maanantai 14. maaliskuuta 2016

Kauden ekat kansalliset -pettynyt ratsastaja!

Moikka! Meillä oli vasta eilen tämän kauden ensimmäiset kansalliset kilpailut. Hyppäsin luokat 120cm ja 130cm. Aamusta olin jälleen kuuluttajana ja toisessa luokassa ratahenkilökunnassa. Tulikin sitten vähän hoppu laittaa heppa kuntoon ja omat kisakamppeet päälle. Suunnitelmasta poiketen jätin letit tekemättä ja säntäsin verkkaamaan, kun aikataulua oli kiritty vartin verran.

Kolme ekaa kuvaa (c) Ronja Vekki


Loput kuvat (c) Anne Aho





Molemmissa radoissa oli näin kauden alkuun aika kivasti tekemistä. Huomasi, että kisataukoa oli kertynyt useampi kuukausi, kun meinasi vähän jännittää! Verkka onnistui hyvin Tiinan avustuksella ja ei muuta kuin radalle! Rata alkoi oikein kivasti ja pääsin 2-3-4 esteiden välit normaaleilla askelmäärillä eli neljällä ja viidellä. Viitos-kuutos linjaan nypin kahdeksan askelta. Uusinnassa koitin vähän kääntää, mutta edelleen ratsastin turhan paljon käsijarru päällä. Menimme siinä vaiheessa luokan johtoon, mutta lopulta olimme luokassa viidensiä ja vain neljä sijoittui, joten jäimme ilman ruusuketta.



Seuraavan luokan verryttelyssä hyppäsin vain muutaman hypyn ja Foxi toimi oikein kivasti, kuten myös edellisen luokan verkassa. Radalle menin renolla fiiliksellä, mutta siitä huolimatta laukkasin jo ensimmäisestä esteestä alkaen alitemmossa. Ensimmäiseen väliin survoin yhden askeleen liikaa. Kolmoselta neloselle sain normaalit seitsemän askelta, mutta seuraavan linjan mokasin sitten kunnolla. Pystylle tulin liian lähelle, joten puomi tuli mukaan. Pystyn jälkeen en edennyt viidellä laukalla kolmoissarjalle, vaan nypin mukaan kuudennen askeleen. Kolmoissarjan a-osalta myös puomi matkaan.. ärhh.



Perusradan viimeisen linjan onnistuin sentään tulemaan oikealla askelmäärällä. Puomien takia meidän rata jäi harmittavan lyhyeksi, emmekä päässeet uusintaan. Voi että ärsytti oma alisuorittaminen! Foxi tuntui molemmissa luokissa niin hyvältä, mutta tällä kertaa itse mokasin kaiken. Tekisi mieli äkkiä mennä kisoihin korjaamaan omat virheet! Harmittavasti kisoja on vähän kehnosti nyt tarjolla. Suunnitelmissa olisi kuitenkin kolmen viikon päästä lähteä Umeån kisoihin landen toiselle puolen, mutta se on vielä hieman auki.


7 kommenttia:

  1. Älä syyllistä itseäsi liikaa! :) Osaat kyllä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taidat olla oikeassa, oon välillä vähän turhan itsekriittinen.. :D Noh ensi kerralla sitten paremmin! :)

      Poista
  2. Siistiltä näytti ratsastus vaikka itseäsi soimaatkin. Foxikin näytti tasaiselta. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Foxi oli kyllä näin kauden alkuun yllättävän tasainen :) Jospa sitä itsekin pääsisi alkukankeuden jälkeen vauhtiin!

      Poista