keskiviikko 28. maaliskuuta 2012

Kuulumisia + videopläjäys

Hei! Viime postauksesta onkin vierähtänyt aikaa... Pahoittelen! Ei ole ollut hirveästi ylimääräistä aikaa viime aikoina. Noo nyt tuleekin postaus koko viikon kuulumisista.

Keskiviikkona juoksutin Lupun kevyesti hallissa. Laitoin sille tuttuun tapaan sivuohjat. Oli ihmeellisen rauhallinen, eikä hölmöillyt turhia.


Torstaina oli Mintin kouluvalmennus. Keskityimme pääasiassa koko tunnin ajan hevosen vinouteen. Aloitimme hitaassa käynnissä takaosan väistättämisillä. Ravissa ja laukassa pyrimme myös menemään mahdollisimman hitaasti, mutta pontevasti, eikä niin, että hevonen kiirehtii alta pois. Laukka työskentelyssä menimme paljon vastalaukkaa niin, että asetus oli välillä laukanpuolella ja välillä sisällepäin. Oikeaan kierrokseen vastalaukka oli huomattavasti vaikeampaa ja Lupu rikkoikin välillä raville. Myöskin laukanvaihdot hitaassa temmossa ja "koottuna" olivat hankalia. Teimme myös paljon siirtymiä. Oli ihanaa tuntea kuinka hevonen hidastaa pelkästään vatsalihaksia käytämällä. Tunnista jäi kokonaisuudessaan hyvä mieli. Välillä tuli loistopätkiä kun taas jotkin asiat olivat todella hankalia. Kuitenkin Lupu on parantunut muutamassa kuukaudessa paljon ja vielä on hirmuisesti parannettavaa, mutta tästä on hyvä jatkaa!


Perjantaina Lupulla oli vapaapäivä ja itse olin illalla seurakunnan järjestämässä kokkokospelissa, johon rippikoululaisten oli pakko osallistua.

Lauantaina ratsastin Lupun läpi huomisia kisoja varten. Hevonen ei tuntunut erityisen hyvältä, muttei kovin huonokaan ollut :D Ratsastuksen jälkeen alkoi hevosen siistimis ja varusteiden putsaus operaatio.

Iltäpäivällä menin kaupunkiin, Essin kanssa leffaan ja sen jälkeen Essi tuli meille yötä :)

Sunnuntaina oli siis Kajaanissa alue-estekisat. Aamulla oli herätys klo kuuden jälkeen ja olisi kyllä tekenyt mieli jäädä nukkumaan :D Kisapaikalla olimme aivan liian aikaisin. Jouduimme odottelemaan pitkään ja ehtiin ainakin hyvin opetella radat. Olemme aina joka liian aikaisin tai liian myöhään paikalla, löytyisi joskus se "kultainen keskitie".

100cm verkka ei ollut niin kauhea mitä Äimärautiolla, mutta kuitenkin Lupu vähän poukkoili sinne tänne. Tällä kertaa se ei onneksi potkaissut ketään.. Verkassa Lupu tiputti muutaman kerran esteen ja olin vähän silleen, että mitä tästä nyt oikein tulee. No radalla Lupu tuntui heti todella hyvälle. Se ei pöljäillyt mitään ja oli kerrankin kuulolla ja hallittavissa. Rata meni aivan super hyvin! Kerrankin meno tuntui mukavalle eikä Lupu vedättänyt minua 100/0. Lopputulos sitten oli, että voitin luokan :)Vain neljä ratsukkoa sai puhtaan radan, vaikka minusta rata tuntui helpolta. Varmaankin johtui osaksi siitä, että radalla oli paljon erikoisen näköisiä esteitä.


110cm verryttely meni paljon paremmin, Lupu oli ihan rauhassa. Radalla sitten Lupu tuntui taas ihan OK:lle. Minusta tuntui, että etenimme ihan hyvää vauhtia, vaikka tempo oli hieman alitempoista. Tämä sitten kostautui trippeli-okseri linjalla. Itse aloin säätämään jotakin ylimääräistä ja trippelille tuli huono hyppy. Sen jälkeen minun olisi pitänyt ratsastaa eteenpäin, mutta sen sijaan värkkäilin vielä lisää ja okserille tulimme todella kaukaa ja puomi putosi. Ai että kun otti päähän! Ja kaikki oli täysin oma vikani.. Noo virheistä oppii!


Kuitenkin hevoseen olin erittäin tyytyväinen! :)) Hyvillä mielin saimme lähtä kotia kohti. Ja tosiaan olimmekin kotona vasta klo 19.

Maanantaina minulla oli megavitutuksenmultihuipentuma-päivä :D Nukuin liian vähän ja olin aivan rätti poikki kisareissun jäljiltä. Koulua oli tietenkin 8-4 ja kun pyöräilin koulusta kotiin satoi kivasti vettä ja olin aivan litimärkä... Tallilla ratsastin Lupulla pikaisesti ilman satulaa. Lupu ei tuntunut erityisen hyvälle. En alkanut pyytämään mitään erikoisempaa, kun ei oikein huvittanut ja maneesissa oli estetunti menossa, joten päätin vain humputella menemään.

Eilen oli Pekan treenit. Alkuun hyppäsimme jumppasarjaa ja sitten harjoittelimme jälleen aikaratsastusta. Aluksi en oikein "sisäistänyt" ensimmäistä tehtävää, joten tuli muutama "kielto". Lopuksi menimme pari kertaa radan pätkää ja tavoitteena oli tehdä voitto suoritus. Lupu ei kuitenkaan vastannut kunnolla pohkeeseen, joka tuotti hieman vaikeuksia. Tässä siis petrattavaa!! Pekka kuitenki sanoi, että yllätävän hyvin Lupu kääntyy, vaikka onkin iso hevonen :)


Varustepostaukseen olen saanut jo kaikki kuvat, mutta bloggeri vähän jumittaa, niin en voi vielä julkaista sitä. Koittakaa jaksaa odottaa! Jess mínulla on tänään hierojalle aika, kun tämä minun selkä tahtoo olemaan koko ajan helkutin kipeä. Ja tosiaan yritin julkaista tämän postauksen eilen, mutta youtube lagasi niin paljon..

5 kommenttia:

  1. hyvältä näyttää! meinas itelläki vähä maanantaina väsyttää ku päästiin tallille sillo illa vasta joskus 9 aikaa ja oli kaikki talli hommat vielä tekemättä :D

    VastaaPoista
  2. Ihanaa että on näin paljon videoita! (---:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiva kuulla, aattelin just et onkohan niitä liikaa, mutta ilmeisesti ei ole :)

      Poista
  3. Ihana tuo häntä kun sitä pitää niin tarmokkaasti tiukissa käännöksissä viuhtoa! :D

    VastaaPoista