sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Super kisaviikonloppu Rovaniemellä!

Voi että nyt saa olla kyllä todella tyytyväinen viikonloppuun! Olimme siis Rovaniemellä kansallisissa esteratsastuskilpailuissa. Hevonen hyppäsi kumpanakin päivänä erittäin hyvin ja kuskikin osasi kerrankin ratsastaa ihan hyvin. Kolme luokkaa starttasimme ja kolme ruusuketta irosi mukaan, joista kaksi ovat sinivalkoisia ja yksi valkoinen, myöskin kotia saimme lähteä tonni mukanamme ;) Ei siis yhtään pahempi reissu!


Perjantaina lähdimme jo hyvissä ajoin ajamaan kohti Rovaniemeä. Matka kesti n.3h yhden pysähdyksen taktiikalla. Rovaniemellä olimmekin käyneet kaksi kertaa aikaisemmin, joten kilpailupaikka oli meille jo ennestään tuttu. Rovaniemellä on kyllä todella hyvät puitteet ja siellä taitaa olla kyllä parhaiten järjestetyt kisat, missä olemme ikinä käyneet. Kävin ratsastamassa Lupun maastossa, kun iltapäivällä alkoi seurakilpailut. Maastossa sitten kävimme keskustelua siitä, että pitääkö täällä työskennellä nätisti vai mennäänkö täysiä miten sattuu. En nimittäin koskaan maastossa vaadi hevoselta mitään vaan menemme rennosti humputellen. Myöskin meitä häiritsi vastaan tulevat ravurit ja kaikki jännittävät kivet ja ojat.. Minulla kesti kauan saada hevonen ratsastettua läpi ja sitä ennen ehdin menettää hermoni pariinkin otteeseen. Sain kuitenkin itseni rauhoitettua ja Lupu lopuksi kulki ihan kivasti.


Lauantaina hyppäsimme ensin 110cm Pikku trophy karsintaluokan, jonka kymmenen parasta pääsi sunnuntaina olevaan finaaliin. Arvosteluna oli A.2.0 eli aikaratsastusluokka. Verryttelyssä Lupu tuntui ihmeellisen hyvältä ja hypyt onnistuivat hyvin. Rata sujui hyvällä temmolla ja ponnistuspaikat osuivat hyvin kohdalleen. Kerran tuli vaan aika kaukaa hyppy, mutta Lupu hyppäsi hienosti radan nolla tuloksella. Itse muistin olla nypläämättä kädellä, mikä minulla meinaa olla vähän tapana ja sen takia puomit putoaa jne. Radalla oli oikeastaan vain pari kääntämisvaihtoehtoa ja hyödynsin ne. Ensimmäisessä tiukemmassa käännöksessä vähän horjahdin, kun Lupu kääntyikin aika nopeaa. En onneksi kuitenkaan tipahtanut selästä :D Aikamme riitti lopulta kolmanteen sijaan ja saimme osallistumisoikeuden sunnuntain finaaliin.

120cm verkka ei mennyt ihan niin putkeen. Edellisessä luokassa Pia oli minua auttamassa, mutta nyt hän ei ehtinyt auttamaan. Verryttelyssä en nähnyt en sitten ollenkaan pystylle paikkaa ja tulimme joka kerta esteelle ihan pohjaan. Noh radalla muistin olla taas säätämättä kädellä liikoja ja rata meni super hyvin! Ehdottomasti viikonlopun paras rata. Rata oli sujuva ja uusinnassa pääsin kääntämään hyvin. Ja niinhän siinä sitten kävi, että voitin luokan! Huippua, super Lupu <3 Tuntui kyllä hienolta voittaa ensimmäistä kertaa 120cm luokka.


Sunnuntaina oli sitten vuorossa todella jännittävä päivä,nimittäin oli finaalin vuoro. Finaalissa ratsastettiin kaksi kierrosta ja molempien arvostelu oli A.2.0. Ensimmäisellä kierroksella merkitsi virhepisteet, mutta ajallla ei ollut niin paljoa väliä, muutako toisen kierroksen lähtöjärjestyksen kannalta. Toinen kirros ratsastettiin ensimmäisen kierroksen käännetyssä paremmuusjärjestyksessä eli se kenellä meni ensimmäisellä kierroksella huonoiten, niin strarttasi ensimmäisenä jne. Toisella kierroksella merkitsi aika ja virhepisteet ja ensimmäisen kierroksen virhepisteet.

