torstai 2. tammikuuta 2014

Vuoden ensimmäiset treenit

Uusivuosi on lähtenyt käyntiin ja mielenkiintoista on nähdä missä pisteessä sitä ollaan taas vuoden päästä. Toivottavasti löydämme Foxin kanssa yhteisen sävelen ja saamme luottamusta puolin ja toisin. Joitakin varmaan kiinnostaa mitkä ovat meidän tavoitteet tulevalle kaudelle, mutta tässä vaiheessa niitä on hieman hankala sanoa, kun vajaa kuukausi ollaan vasta treenattu yhdessä. Meillä on vielä hyvin aikaa kisakauden alkuun, enkä ota mitään paineita treenin suhteen. :)

Tiistaina ratsastin Foxilla sileällä harjoitellen edellisen päivän valmennuksen asioita. Ravissa pystyin heti alusta asti ratsastamaan vähän pidemmällä ohjalla. Laukassa koitin olla kerimättä ohjia liikaa ja ratsastamaan enemmän istunnalla. Kuitenkin liian helposti lähdin takaisin vanhaan tapaan hidastamaan liikaa kädellä. Ärsytti, kun en pysynyt poissa mukavuusalueella! Laukassa sain kuitenkin hyviäkin pätkiä, jolloin pystyin rentoutumaan paremmin. Lopuksi otin vielä pari pientä hyppyä molempiin suuntiin.

Wiwwe ja Kettu
Foxin jälkeen ratsastin myös Wiwwellä kuten maanantainakin. Wiwwe on varmasti herkin hevonen, jolla olen koskaan ratsastanut. Siltä ei saa pyytää mitään liian nopeasti, muuten se saattaa hermostua ja hypätä pystyyn. Aluksi annoin hevosen mennä löysin ohjin pää pystyssä ympäri hallia ravissa ja laukassa. Sen jälkeen aloin taivuttelemaan Wiwweä molempiin suuntiin ja aina myötäsin ohjalla ja gramaaneilla kun W antoi vähänkin periksi. Välillä Wiwwe väläytteli hienoja pätkiä eteenkin oikeassa kierroksessa. Vasen oli hankalampi, mutta lopuksi sekin alkoi sujumaan. Ravi tällä hevosella on todella pomppuisaa ja keventäessä tuntuu kuin heittoistuin olisi alla!

Äähh en kestä enää näitä mössö kuvia!! Täytyy värvätä joku mukaani tallille kuvaamaan
Keskiviikkona suuntasin Foxin kanssa jälleen maneesiin. Katolta tippui lunta, joten Kettu välillä sinkosi milloin minnekin. Ratsastuksesta ei meinannut tulla yhtikäs mitään, joten päädyin laittamaan gramaanit avuksi. Heti Kettu oli paremmin kuulolla ja keskittyi paremmin työskentelyyn. Tein ravissa tällaista tehtävää: keskihalkaisijalle - avotaivutus - suoristus - maneesin keskelle voltit molemmille puolelle - keskihalkaisijalla avotaivutusta toiseen suuntaan. Vuoron perään käännyin keskihalkaisijalta vasemmalle tai oikealle. Toisella pitkällä sivulla tein seinäväistöä ja toisella askeleen lyhentämistä. Kettu toimi aika kivasti! Kun tämä alkoi sujumaan jatkoin ravivolttejen jälkeen laukassa tehden päätyyn ympyrän.


Lopuksi vielä työskentelin aika paljon laukassa ympyröillä. Pyrin saamaan Foxin mahdollisimman paljon pois kädeltä, jotta pääsisin myötäämään ohjasta. Vasen kierros on edelleen hankalampi ja siinä rentouden saaminen on työläämpää. Gramaaneilla kettu kuitenkin hidasti paljon paremmin eikä niiden tarvinnut olla edes tiukalla. Lopuksi sain ensimmäistä kertaa ratsastettua ravissa paremmin eteen alas. Kettu ei nimittäin venytä niin hyvin kuin Lupu kaulaa alaspäin.

Tänään oli Hannan valmennus. Aluksi ravissa tulimme puomilinjaa, jota ennen ja jälkeen piti tehdä voltti kulmaan. Pitkällä sivulla vähän ratsastettiin eteen. Laukassa ei ollut ihan niin helppoa, mutta Foxi pysyi kuitenkin yllättävän rauhallisena ja itse pystyin pitämään käden rauhassa. Loput tehtävät ja hypyt näettekin videolta.

Apua, en tiedä miksi video näkyy noin huonolaatusena... !


Tiivistetysti Foxi oli parempi kuin viimeksi, muttei vieläkään mikään super. Pupuloikkia ei tullut enää paljoa ja olin vähemmän kädellä kiinni. Vielä pitäisi uskaltaa antaa hevosen laukata enemmän kaarteissa ja rentouttaa omaa kättä. Välillä jäin liikaa pitämään ja tuli yksi askel liikaa ennen estettä. Esteen jälkeen sain hevosen peremmin jo kontrolliin. Linjoilla minun on vielä hankala hahmottaa askelpituutta, joten ensimmäisellä kerralla otin väliin ylimääräisen askeleen ja välillä jouduin päästämään hevosen turhan kovaa eteen. 

Vielä tänään ratsastin Wiwwellä. Maneesissa oli yhtä aikaa estevalmennus, joten ajoittain ratsastus oli hankalaa, kun jouduin väistelemään olematta kenenkään edessä. Pätkittäin W kulki hienosti, mutta lopulta jouduin jättämään ratsastuksen vähän kesken hevosen hermostuttua muiden hypätessä. Oli kuitenkin jälleen mukavaa vaihtelua :)

Tänään myös klippasin Foxin ennen treeniä ja oli aika mutkaton tapaus. Huomenna tuleekin satulansovittaja katsomaan satulan sopivuuden. Palaillaan viimeistään Petran valmennusten merkeissä!

2 kommenttia:

  1. Teistä tulee kyllä hienoja kun saadaan aikaa ja treeniä vielä alle! Ei kyllä näytä helpolta hevoselta, ratsastit hyvin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hihih toivotaan niin! Treeniä tarvitaan vielä paljon, mutta pikku hiljaa hyvä tulee ;)

      Poista