perjantai 10. elokuuta 2012

Good day, bad day

Heipähei taas kaikkille! Postausväli on vähän pidentynyt viime aikoina, kun uutta materiaalia ei pahemmin ole ollut. Eipä muutenkaan mitään maata mullistavaa ole tapahtunut. Tältä päivältä kuitenkin on jokunen kuva ja vähän videotakin mukana :)

Maanantaina ratsastin Lupun kentällä. En muista enään kovin tarkasti, että mitä teimme, mutta pääasiassa siirtymisiä. Lupu oli jälleen tosi hyvä ratsastaa!

Katjaa kävi kokeilemassa yksi ostajaehdokas. Tykästyivät poniin ja saapa nähdä meneekö poni kaupaksi. Poni pääsisi ainakin hyvään ja rakastavaan kotiin. He tulevat vielä ensi viikolla uudelleen kokeilemaan ponskia :) Toisaalta olisin iloinen, että poni saataisiin myytyä, mutta Katjaa tulisi kyllä hirmuinen ikävä <3 Vaikka Katjalla harvoin ratsastankin, mutta sen kanssa on aina niin huippua tehdä kaikkea kivaa mm. maastoilla, uittaa ja hypätä pieniä esteitä. Mitä olisikaan maastoreissut ilman turbomummo ponia?








Tiistaina Lupu sai vapaapäivän ja itse suuntasin kaupungille. Haimme sieltä Espan meille isän luokse yökylään. Meillä oli todella hauskaa kera poreammeen, leffan ja herkkujen!

Keskiviikkona suuntasimme Espan kanssa maastoilemaan. Essi meni Katjalla ja minä Lupulla. Oli jälleen huippu reissu ja tällä kertaa teimme vähän tehokkaamman maastolenkin. Laukkasimme aika paljon ja pitkissä pätkissä. Maastoreissu kesti 2h ja kilometrejä tuli mittariin 23km :) Tallilla huuhtelin Lupulta hiet pois, venyttelin jalat ja laitoin niihin vielä savet.

Torstaina ratsastin Lupulla koulua kentällä. Kenttä oli vähän märkä, muttei se estänyt meidän menoa. Ratsastan aina mielummin kentällä kuin maneesissa. Tällä kertaa ei sujunut yhtikäs mikään! Itse hermostuin hevoselle ihan turhasta ja siitä alkoikin vasta kunnon tappelu. Ärsytti ihan suunnattomasti, kun ratsastin niin huonosti! Meinasin tulla jopa hevosen selästä alas, kun niin kiukutti ja olisi pitänyt tullakkin.. Ei ratsastettavuus parane yhtään kiukkuisella ratsastuksella ja voimakkailla avuilla. Noh päätin lopulta rauhoittua, kun ymmärsin, että pahennan vain tilannetta. Keksin sitten tehtävän, jota tulimme koko ajan, kun Lupu toimii paljon paremmin, jos ratsastan jotain tiettyä tehtävää. Ja tsadam hevonen toimi! Annoin sitten Lupun vain kävellä vähän aikaa. Normaalisti olisin lopettanut ratsastuksen siihen, mutta päätin vielä jatkaa laukkatyöskentelyä. Lopulta laukkakin rullasi hyvin ja lopetin siihen.



Kävimme myös Päivin kanssa kaupungilla ostamassa vähän kouluun uusia vaatteita + metsästettiin vielä uusia kenkiä, kun mistään ei meinannut tiistaina löytyä. Mukaan tarttui lopulta uudet kengät, toppi, kaksi villapaitaa ja t-paita.

Tänään päätin hypätä vähän Lupulla, kun valmennustakaan ei tällä viikolla ole. Alkuverkassa Lupu oli ok. Ilmeisesti viime kertainen huono ratsastuskerta oli jäänyt molemmille vähän päälle ja jälleen jouduin aluksi keskustelemaan hevosen kanssa muutamaan otteeseen, että miten sitä kuljetaan. Tänäänkään Lupu ei ollut ihan paras mahdollinen ratsastettavuudeltaan. Kentällä oli valmiiksi tehty esterata, joka oli 80cm korkuinen. Aloitin ympyrällä verkkapystyllä. Paikat osuivat aika hyvin, pari kertaa tuli aika lähelle. Tämän jälkeen tulin kolmen esteen pientä rataa niin kauan, kunnes alkoi sujuman. Tässä vaiheessa alkoi taas Lupun ihana puskeminenoikeaan ohjaan, jolloin minun on mahdoton kääntää sitä ulkoavuilla ja hevosen pää on koko ajan vinossa vasemmalle. Tämän ongelman kanssa ollaan taisteltu ihan viime vuodestakin asti. (Katsoin nimittäin vanhoja videoita viime kaudelta ja näytti olevan Lupun pää ihan vinossa) Joka päivä yritän korjata ongelmaa, mutta mikään ei näytä auttavan. Välillä ongelma helpottuu ja välillä taas pahenee. Kaikista parhaiten on auttanut, että esteradalla vain unohdan koko ongelman. Muuten ratsastus menee vain nypläämiseksi ja taisteluksi. Noh pikkuesteet eivät sitten sujuneet yhtään! Itse en vain jaksanut kunnolla keskittyä ja paikat tulivat minne sattuu.... Argghhh! Miksen jaksa koskaan keskittyä pienemmillä esteillä?




Lopulta innostuin vähän nostelemaan esteitä. Yleensä en hyppää ilman valmentajaa isompia esteitä. Nostin esteet 115cm korkeudelle, paitsi kahden laukan sarjan jätin 105cm:n korkuiseksi. Tulin radan ainoastaan kerran ja meni paljon paremmin! Ainoastaan viimeiselle esteelle (sarja) toin hevosen liian lyhyessä laukassa sisään ja b-osa tuli alas. Oli kiva hypätä välillä omallakin kentällä! Muuten en olekkaan koko kesänä hypännyt isompaa rataa kotikentällä :D

Tallissa huuhtelin Lupulta hiet pois ja laitoin savet jalkoihin. Myöskin poika sai "kynsilakat" kavioihinsa ja "huulirasvaa" turpaan. Se on miehinen mies! Harjasin Lupun ihan kunnolla kumisualla, kun minulla oli vielä 1,5h aikaa ennen kuin tultaisiin hakemaan. Venyttelin vielä jalat ja vein hepan takaisin tarhaan. Innostuin vielä putsaamaan meidän kaapin ja Katjan harjapakin, jossa on kaikki linimentit sun muut.

1 kommentti:

  1. http://www.niinarautiainen.blogspot.fi/2012/08/231-huolella-tehty-liebster-blog.html Ja vielä yksi tällainen :D

    VastaaPoista