keskiviikko 15. elokuuta 2012

Lämpimiä kelejä

Heissan! Nyt on ollut täällä Oulun kieppeilläkin ihanan lämpimiä kelejä! Ollaan saatu nauttia auringosta ihan kunnolla :) Tietenkin on heti tämmöiset loistokelit, kun koulut alkaa...

Maanantaina meillä oli Petran treenit. Valmennus alkoi vasta klo 19.30, (tosin oli siitäkin myöhässä) joten treenit oli aika iltasella. Tulimme paikalle hyvissä ajoin ja ehdin tekemään maastossa hyvät alkukävelyt. Kun aikaisempi ryhmä lopetti menin kentälle verkkaamaan itsenäisesti ravissa ja vähän laukassa. Lupu tuntui tosi hyvältä ja kulki mukavan pyöreänä. Petran tullessa vaihdoimme kuulumiset ja aloitimme yhdessä sileäntyöskentelyn. Tällä kertaa teimme todella pitkän verryttelyn ennen hyppyjä. Tietenkin Petran tullessa Lupu aluksi heittäytyi hankalaksi ja vastusteli aika paljon. Lopulta sain Lupun kulkemaan oikein mallikkaasti ja kerrankin sileäntyöskentelykin onnistui hyvin. Ensin teimme ravissa ympyröitä ja kiemurauria väistöineen. Sitten laukassa voltteja ja laukkaväistöjä ja temmonvaihteluita. Jossakin vaiheessa Lupu alkoi jo vähän väsymään ja alkoi heittelemään päätään. Kun lopultakin sileäntyöskentely loppui, niin Lupu oli jo ihan hikinen. Ajattelin, ettei Lupu varmaankaan jaksa hypätä kunnolla ja joudun patistamaan sitä koko ajan eteenpäin.

Arvaukseni meni täysin pieleen ja Lupu oli esteistä ihan intopinkeenä. Aloitimme jumppasarjalla, jossa oli aluksi innari sen jälkeen lyhyt kahen laukan väli pystylle ja loppuun vielä pidempi kahden laukan väli ja okseri. Lupu hyppäsi jumppasarjaa ihan mallikkaasti. Minun piti huolehtia, että Lupu on suorassa, eikä roiku niin paljoa oikeassa ohjassa. Lopuksi viimeinen okseri nostettiin 125cm:n ja itselläni alkoi vähän syke nousta :D Ilmeisesti viime kerrasta, kun hyppäsimme Pekan treeneissä jumppaa, niin on jäänyt vähän itselleni hampaankoloon pientä pelkoa? Silloin lensin 130cm:n okserilla hepan selästä komiasti alas. Kun jumppasarjalla viimeinen okseri lähestyi aloin patistaa hevosta vähän eteen ja menin vähän liikaa liikkeen eteen istunnallani. Hevonen hyppäsi esteen moitteetta, mutta Petra muistutti minua odottamaan rauhassa estettä, eikä alkaa hätiköimään :)



Tämän jälkeen tulimme eri ratoja, jotka sujuivat tosi hyvin, myös pienemmilläkin esteillä! Tulimme myös s-kiemuran muotoista tehtävää, jossa oli kolme estettä ja väleihin piti tulla aluksi 6 ja 6 laukkaa ja lopuksi vähän oikaisten 5 ja 5. Ekalla kerralla tulimme 7 ja 6, mutta muuten meni super hyvin. Viimeinen rata oli korkeudeltaan about 110-130cm ja Lupu hyppäsi sika hyvin. Pitkästä aikaa jäi valmennuksesta super fiilis! Petra sanoi vielä valmennuksen lopuksi, että saamme alkaa pikku hiljaa hyppäämäään 130cm:n luokkia :) Kalajoella menemme sitten ensimmäisen 130/120cm:n luokan.

Tiistaina ratsastin Lupun kevyesti läpi. Aluksi oli jäykkyyttä havaittavissa ja ravi tuntui hankalalta. Laitoin jalkkarit kaulalle ja jatkoin työskentelemistä rauhallisesti. Yhtäkkiä hevonen antoi periksi ja tuntui tosi kivalta. Tein ravissa ja käynnissä väistöjä ja taivutteluita. Laukassa vähän vastalaukkaa. Lopuksi vielä eteen alas ravit ja siihen oli hyvä lopettaa. Loppukäynnit menin kävelemään maastoon Heidin kanssa. Hepat kun saimme hoidettua, niin menimme poimimaan reilu puoli litraa mustikoita ja mussutettiin sitten niitä :)




Tänään menin Essin ja Affen kanssa maastoilemaan. Oli todella kuuma päivä, joten teimme tavallista rennomman reissun. Semmoiset 18km menimme vajaaseen kahteen tuntiin. Meillä oli jälleen todella mukavaa ja hevosetkin tykkäsivät. Molemmat olivat ihan litimärkiä kun pääsimme talliin. Huuhtasin Lupun ja laitoin sille vielä savet jalkoihin.

Seuraavana viikonloppuna ei siis ole kisoja, vaan meillä on ihan vapaa viikonloppu. Ens viikolla on Kalajoella kisat ja menemme perjantaina luokat 110cm (ranrat tonnin osakilpailu) ja 130/120cm, lauantaina 110cm (ranrat tonnin osakilpailu) ja 120cm ja sunnuntaina vielä 110cm (ranrat tonnin osakilpailu) ja jos pääsemme, niin vielä finaaliin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti