perjantai 13. heinäkuuta 2012

Päivä 4 - Unelmahevoseni

Laitoin tämän postauksen ajastukseen (tein postauksen jo keskiviikkona), niin saa nähdä toimiiko. Ajastuksen laitoin, jotta postaustahti pysyisin suhteellisen tasaisena :)

Tästäkin aiheesta olen aika hyvin kirtoittanut haasteissa, mutta kirjoitanpa nyt uudelleen vähän kattavammin.

Olen aina haaveillut valkoisesta hevosesta. Valkoinen hevonen näyttää niin upealta silloin kuin se oikeasti on valkoinen, mutta se onkin haastava pitää valkoisena :D Ehkä vielä joskus saan kimon hevosen. Hevosella pitäisi olla harmaa turpa ja voisi olla myöskin harmaankimo. Itse en niin paljoa tykkää vaaleaturpaisista kimoista ja joilla on silmänympäryksetkin vaaleanpunaisiet.




Hevosen täytyisi olla kiltti käsitellessä, olen nimittäin vähän kyllästynyt Lupun huonoihin käytöstapoihin, mutta onpahan vähän lisähaastetta :) Yleensähän hyvät kilpahevoset suurinmmaksi osaksi on vähän haastavia luonteeltaan. Hevonen olisi helppo käsitellessä joka tilanteessa. Kaikki hoitotoimet sujuisivat ongelmitta ja hevonen olisi helppo lastata. Myöskin unelmahevoseni täytyisi olla vaihteeksi säpäkkä ratsastaessa. Lupu ei ole säpäkkä, sen laukka on enemmänkin matkaavoittavaa ja keinuvaa. Haluaisin säpäkän hevosen, joka kääntyy esteradalla mistä vain. Hevonen olisi aikalailla Lupun korkuinen eli iso, muttei vähän matalampi hevonen haittaisi.



Kaikista tärkein asia on hevosen kapasiteetti ja se, että hevonen tuntuu juuri siltä oikealta ratsastaessa. Lupu on muuten minun unelmienihevonen, se hyppää todella hyvin, muttta se ei ole kimo eikä kovin helppo käsitellessä. Hevosen tulisi siis hypätä todella hyvin ja kapasiteettia pitäisi riittää estepuolella 150-160cm luokkiin.  Hevosen tulisi olla varma hyppääjä, eikä mikään kyttäilijä. Ei tietenkään mitään täyttä automaattia, koska se kävisi jo tylsäksi, koska olen tottunut ratsastamaan vähän hankalempiakin tapauksia. Ehdottomasti myöskin hevonen omaisi hienot liikkeet ja toimisi hyvin myös kouluratsastuksessa. Hevonen saisi olla ratsastaessa hieman kuuma, mutta pysyisi kuitenkin käsissä, eikä kaahottaisi vaan menemään. Maastovarma tottakai ja maastoesteetkin sujuisivat hepalta. Myöskin hevosen tulisi tykätä uimisesta ;)




Jos joku löytää tälläisen hevosen, niin kertokaa ihmeessä! :D Tuskimpa tällaista täydellistä hevosta mistään löytyy, mutta ainakin sinnepäin. Sen olen päättänyt, että joskus hankin valkoisesn hevosen. :) Valkoinen, kiltti, säpäkkä ja kapasiteetikas hevonen voisi löytyäkkin.

Seuraavan kerran saatte postauksen vasta maanantaina tai tiistaina, kun tulemme kisoista :)

5 kommenttia:

  1. Katos vaan, en olekaan aikoo joka haaveilee kimosta :D juuri tuommoisen mäkin haluaisin! Tai itseasiassa oman hepan naapurikarsinassa asustaa just ihan täydellinen kimo 150-luokkien hyppääjä, jota kuolaan joka päivä. Hintakin on kevyet 50 donaa että...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu et ole! Lähes kaikki kaverini vastustavat kimoja, kun ne ovat niin hankala pitää puhtaina, mutta minusta se vaan on niin kaunis väri! Ehkäpä joskus tallissa odottaa täydellinen kimo heppa ;D

      Poista
  2. Arvostelin blogisi tässä postauksessa:

    http://thisisstoryaboutlove.blogspot.fi/2012/07/linkita-blogisi-postauksen.html

    Käy katsomassa ja laita palautetta!

    VastaaPoista
  3. Minkä rotune voi olla kimo? Voiko olla kimo issikka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sori, en ollut huomannut kommenttiasi! Ihan minkä rotuinen vain voi olla kimo, jos vain oikein muistan. Eli siis voi olla kimo issikka. Eri asia sitten onko se hyväksyttävä väri joissakin roduissa. Esim. friisiläisen täytyy olla musta.

      Poista