Verkassa Lupu oli alkuun todella hankalalla päällä. Vastusteli tuntumaa ihan koko ajan ja oli kiinni jälleen oikeassa ohjassa. Sain kuitenkin lopulta hevosen jotenkin toimimaan. Menin radalle semmoisella asenteella, että puhdas rata, kun kerta ajalla ei ollut merkitystä. Puhdas ratahan se sieltä sitten tulikin. Tässä vaiheessa olin sijalla kolme, joten lähdin toiselle kierrokselle numerolla 7. Toiselle kierrokselle menin asenteella "kaikki tai ei mitään". Eli todellakin taistelin parhaani mukaan voitosta. Pääsimme maaliin puhtaasti ja nopella ajalla. Lopulta se riittikin finaalin voittoon! Supersupersuper Lupu! Palkinnoksi saimme hienon loimen, jossa luki Lapland trophy 2012, tietenkin sinivalkoisen ruusukkeen, kunniakirjan, kukkakimpun ja tuhat euroa :) Kyllä kelpasi lähteä kotia kisoista! Rovaniemellä meillä meni viime vuonnakin hyvin ja silloin voitin kaikki luokat joihin osallistuin ;)


Edustavia, eikö? :D Lupu luuli olevansa Pepsodent kuvauksissa ;)


Seuraavat kilpailut ovat viikon päästä Tahkolla. Ensi viikon Lupu saa mennä vähän rennommin, emmekä hyppää ennen kisoja ollenkaan. Tahkolla menemme sitten ensimmäisen 125cm luokkamme. Kuvia kisoista tulee myöhemmin vielä lisää, Adios!

20 kommenttia:

  1. Onnittelut, superhienosti ratsastettu! :)

    VastaaPoista
  2. Supersupersupersuper paljon onnea hienosti menneistä kisoista! :)

    VastaaPoista
  3. Hienot suoritukset! Onnea! :)

    VastaaPoista
  4. Teillä oli todella hieno viikonloppu! Mahtavaa ja onnea vielä täälläkin!

    VastaaPoista
  5. Ihan hirveästi onnea! Siistit radat ratsastit ja ootte kehittyneet taas videoista päätellen hurjasti (:

    VastaaPoista
  6. Onnea hienoista suorituksista! Olin ite katsomassa noita kisoja ja oon hirmu kateellinen sun ratsastustaidoille.. :D Epäreilua kun muut osaa ratsastaa mutta minä junttaan shettisten kanssa 40cm esteitä ja tappelen niiden kanssa siitä, että mennäänkö niistä yli vai ei! :D Ehkä mäkin sitten joskus oon yhtä taitava kun sää..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Onhan sitä tehtykkin paljon töitä, että ollaan päästy tähän pisteeseen. Itsekkin vielä pari vuotta sitten hyppäsin ponillani 40-70cm esteitä keskustellen mennäänkö niiden ylitse. Tsemppiä sinulle jatkoon, kaikki on mahdollista muista se! ;)

      Poista
  7. onnea rakas karcakorva <33 ja iloksesi myös voitit mun arvonnan ;;;)

    VastaaPoista
  8. Jos sulta on loppunut blogista kuvatila, niin kannattaa mm. poistaa vanhat bannerit jotka vie ihan turhaa tilaa. Myös kuvien pienentäminen siihen kokoon, millaisia ne tulevat olemaan blogissa, kannattaa koska isot lataavat hitaasti ja nekin vievät turhaan kuvatilaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos avusta! Miten ne vanhat bannerit saa poistettua? :D

      Poista
  9. Kuvia tulee vasta myöhemmin koska en ole koneella jolla kuvat olisivat...:) Tulee ehkä puolen viikon päästä.

    VastaaPoista
  10. Onnea! :) Ja multa löytyisi tälläinen: http://just-dont-think.blogspot.fi/2012/08/liebster-blog.html

    VastaaPoista
  11. Käyppä kattoon mun, mun blogissa on sulle pieni haaste! http://julkkujaponit.blogspot.fi/ ja liity ihmeessä lukijaks jos kiinnostut!:)

    VastaaPoista
  12. Oi ihanaa löysin sun blogin! :D olin rovaniemellä noita kisoja kattelemassa ja kuvailin,niin mulla on varmaan kuvia susta ja Lupusta(?:D) niin haluaisitko että lähettäisin niitä sinulle? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo ottaisin mielelläni kuvia vastaan. Tässä mun s-posti kirppu.kankaala@hotmail.com

      Poista