassa ja vouhottaa omiaan, niin käyttää enemmän tilaa hyödyksi sen sijaan, että lähtisi tekemään lyhyitä teitä villitäkseen sitä lisää.

PS. poistin vahingossa myytänänä -sivuni, joten koitan tehdä uudet mahd. pian. Ärrhh että ottaa päähän.. Koulukin alkaa sopivasti huomenna... NOT!


4 kommenttia:

 1. Haha, toinen on vähän innoissaan :D Ainakin se tykkää hypätä! :)

  VastaaPoista
 2. Heei! Onko sulla jotkut sivuohjat tai vastaavat hypätessä? Mulla on oma nuorukainen myös aika innokas esteillä, ja olen ajatellut myös käyttää jotain sivareita tai muita apuna, kun tahtoo karata avuilta ja sitten vauhti vain kasvaa. :p
  Jos viitsit avata vähän, ja kertoa mitä apuohjia kannattaisi käyttää tai miten laittaa ne niin olisin tosi kiitollinen!
  T. Koulutuuppari ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Käytän silloin tällöin gramaaneita hypätessä tai sileällä ja ne on todettu hyväksi apuvälineeksi. Sivuohjilla en ole koskaan ratsastanut.

   Voisin avata omia näkemyksiäni enemmän ihan omassa postauksessa! Pistetään korvan taakse, kiitos ehdotuksesta :)

   Poista