torstai 5. heinäkuuta 2012

Maastoesteitä

Wihii tänään pääsimme vihdoinkin hyppäämään maastoesteitä! Lupuhan ei ole koskaan hypännyt kunnollisia maastoesteitä, mitä nyt joskus jonkun ollaan meidän maastoissa hypätty omia virityksiä ja Pekan luona kokeiltu bankettia. Kesän lämpöennätys täällä Oulunseudulla rikottu, tänään oli +25 astetta! Nyt kuitenkin ensin kiusaan teitä viikon kuulumisilla :)

Sain kisoista sunnuntailta kuvia! (c) Ainoo
Sunnuntai 120cm

kaunis istunta....


Maanantaina juoksutin Lupun kisojen jälkeen kevyesti kentällä. Oulussa oli satanut monta päivää ihan kunnolla, joten kentän pohja oli todella upottava... Maneesiinkaan en viitsinyt mennä häiritsemään valmennusta. Kävin vain nopeasti askellajit lävitse. Olisi kannattanut ensin putsata ja laittaa paikoilleen kisatavarat ja mennä sitten vasta juoksuttamaan, kun kenttä kuivui auringon paisteessa nopiaa.

Tiistaina ratsastin Lupun läpi kentällä. Aluksi oli käynnissä ja ravissa normaalia pientä hangoittelua vastaan. Sain kuitenkin hepan toimimaan ravissa hyvin. Noh laukka oli sitten asia erikseen... "Taistelin" 10min pelkällä ympyrällä Lupun kanssa, että se antaisi periksi. En edes vaatinut mitään muuta kuin tuntumaa ja eteenpäinpyrkimystä, mutta siltikin oli pirun hankalaa. Ja minähän en lopeta ennen kuin saan hevosen antamaan periksi. Lopulta Lupu antoi periksi ja oli laukassa super kiva!


 

 

 
Iltapäivällä meille tuli kavereitani yöksi ja oli jälleeen todella hauskaa! Kävimme uimassa joessa ja vesi oli yllättävän lämmintä :) Aamulla tai no päivällä oli vähän väsynyttä porukkaa, kun ei tosiian valvottu kuin kuuteen asti..

Keskiviikkona Lupu sai vapaapäivän ja kävin kaverin kanssa kaupungissa vähän ostoksilla.





Tänään kävimme siis Kuivasjärvellä hyppäämässä maastoesteitä Jutan ja Kärin kanssa. Emme olleet valmennuksessa vaan hyppäsimme esteitä keskenämme. Lupu hyppäsi ensikertalaiseksi ihan hyvin. Heppaa vähän jännitti esteet ja ne oli hurjan pelottavia polkujen vierellä. Lupu vähän sitten kummasteli, että näidenkö yli pitäisi mennä? Hyppäsimme harrasteen ja (tuttarin) esteitä. Kerran tuli yhdelle esteelle kielto, kun sille lähestyminen tuli vähän yllättäen puskan takaa. Lupun etujalka meni esteen päälle, muttei onneksi sattunut mitään. Itselläni oli paikannäkemisongelmia, kun en hahmottanut maastossa kunnolla paikkaa. Sen seurauksena roikuin aika paljon ohjassa, enkä antanut hevosen laukata tarpeeksi. Ponnistuspaikat tuli vähän niin ja näin. Myöskin Lupu oli jälleen kiinni oikeassa ohjassa, joten sen pää osotti kokoajan vasemmalle...Emme päässeet hyppäämään vesiestettä, eikä portaita, kun ratsastuskoululaisia oli uittamassa hevosia. Ensi kerralla sitten ja valmennuksen kera :) Tähtäimessä olisi syksyllä Pudasjärven kenttäkisat... Saas nähdä mitä siitäkin tulee..

Kävimme illalla veneilemässä merellä. Merellä oli kerrankin aivan tyyntä ja lämmintä. Räpsin puhelimella muutaman kuvan :)














2 kommenttia:

  1. Kehitytte kyllä kovaa vauhtia Lupun kanssa, kun katselee vaikkapa vanhoja kuvia ja videoita. Tsemppiä tulevaisuuteenkin! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Joo ollaan kyllä hyvässä valmennuksessa mennyt tämän vuoden puolella hurjasti eteenpäin. Pitäisi laittaa jotain vanhoja videoita blogiin, niin näette kuinka hirveätä katsottavaa meidän meno oli vuosi sitten :D

      Poista