sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Päästäispä jo baanalle

Käytiin Foxin kanssa tiistaina Ylivieskan klinikalla Tainion luona. Hän on ennenkin käsitellyt Foxia piikityksen, kiropraktikkohoidon tai raspauksen muodossa. Aluksi tehtiin taivutuskoe, F oli vähän pörhäkkänä, kun viereisellä raviradalla juoksi pari ravuria. Pientä reagointia oli molemmissa etujaloissa, joten vuohisnivelet piikitettiin molemmista jaloista. Foxista otettiin verikoe, jonka arvot olivat melko hyvät.

Foxin henkitorvi myös tähystettiin: tällä kertaa siellä oli paljon sitkeää limaa, johon saimme avaavaa ja limaa irroittavaa lääkettä matkaan. Mitään vakavaa ei siis löytynyt, mutta oli kuitenkin hyvä käyttää heppa tässä välissä tarkastuksessa, jotta sitten päästään kesällä normaalisti kisaamaan. Toki hieman harmitti, kun hallimestaruudet jäi väliin, mutta sinne olisi ollut turha lähteä puolikuntoisen hevosen kanssa. Tärkeintä on, että heppa on kunnossa!


 Kettu luuli päässeensä kisoihin.Ketun oma sviitti.

Foxi on nyt viikon asunut omassa "ulkokarsinassaan". Se on tehty tallin päätyyn ns. kylmävarastoon, joten se kuuluu samaan rakennukseen. F on viihtynyt siinä todella hyvin ja yskäkin on lähtenyt pois. Jospa se tästä! Vaihdoimme myös pelletin suomalaiseen, niin tiedämme sen varmasti olevan hyvälaatuista. Olemme myös ostaneet Foxille omat heinät ja ne kastellaan tuttuun tapaan isossa saavissa.Hoito-ohjeiksi saimme viikon kävelyä ja sitten seuraavalla viikolla pikku hiljaa palaten normaaliin sileäntreeniin ja kahden viikon päästä saa hypätä eli nyt siis vähen reilu viikon päästä. Pitkää taukoa ei siis tullut! Perjantaina Tainio kävi tallillamme hoitamassa hevosia ja Foxi kävi siinä samalla vielä kiropraktisessa hoidossa. Foxi oli oikein hyvässä kunnossa, pari lukkoa vaan löytyi kaulanvasemmalta puolelta. Kysyin myös, miltä F näyttää lihaskunnoltaan tällä hetkellä ja saatiin hyvää palautetta. Ei ole liian lihava eikä liian hoikka :)

Tämän viikon olen siis kävelyttänyt Foxia Äimiskän maastoreiteillä  ja heppa on kyllä ollut yllättävän fiksusti, vaikkei ole ollutkaan normitreenissä. Kolmen viikon päästä onkin sitten toivon mukaan seuraavat kisat Järvenpäässä GP-osakilpailun merkeissä. Vähän kyllä tuntuu hassulta mennä hyppäämään nuorten GP:tä, kun takana on vain pari epäonnistunutta kilpailua, mutta kuten valmentajani sanoi, meillä on jo niin paljon ratoja takana, joten osaaminen on kyllä selkärangassa. Osaamme kyllä, kunhan vain luotan itseeni ja hevoseeni. Jos haluaa kehittyä, on joskus pakko mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Viime vuonna GP-sarja jäi saikkuilujen vuoksi väliin, mutta nyt en aio jänistää. Tietenkin jos mutkia tulee vielä lisää matkaan, niin sitten ei ole järkeä osallistua.

Miten teillä on kausi lähtenyt sujumaan? Onko kellään lukijoista myös pölyherkkiä hevosia?

4 kommenttia:

 1. Mun pölyherkkis saanut apua pelletin rehujen heinän kastelusta. Rehuun lisään valkosipuli jauhetta! Mihin kouluun haet lukion jälkeen?
  .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo meillä kans pakko kastella kaikki ja valkosipulia syötetään :) Haen Jyväskylään opiskeleen psykologiaa.

   Poista
 2. Jonkinlaista alkutakeltelua täälläkin, sukelsin kevään ensimmäisissä kisoissa maneesinpohjaan ja nyt oon joutunut parannella itseäni toista kuukautta. Onneksi on pitkä kesä edessä, ja onneksi meistä edes se nelijalkainen on terve... Tsemppiä kauteen ja Foxille hyvää terveyttä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Pikaista paranemista, onneksi kisoja riittää kesällä :) Kiitos paljon!

   Poista