sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Päivä 6 - Unelmieni tallini

(Olette varmaan huomanneet, etten ole pariin päivään kirjoitellut. Aikaa ja innostusta kyllä on ollut, muttei mitään aihetta.. Pää lyö vain tyhjää. Nyt siis te lukijat, ehdottakaapa postausideoita!)

Unelmieni tallissa kaikki pitäisi olla viimeisen päälle hienoa. Talli olisi viihtyisä, siisti ja moderdi, muttei kuitenkaan liian hallimainen. Tallin pitäisi olla ilmava, jotta ilmanlaatu pysyisi hyvänä. Käytävä olisi pientä laattaa petonin sijaan. Karsinat olisivat isoja ja kuivikkeena toimisi pelletti. Karsinanovetkin pitäisi olla koristeellisia ja hevosille tottakai kurkistusaukko käytävälle. Myöskin käytävän tulisi olla korkeammalla mitä karsinat, jotta kuiviketta kulkeutuisi mahdollisimman vähän käytävälle.




Tässä on ainakin koristeelliset karsinat

Tallipaikkoja olisi yhteensä n.30 kappaletta, kolmessa eri tallissa. Itselläni olisi 3-4 hevosta ja loput vuokralaisia. Pesuboxeja olisi yksi tai kaksi kappaletta tallin koosta riippuen ja hoitopaikkoja myöskin yksi/kaksi. Hoitopaikoilla olisi myöskin solarium hevosille. Tallissa olisi iso ja tilava varustehuone ja loimihuone erikseen. Myöskin wc, suihku ja kettiö/pukeutumistilat löytyisivät. Keittiössä olisi pieneen ruuanlaittoon olevat tarvikkeet ja pakastimet yms. Sohva ja telkkari pitäisi olla, jos tallilla joutuisi joskus olemaan pidempään.





Heinäpaalit ja rehut säilytettäisiin erillisessä varastossa, jonne pääsisi suoraan tallista. Myöskin ylimääräisille varusteille ja kisakaapeille löytyisi oma tilansa, jos kaikkea ei halua pitää varustehuoneessa. Isoon ja valoisaan maneesiin pääsisi suoraan tallista, jottei tarvitsisi vaikkapa vesisateella mennä pihan kautta. Maneesissa olisi hyvät peilit ja tuomarinkoppi. Estekalusto olisi kätevästi "piilotettu" seinien sisään, jottei ne olisi jossakin nurkassa tiellä. Estekalusto olisi kattava ja hieno, sisältäen isoja puomeja, vesimattoja, portteja, muureja yms. Hevosille olisi myös erillinen kävelykone katoksessa. Kenttä olisi maaneesia paljon isompi ja pohja olisi laadukas, joka ei menisi vesisateesta mömmöiseksi kovinkaan helposti. Kentällä olisi kastelujärjestelmä, jottei kenttä pölisisi kuivilla keleillä. Kentän vieressä olisi valtava derbykenttä vesihautoineen ja banketteineen. Tallilta lähtisi myös paljon hyviä maastoreittejä. Maastossa olisi erillinen maastoesterata. Talli sijaitsisi jonkun vesialueen vieressä, esimerkiksi järvi tai joki, jolloin hevosia pääsisi uittamaan.



Kaikille hevosille olisi omat suuret tarhat. Kaikki aidat olisivat valkoisia ja tarhojen pohjana toimisi hiekka, jolloin sateella tarhat eivät menisi mömmöiseksi. Kesällä hevosille olisi laitumet käytössään. Piha-alue olisi siisti ja hyvin hoidettu. Pensaat leikattaisiin hienoiksi ja tallilla työskentelisi oma puutarhuri. Ihan pihapiirissä, minne autot laitettaisi parkkiin olisi iso "liikenneympyrä", jonka keskellä olisi hieno suihkulähde. Itse asuisin tallinvieressä kartanomaisessa talossa, joka kuitenkin olisi vähän syrjempänä tallista, jotta saisi vähän omaa rauhaa.





Tässäkin on ihan kiva talli, mutten haluaisi ulkokarsinoita :)


Tämmöinen olisi unelmieni talli pääpiirteittäin. :)

9 kommenttia:

  1. Niin, saahan unelmatallista unelmoida vaikka sellaista ei varmasti olekkaan :D!

    VastaaPoista
  2. kivalta kuulostaisi.:)

    VastaaPoista
  3. Mulla on tosi pitkälti samat haaveet tallin suhteen! Ainahan sitä saa haaveilla.. :)

    VastaaPoista
  4. Todella samanlainen mistä itse unelmoin, tosi kiva postaus !

    VastaaPoista
  5. Tuo ensimmäinen talli näytti kyllä hienolta! :D Tosi kiva blogi muuten sulla, oon tässä jonkin aikaa anonyyminä lukenut tätä! :D btw. onko Katja vielä myynnissä / onko se jo myyty? (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekkin pidin paljon tuosta ensimmäisestä tallista!

      Katja on vielä myynnissä.:)

      Poista
  6. Hei mistä oot kopsannut noi tallien kuvat? :) Itse etsin vrt -tallilleni kuvia, -mutta mistään en oikein löydä hyviä tallien kuvia.

    VastaaPoista