keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Päivä 5 - Saavutuksia

Hmm mitä olen saavuttanut ratsastuksessa? Tästä on hieman hankala saada mitään järkevää tekstiä aikaiseksi, mutta katsotaan nyt!


 "Suurin" saavutus kilpailuissa taitaa olla viime vuoden P-SM kilpailuissa Ponien mestaruuden ja nuorten hevosten mestaruuden voitto. Voi että sitä päivää, silloin oli kyllä hymy korvissa! En olisi uskonut voittavani mestaruutta. Eteenkin Danin kanssa mestaruuden voittaminen tuntui kunnon työvoitolta!



Toinen saavutus oli kun pääsin edustamaan Pohjois-Suomea ponijoukkueeseen Tampereelle. Oli hienoa päästä kilpailemaan Etelä-Suomeen ja vieläpä joukkueeseen. En ole koskaan aikaisemmin kuulunut ratsastuksessa mihinkään joukkueeseen, joten olihan se ihan omanlainen kokemus. Joukkuekilpailussa on kuitenkin ihan erinlainen yhteishenki ja tunnelma.

Tampereella

Pidän myöskin sitä saavutuksena, että olen päässyt kilpailemaan 120cm luokissa kansallisella tasolla. En olisi pari vuotta sitten voinut kuvitellakkaan, että joku päivä sillä tasolla kilpailisin. Vielä muutama kuukausi sitten 120cm esteet näyttivät hirveän isoilta. Ja jos mennään kaksi vuotta taakse päin, niin kilpailin vielä  Katjalla 40-70cm luokissa.


Tämä kuva otettu kaksi vuotta sitten heinäkuussa. Hurjia esteitä!

Pieniä mutta tärkeitä saavutuksia on myös, että Lupun ratsastettavuutta olen saanut paljon eteenpäin viime vuodesta. Hyvät valmentajat ja ahkera treenaus tuottavat tulosta! Myöskin tärkeänä saavutuksena pidän sitä, että sain ns. "ongelmaponista" tehtyä hienon opetusmestarin :) Danista siis puhun ja ne jotka ovat pitempään olleet minun kanssa tekemisissä, niin tietävät, ettei poni aina ole helpoimmasta päästä ollut! Aina se on ollut kiltti kuin mikä ja niin edespäin, mutta ratsastus eteenkin laukannostot ja (kilpaileminen) oli hankalaa. Poni osasi testata minkä kerkesi ja yksinkertaisesti sitä ei saanut aina laukkaamaan ilman hirvittävää pukkirodeota. Kipeä poni ei ollut, mutta kuriton kylläkin. Laukannostot pikku hiljaa alkoivat sujua, eikä lopulta enään ollut mitään ongelmaa. Vaikeasta ponista, joka kielsi aina pihalle, kun ei suostunut liikkumaan ensimmäisen esteen jälkeen eteenpäin tuli lopulta hieno kisaponi. :)


Danin mielipide laukannostosta



wihii!


Onhan näitä varmasti muitakin, muttei nyt vaan tule mieleen. :D Toivottavasti saatte sekavasta tekstistä jotakin selvää..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti