torstai 7. huhtikuuta 2016

Tapahtumarikkaat kolme viikkoa

Huh johan on tapahtunut reilu kolmessa viikossa! En tullut tänne aiemmin kirjoittelemaan, sillä halusin panostaa viimeisiin yo-kirjoituksiin täysillä, onneksi nekin on jo ohi! Toivottavasti saan lakin päähän tänä keväänä :) Foxin kanssa ollaan käyty yksissä koulu -ja estetreeneissä. Sillä oli myös muutaman päivän ajan paha yskä ja sai siihen lyhyen lääkekuurin. Yskä meni onneksi ohi ja Kirsi kävi antamassa myös höyryhengitystä Ketulle. Saimme mukaan  höyrylaitteen Umeån kisoihin, mutta unohdimme siitä yhden osan kotiin, emmekä sitten voineet käyttää sitä kisoissa..
Kaiken tämän lisäksi sain viimein pitkän hakemisen jälkeen työpaikan ja saimme kuulla, että entinen ponini Katja joudutaan lopettamaan. Kävimmekin katsomassa ponia heti uutisen kuultuamme. Ajattelin tehdä tässä lähiaikoina ponista ihan oman postauksen. Niin ja maaliskuussa täytin myös 19 vuotta. Hui, sinne katosi junnuvuodet!

Ruotsin kisat ei mennyt ihan putkeen: tällä kertaa omassa ratsastuksessa ei ollut vikaa, mutta puomeja vain sateli alas hyvistä paikoista huolimatta. Lisää kisoista ihan omassa postauksessa, mutta sen verran voin jo sanoa, että tulevat Ypäjän hallimestaruuskisat jäävät väliin ja suuntaamme Nikulan hevosklinikalle. Foxilla ei ole mitään hengenhätää, mutta se on menneen talven aikana herkistynyt uudessa tallissa pölylle entistä enemmän, joten sille parhaillaan rakennetaan omaa ulkokarsinaa tallin jatkoksi. Haluamme myös tarkastaa hepan kunnolla tässä välissä, jotta pääsisimme starttaamaan kauden ensimmäisessä GP-osakilpailussa.
Foxi alkoi viikko Oulun kisojen jälkeen hengittämään raskaasti ja jouduin soittamaan eläinlääkärin määräämään sille antibioottikuurin. Foxilla on aina ollut pökyherkkä, mutta se on muuton jälkeen tullut pahemmaksi, eikä enää heinien ja purujen kastelu pelkästään riitä. F syö jatkuvasti yskänsiirappia, josta on ollut paljon apua, mutta Marstall merkkisen Sinfoniemyslin syöttämisen lopetimme, sillä siitä ei ollut Foxille apua, vaikka onkin tarkoitettu "hengitystieongelmaisille".Kirsin antamassa Flexineb höyryhengityksestä on ollut myös apua ja olemme harkinneet oman laityteen ostamista, mutta ne ovat vain hirmuisen kalliita.. Ruotsissa ollessaan F ei yskinyt kertaakaan ollessaan ulkojabassa, joten Foxille parasta olisi olla ulkokarsinassa ja onneksi sellainen saatiin järjestymään!Foxin pahin yskä meni ohitse ja pääsimme osallistumaan Tiinan koulu -ja estetreeneihin. Koulutreeneissä menimme myös puomeja ja F toimi yllättävän hyvin myös kolmipalalla. Ennen ei olisi tullut kuuloonkaan mennä monta kertaa laukassa putkeen puomeja, mutta nyt ei ollut mitään ongelmaa, eikä Foxi tullut edes älyttömän vahvaksi. Vastalaukat taittuivat jälleen hyvin, mutta vielä ne ovat Foxille haastavia ja se tulee niissä tosi vahvaksi edestä.


Estetreeneissä F hyppäsi super hyvin ja pääsin kaikki linjat oikeilla askelmäärillä ilman turhia nyppimisiä. Foxi vaan kävi vähän kuumana ja oli pään kanssa hieman levoton, mutta muuten se oli hyvä ratsastaa. Videota katsoessani huomasin, kuinka F puree liikaa kiinni vasempaan ohjaan, enkä saa sitä kunnolla suoraksi oikealle ohjalle. Tähän pitää jatkossa kiinnittää enemmän huomiota. Viimeinen rata oli super hyvä ja siihen oli hyvä lopettaa.

Ennen Umeån kisoja kaikki näytti olevan päällepäin aika hyvällä mallilla ja kisoihin lähdettiin hyvällä fiiliksellä. Paluumatka ei ollut sitten aivan yhtä iloinen, mutta siitä lisää myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti