torstai 19. heinäkuuta 2012

Irtohypytystä

Oho teitä lukijoita on ilmestynyt paljon lisää. Kiitos kaikille, jotka jaksavat lukea minun sepustuksia :D Muistutan kaikkia vielä arvonnasta, kaikki mukaan osallistumaan! On ollut kiva saada teiltä lukijoilta palautetta ja ainakin ulkoasu pitäisi lähiaikoina vaihtaa kesäisempään. Niin ja käykäähän osallistumassa myös Arvontaan Essin blogissa :)

Maanantaina tein palauttavan treenin kisojen jäljiltä. Lupu oli sikakiva ratsastaa ja hakeutui vähän korkeampaan muotoonkin. Laukassa hevonen laukkasi mukavan pyöreänä ja oli pehmeä suustaan. Välillä painoi liikaa kuolaimelle, mutta muuten ei ollut ongelmia. Tein vain ihan perus juttuja, väistöjä ja ympyröillä taivutteluja. Laukassa menin muutaman puominkin yli. Lopuksi Lupusta lähti todella kivaa ravia ja annoin hevosen venyttää kaulaansa eteenalas.


Tiistaina Lupu sai vaparin ja itse lähdin Päivin kanssa katsomaan pitkästä aikaa entistä poniani. Danin olinkin viimeksi nähnyt joulukuussa, joten oli todella kiva nähdä ponia. Olen kuitenkin seurannut Danin nykyisen omistajan, Sirkun blogia aktiivisesti, joten tiedän aika hyvin mitä ponille kuuluu. :) Siellähän se olla möllötti tyytyväisen näköisenä.

Dani ja sen uusi morsmaikku <3

Keskiviikkona ratsastin jälleen kentällä koulua. Aluksi meillä oli kokeilussa Belham-kuolain, mutta heti jo ensimmäisten raviaskelten jälkeen kävin vaihtamassa takaisin varsiniveleen. Lupulle belhamit oli aivan liian kova kuolain ja heppahan ei suostunut liikkumaan edes eteenpäin. Pääsin sitten lopulta jatkamaan työskentelyä ja tietenkin Lupu alkoi vastustelemaan myös varsiniveltä. Tosin se suostuu liikkumaan eteenpäin, mutta suu on rauhaton, enkä saa silloin  kunnollista tuntumaa suuhun. Itse meinasin jo lyödä hanskat tiskiin, kun ei vain sujunut. Onneksi kuitenkin sain tilanteen haltuun ja jatkoin työskentelyä ja tadaa hevonen olikin kiva ratsastaa. Taas Lupu meinasi vähän painaa kuolaimelle muttei sen kummempaa (:

Tänään irtohypytettiin Lupua. Emme ole sitä koskaan aikaisemmin hypytetty irtona, joten mietimme mitenköhän Lupu siihen reagoi. Aluksi juoksutin Lupua liinassa alkulämmittelyksi. Olimme rakentaneet pienen kujan, jonka päässä oli okseri. Lähes kaikki tolpat ovat kentällä, joten enempää esteitä emme voineet tehdä. Ensin este oli n.80cm korkuinen ja Lupu hyppäsi sen aivan innoissaan. Esteen jälkeen meillä oli vaikeuksia saada hevonen kiinni, kun se veteli pukkilaukkaa ympäri maneesia. Lopulta haimme kauhallisen prixiä, niin antoihan se kiinni ;) Esteen noustessa 120cm:stä eteenpäin Lupu ei enää hypännytkään niin innokkaasti, vaan hyppäsi esteet lähestulkoon paikaltaan. Koitimme saada parempaa hyppyä, mutta Lupu rupesi hankalaksi, eikä suostunut hyppäämään ollenkaan estettä. Ilmeisesti huomasi, ettei sitä ole pakko hypätä ja alkoi pelleilemään. Tai sitten alkoi hevosen rohkeus pettämään. Jotkut hevosethan eivät uskalla hypätä isompia esteitä ilman ratsastajaa. Ratsastajan kanssa ei ole ollut kuitenkaan mitään ongelmaa. Madalsimme estettä ja Lupu hyppäsi lopulta ihan ok hypyn ja lopetimme siihen. Saipahan poika kokeilla kerrankin jotain uutta! :)





Kävin vielä pikaisesti ratsastamassa Katjalla ilman satulaa. Poni oli tosi kiva ratsastaa! Aluksi
vastusteli vähän kuolainta, eikä liikkunut oikein eteenpäin. Innostuin menemään laukassa ensin puomeja ja poni hyppäsi joka kerta kauhealla loikalla niiden yli. Olin ihan ihmeissään, että mitä tuo poni oikein meinaa ja tulin puomeja sitten ensin käynnissä. Lopulta pääsimme puomejen yli ilman jumbo loikkaa ja päätin hypätä paria ristikkoa. Siitähän poni vasta syttyi ja kaahasi täysiä esteitä kohti :D Itse en voinut muuta kuin nauraa ja yritin jotenkuten kiikkua ponin kyydissä. Sain ponin kuitenkin rauhoitettua ja harjoittelin esteillä mini käännöksiä, mitkä ponilta hoituukin helposti. Loppuravit meni sitten reippaissa merkeissä, kun Katja ei millään olisi malttanut mennä hitaammin. En oikeasti voi uskoa, että noin pieni poni pääsee niinkin kovaa, ettei hevosetkaan pysy perässä!

<3
Huomenna olisi tarkoitus mennä pitkästä aikaa maastoon, jos vain sää sallii. Ei meitä pieni vesisade haittaa, mutta kaatosade kylläkin. :D Lauantaina ratsastan Katjalla ja Essin kanssa ollaan suunniteltu menevämme uittamaan hevosia. Lupu pääsee silloin pitkästä aikaa kävelykoneeseen, kun en olekkaan sitä vähään aikaan käyttänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti