sunnuntai 5. elokuuta 2012

Tahko 3-5.8

Hupsista! Edellisestä postauksesta on kulunut jo viikko. No nyt tulee sitten pika kertaus kuluneesta viikosta kisarapostin kera :)

Maanantaina tuli ihan kunnon sadekuuroja, joten päätin mennä ihan suosiolla maneesiin ratsastamaan. Käynnissä Lupu ei meinannut millään jättää suuta rauhaan. Tein paljon väistöjä ja taivutteluja, eikä hevonen tuntunut millään rauhoittuvan suustaan. Siirryin siis suosiolla raviin ja rupesihan Lupu toimimaan. Vitsit, Lupu ei ole koskaan ollut niin hyvä kuin tänään! Laukkakin sujui todella hyvin, eikä yhtään ruvennut hankalaksi. Itse muistin ratsastaa pehmeästi, mutta vaativasti ja toimi kyllä. Yleensä ratsastan vain lähinnä ympyröitä, mutta nyt päätin tehdä ihan kunnon tehtävää. Tehtävä meni näin: Laukassa yksi tai kaksi pääty-ympyrää, jonka jälkeen jatkoin uraa seuraten. Seuraavan kirjaimen kohdalla siirryin raviin ja seuraavassa takaisin laukkaan. Sitten laukasta käyntiin ja käynnistä laukkaa. Toisessa päädyssä myös yksi/kaksi ympyrää ja jälleen uraa seuraten. Toisella pitkällä sivulla jokaisen kirjaimen kohdalla tein laukassa voltin. Lupu toimi erittäin kivasti ja työskenteleminen tuntui helpolta. Ainoastaan laukka-käynti siirtymät eivät menneet ihan nappiin, joten näitä pitää siis harjoitella enemmänkin. Loppuraveissa annoin hevosen venyttää kaulansa ihan kunnolla. Ratsastuksen jälkeen oli kyllä niin mahtava fiilis! Harmi kun juuri silloin, kun heppa on aivan super hyvä, niin ei tietenkään ole kameraa mukana...

Kissanpäivät ;)




Tiistaina lähdimme Heidin ja Lauran kanssa uittamaan hevosia. Lupu välillä vähän junttasi paikoilleen, mutta sain sen kuitenkin uimaan asti. Oli jälleen tosi kivaa! :)

Keskiviikkona käytin Lupua vain kävelykoneessa, joten heppa sai viettää rennomman päivän-

Torstaina lähdimme siis Tahkolle kisailemaan. Perillä hortoilimme missä sattuu, kun navigaattori ohjasi väärin...  Jaba-alue oli yllättävän kaukana kisapaikasta, eikä ollut kovinkaan hääppönen. Saas nähdä mennäänkö enään sinne kisailemaan, kun oli kyllä aika kehnosti suunniteltu järjestelyt. Niistä ei sen enempää..

Kävin ratsastamassa Lupun illemmalla verkkakentällä. Aluksi vähän jännitti suullaan, kun vähän jännitti uudessa paikassa. Vitsit kun Lupu oli taas niin kiva ratsastaa, toimi pienillä pidätteillä, eikä vastustellut. Tein paljon siirtymisiä ja lopuksi irroittelin ravissa ihan kunnolla.


Perjantaina aloitimme 110cm luokalla. Verryttelyssä Lupu oli ihan ok, ehkä hieman laiskahko. Radalla etenimme sitten vähän alitemmossa. Olisimme pystyneet paljon nopeampaankin suoritukseen, mutta aikamme riitti lopulta toiseen sijaan.




110cm jälkeen oli vuorossa 120cm luokka. Arvostelu oli C, eli virhepisteet muutettiin ajaksi.
Verkassa en nähnyt yhtään paikkoja esteille. Ratakaan ei alkanut ihan mallikkaasti, kun heti ensimmäinen este putosi. Loppurata meni sitten vähän semmoisella fiiliksellä, että ihan sama.. Etenimme kuitenkin paremmin mitä edellisessä luokassa, mutta ponnistuspaikat menivät ihan mönkään. Muutama lähti todella kaukaa ja trippelille tulimme ihan juureen jne. Ei siis paras mahdollinen rata!



Lauantaina oli sitten vuorossa meidän ensimmäinen 125cm luokka! Hitsit kun jännitti hulluna ja olin ihan hermona radantutustumisessa. Radalla oli jumalattoman kokoisia oksereita ja yksi oli ainakin 130cm korkea, ellei isompikin... Noh ihan turhaa hermoilin, nimittäin hevonen hyppäsi super hyvin!! Teki semmoisia jättiloikkia, että kuski joutui tekemään kunnolla töitä pysyäkseen selässä. Noh olin varmaankin niin tohkeissani, kun pääsin uusintaan asti, joten unohdin radan... Hyppäsin väärän esteen ja siitä tuli tietenkin toiselta vaiheelta hylsy.. Ääh että otti päähän! Vielä kun meni niin sika hyvinkin. Jätin kolme estettä välistä ja ilmeisesti halusin väkisin hypätä sen jumalattoman kokoisen okserin. Okserille mentäessäni ajattelin vielä, että apuaaa nyt se tulee ja tietenkin tyhmänä lähdin puskemaan kohti estettä. Vieläpä kun kaveri oli juuri sanonut, että älä sitten ala puskemaan sille okserille. Noh paikkahan tuli ihan pohjaan ja kiltti hevonen hyppäsi esteen ottaen takapuomin alas. Moni heppa olisi kyllä kieltänyt. Esteen jälkeen vihellettiin ja älysin, että olin hypännyt väärän esteen. Olin kuitenkin rataan todella tyytyväinen, vaikka itse mokasinkin uusinnassa ;)



Sunnuntaina minun olisi pitänyt hypätä 120cm luokka, mutta juuri ennen luokan alkua alkoi kunnon kaatosade ja kentän pohja meni todella huonoksi. Päätin sitten olla starttaamatta ollenkaan. En halunnut mennä riskeeraamaan hyppäämällä huonolla pohjalla. Edellisessä luokassa oli nimittäin jollakin hevosella lähtenyt hypyssä takajalat alta.. Pääsimme sitten lähtemään kotia kohden ajoissa. Tällä kertaa kokonaispotti jäi vähän pieneksi, mutta 125cm rataan sain olla tyytyväinen :)


Seuraavat kisat onkin vasta kolmen viikon päästä Kalajoella, joten saamme vähän levähtää kisarumbalta (: Treeneissä kuitenkin käymme varmaankin pari kertaa ennen kisoja.

18 kommenttia:

  1. ohoh:D oltiin samoissa kisoissa! muuten tein sulle sen bannerin? eikö ollu mieleinen kun et oo laittanu, muutokset mahdollisia:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo niin oltiin! :) Joo vaihtaisin sen vaikka heti, mutta bloggerin kuvakiintiö on täysi. Oon liian tumpelo, etten osaa poistaa vanhoja bannereita, jotka täyttävät kuvatilaa :DD

      Poista
    2. http://2.bp.blogspot.com/-N9C4XZi1Ioo/UBezX-wU5XI/AAAAAAAAEy8/JSz9g30jNME/s1600/esteheppa.png

      kun laitat ton osotteen siihen url-osote kohtaan niin pitäs toimia:) Jossei se lataa sitä bannerii siihen niin kokeile kirjottaa tohon uudestaan toi png

      Poista
  2. tosi hyvä 125cm rata kirsi!! lupu näytti siltä että piece of nakki, saat olla ylpeä itsestäsi!=)=)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo Lupulle ihan helppo homma! Kuskille ei vielä ihan niin helppo, mutta treeniä treeniä! ;)

      Poista
  3. Mulla on muuten kuvia, haluisitko?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ihan mielelläni! :=)

      Poista
    2. No voisin katsoa huomenna aamulla että onko mitään hyvää?
      Laitatko mulle s-postis, vai annatko vaikkapa facebookissa?

      Poista
    3. kirppu.kankaala@hotmail.com

      Poista
    4. Ok. Laitan kuvat vaan koneelle niin laittelen ;)

      Poista
  4. Musta ne esteet näytti pieniltä :D

    VastaaPoista
  5. Hehe, itse hyppäsin saman 125cm luokan, ja kyllä tuolla tasolla ne esteet mitataan eikä yksikään saa olla ylikorkea ;) kenttä oli tosin tosi kalteva, joten se voi aihettaa esteiden näyttävän isommalta :) Elikkä isot okserit olivat 125cm usko pois. Ja onnea hyvästä menestyksestä, harmi tuo sunnuntain kaatosade :s

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omaan silmään se yks okseri näytti isommalta kuin muut, mutta varmaan katsoin väärin :D

      Poista
    2. Ja joo vähän kyllä harmitti kun ei päässyt sunnuntaina starttaamaan, mutta ei voi mitään :S

      Poista
  6. Kenttä oli mustakin kieltämättä kalteva, ja sunnuntain sade oli kauhee! ++ se oli liukas, menitko Mari sunnuntaina sen 125cm? :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En, vaan lauantaina. Käytiin päiväseltään :)

      Poista
    2. Aa... Aivan. Sunnuntailta kyl tuli "muutama" poisjäänti! :DD

      Poista