maanantai 2. heinäkuuta 2012

Korpilahti 30.6-1.7

Noniin kisoista ollaan kotiuduttu ja itse olen ainakin hieman väsynyt.. Kelit olivat kerrankin ihan suotuisat, perjantaina paistoi aurinko, lauantaina tuuli ja oli pilvistä + välillä sateli vettä, mutta ratsastuksen kannalta keli oli hyvä ja sunnuntaina aurinko paistoi ja oli lähemmäs +25 astetta :) Onneksi sai ratsastaa ilman kisatakkia, muuten olisi ollut aika tukalat oltavat. Oulussa on sadellut vettä, mutta täksi viikoksi on luvattu aurinkoista keliä.

Perjantaina lähdimme kymmenen aikoihin ajamaan kohti Korpilahtea. Matkaa kesti pysähdyksineen 5h ja perillä olimme hyvissä ajoin. Ehdin rauhassa tehdä kaikki tallihommat ja ratsastaa Lupun. Lupu oli ihan hyvä, hieman hangoitteli vastaan, kun vaadin siltä nyt enemmän. Hevosille ei ollut jaboja, joten me majoituimme lähellä olevalle hevostilalle. Siitä kisapaikalle oli matkaa 1km. Talli oli siisti ja viihtyisä ja minä ja äiti majoituimme myöskin kyseiselle tilalle. Meille oli varattu aittamajoitus ja olimme vähän yllättyneitä, kun aitta oli enemmänkin leikkimökki :D Sinne mahtui nipin napin patjat ja meidän laukut ei kunnolla mahtuneet sisälle. Oviaukko oli niin matala, että sisälle piti "ryömiä". Aitassa mahtui seisomaan suorassa vain keskellä ja kun oven laittoi kiinni, niin oli pilkkopimeää :D Talon puolesta aitassa oli taskulamppu ja ötökkämyrkkypullo. Olimme äidin kanssa hieman huvittuneita! Nauroimme ihan sikana ja oli hauskaa! Illalla kävimme syömässä todella surkeat pitsat, ainoastaan Ruotsissa olen syönyt huonomman pitsan, siinä oli silloin banaania ja ties mitä..

Kameran muistikortti jäi kotiin, joten joudutte tyytymään surkeaan puhelinlaatuun...



Lauantaina Petra oli auttamassa verkassa. 110cm verkassa Lupu oli tuttuun tapaan ärsyttävä ratsastaa, ei ollut ollenkaan kunnolla tuntumalla ja roikkui oikeassa ohjassa. 110cm rata meni todella hyvin ja siitä irtosi pitkästä aikaa jaettu 1-sija :) Luokan jälkeen Lupu joutui odottelemaan pitkään ennen minun luokan alkua. Emme vieneet sitä välillä takaisin talliin, koska ei se siellä kauaa olisi ehtinyt olemaan. 120cm junnucupin rata näytti aika haasteelliselta, mutta olihan se kansallinen luokka. 120cm verkassa pohja oli jo aika pehmiä ja kerran okserin jälken Lupu melkein meni nurin. 120cm rata .... jaaa no ennen ensimmäistä estettä kiersin kauhian maakunta lenkin, joten heppa ei ollut enään ykköselle parhaassa vireessä. Toinen este tipahti, kun en suoristanut hevosta tarpeeksi ja roikuin sisäohjassa. Kolmoselle tuli vähän huono ponnistuspaikka. Sarjalle tulin hyvin sisään, mutta Lupu kielsi b-osalle?! Moni muukin oli kieltänyt kyseiselle sarjalle.. Pohjakaan ei ollut enään kovin hyvä ja hevonen oli jo väsynyt, joten varmaankin johtui siitä. Noh loppusaldo oli 13vrp, joista 5 ylitetystä enimmäisajasta. En kuitenkaan ollut pettynyt rataan, mikä on aika ihmeellistä?

Sunnuntaina otin itseäni niskasta kiinni ja ratsastin hevosta paljon paremmin. Verkassa Lupu tuntui eilistä paremmalta ja toimi yllättävän hyvin. Kansallinen 120cm rata meni loistavasti! Kerran Lupu pelasti, kun tulin huonosti sarjalle, mutta muuten paikat sujui hyvin. Pääsimme puhtaasti maaliin ja olin super tyytyväinen. Pohjakin oli eilistä parempi! Tällä radalla irtosi 2-sija :)  Hyvillä mielin pääsimme lähtemään kotia kohti ja hyvin sain parannettua omaa ratsastustani. Kotimatka tuntui jotenkin paljon pidemmältä ja perillä olimma vasta klo 23... Heppakin oli hieman uupunut ja auta armias, kun lähdemme parin viikon päästä Kemiöön. Sinne on kaksi kertaa pidempi matka..

Kuvia laitan heti, jos löydän jostakin. Nyt ainakaan htnetin sivu ei jostain syystä toimi, joten en pääse sieltä katsomaan...


10 kommenttia: