tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kakkua!

Varoitus: Paljon tekstiä luvassa!

Otsikosta päätellen onnistuin jälleen tekemään ilmalennon Lupun selästä. Siitä lisää myöhemmin :) Ensin kuitenkin kiusaan teitä kuulumisilla. Ja argghhh nyt ärsyttäää jotenkin suunnattomasti! Äidin kameran unohdin isän luokse Iihin, joten uutta materiaalia ei pahemmin ole. Ja kaikki Pekan valmennukset on tähän mennessä kuvattu, mutta tietenkin juuri nyt kun ei kameraa ollutkaan, niin lensin selästä.. Noh tänään sitten ajattelin kuvata pitkästä aikaa kamerallani, joka siis on ihan hyvä kamera, mutta jostain syystä en saa siitä videoita ulos koneelle. Noh kuitenkin kuvattiin Katjasta videota myynti-ilmoitukseen, mutten piruvie saa niitä koneelle! Äää kyllä ne kamerassa näkyy ja myös reilu puoli vuotta vanhat materiaalit, mutta en saa niitä pois mitenkään. Joko kamerassani on vika tai muistikortissa... Huoh, toivottavasti saan kisoihin kameran mukaan!!

Sunnuntaina ratsastin Lupun läpi maneesissa. En vapaaehtoisesti suostu maneesin menemään, mutta ulkona satoi hieman vettä, eikä pilvet näyttäneet lupaavila, joten päätin mennä pitkästä aikaa maneesiin. Lupu oli yllättävän kiva, vaikken sillä ollutkaan muutamaan päivään "kunnolla" ratsastanut. Yllättävän nopeasti heppa antoi periksi ja liikkui oikein kivasti. Laukassa meinasi vähän painaa ohjalle ja roikkua jälleen oikeassa ohjassa, mutta sain kuitenkin asian korjattua :)


Lupun lempipuuhaa :)

Maanantaina meni kahden aikoihin tallille. Ensin ratsastin Katjan. Menin ponilla kentällä koulua. Aluksi vänkyröi vastaan, mutta lopulta liikkui ihan kivasti. Katja meinaa aina olla vähän hankala saada pohkeen ja ohjan väliin, kun se yrittää roikkua vuoronperään toisessa ohjassa kiinni.

Ratsastuksen jälkeen pesin ponin kunnolla saippualla. Poni nimittäin on hinkannut itseään karsinassa, kun on kutissut niin paljon. Hmm ponia ei olekkaan varmaan pesty kunnolla pariin vuoteen, hupsista! Katjan hoidettuani hain Lupun sisälle ja pian lähdimme Pikkaralaan valmennukseen.

Minulla oli siis Pekan treenit pitkästä aikaa. Ensin käsittelimme viime Korpilahden kisoja. Mikä meni pieleen junnucupissa. Kerroin Pekalle, että tulin hyvin sarjalle sisään, mutta siltikin heppa kielsi b-osalle. Pekka sanoi, että luultavasti en tukenut heppaa tarpeeksi jalalla sarjalla. Vaikka Lupulle 120cm esteet ovat vielä pieniä, niin siltikin se tarvitsee jalkaa. Nyt muistan jatkossa korjata asian!


Vihdoinkin sain laitettua kuvia Korpilahden kisojen huikeasta viiden tähden majoituksesta!

Sisällä oli todellakin pilkkopimeää ja oviaukko oli todella suuri :D

Menimme aluksi hyppäämään maneesiin jumppasarjaa. Emme olekkaan pitkään aikaan hypänneet kunnollista jumppasarjaa, joten oli jo aikakin. Ja osottautui todella hyväksi kertaukseksi, kun maastouduinkin kerran. Mielestäni jumppasarjat ovat aina olleet  meille  helppoja, mutta nyt minulla itselläni oli jotakin ongelmana. Minulla meinaa olla köyryselkä, josta Pekka jatkuvasti huomauttaa. Jumppasarjan päässä oli sitten 130cm okseri, joka aikaisemmin ei ole tuottanut mitään ongelmaa, ei edes 140cm.  Ajattelin sitten vain istuvani ryhdikkäästi ja "unohdin" mennä hyppyyn mukaan?! Noh mitäs käykään jos et 130cm okserilla mene hyppyyn mukaan.. Roikuin sitten kaulalla jonkin aikaa ja tiputtauduin lopulta selästä, kun en olisi millään päässyt takaisin. Olin itse aivan ymmällään, että mitä tapahtui? Tulimme sitten uudestaan pari kertaa ja kerran pääsin hyppyyn ihan ok:sti mukaan. Menin ikäänkuin ylävartalolla hyppyyn mukaan liian aikaisin. Lupu lyhensi laukkaa sarjan välissä todella paljon ja hyppäsi aina todella kaukaa ja aivan valtavia hyppyjä... Ei se auta kun leipoa Pekalle ensi kerraksi kakku! Jospa kuski opettelisi pysymään satulassa tai sitten vaihdan lajia vaikka lentäjäksi :D Onhan tämä ilmalentojen teko taitolaji ;)

Menimme lopuksi vielä hyppäämään pihalle rataa. Ratsastusta haittasi hieman puuttuva alaturparemmi, joka jäi kotiin. Noh selvitimme 120cm radan ihan hyvin läpi. Yksi linja jäi vähän pitkäksi, mutta ei muuta. Nyt lähtään sitten Kemiöön vähän "ristiriitaisilla" fiiliksillä. Saas nähdä! Koitetaan nyt edes pysyä kyydissä..


Tänään olin jälleentallilla lähes tulkoon koko päivän. Ensin ratsastin Katjan kentällä. Poni jälleen aluksi hangoitteli vastaan ja oli silleen onko pakko. Lopulta meni kivasti ja saimme videolle kivoja pätkiä. Mutta mitäs niillä ees teen, kun en voi niitä käyttää, jee!


Välissä kävimme Ylläriltä ostamassa nurmihokkeja. Matkalla kävimme myös K-maataloudessa ja sieltä tarttui mukaan tämmöistä:


Hansbon esteraippa. Ruskea raippani katosi johonkin ja en voi häpäistä Lupua pinkeillä raipoillani, niin oli pakko ostaa :D


Mansikan makuisia heppanameja


Kauan kaivattu naulakko kisoihin, kätevä laittaa Jaban oveen!


 Hansbon punainen rusetti häntään. Tässä on tarrakiinnitys häntään, katsotaan toimiiko! Ainakin tuo on siistin näköinen, tosin kun äidin viritykset Lupun hännässä... mm paalinarua on käytetty ;D


Nämä saappaisiini sopivat jalustinkumit piti ostaa jo reilu vuosi sitten...


Myöhemmin juoksutin vielä Lupun kentällä. Hepalla oli vähän virtaa ja siitä lähti ihan mieletöntä ravia. Miksei se ratsastaessa esittele hienoja liikkeitään? :D Tein vähän listaa mitä pitää ottaa Kemiöön mukaan. Lähdemme sittenkin jo huomenna matkaan ja yövymme puolessa välissä matkaa Korpilahdella. Samaisella tallilla, missä yövyimme viime kisoissakin. Torstai aamulla jatkamme sitten matkaa kohti Kemiötä :) Toivotaan nyt että kaikki menee hyvin!

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Niin onkin! :)) Poni aikoina ostelin hulluna kaiken maailman blingbling raippoja, mutta nyt kun on hevonen ne on jäänyt. Enhän minä voi pilata Lupun suurta egoa! :DD

      Poista