lauantai 9. helmikuuta 2013

Treenaamisen iloa

Heippahei kaikille! Tämäkin viikko näyttää vain vierähtävän ohitse. Tuntuu, ettei ehdi tehdä yhtikäs mitään millonkaan, olisipa vuorokaudessa pari tuntia lisäaikaa. Meillä on Lupun kanssa treenit jatkuneet ihan mallikkaasti ja ensi viikolla olisi jälleen kahdet treenit tämän viikon tapaan. Lupu on taas tuttu hapannaama itsensä karsinassa, kun se oli saikun aikana jotenkin ihmeellisen kiltti. Ennen ratsastusta herra on kyllä niin äkäinen, että olen sen mielummin hoitanut hoitopaikalla, kun menemällä uhrautumaan jätkän karsinaan. Ratsastuksen jälkeen heppa on hyvällä tuulella aina, kenties se tykkää niin paljon kuskin kiikuttamisesta? :D

Keskiviikkona ajattelin ottaa rennommin Pekan treenejen jäljiltä. Menin Lupun kanssa ensin kentälle ilman satulaa ja siellä ratsastin sen nopeasti rennoksi. Kierrettiin vain kenttää ympäri, enkä vaatinut hevoselta muuta kuin rentona menemistä. Lupu kulki molempiin kierroksiin ihan kivasti ravissa ja laukassa. Lopuksi kävimme vielä pistäytymässä pellolla. Lupu oli vähän haluton liikkumaan, sillä siellä on lunta niin paljon. Otin vain vähän ravia ja pari laukkapätkää.

Torstaina Lupu oli ihan huippu! Se ei varmaan ole koskaan ollut niin hyvä sileällä, mitä se oli torstaina! Aluksi  taivuttelin ja väistättelin Lupua käynnissä. Se tuntui jo siinä ihan mukavalta, vaikka sille väistöt onkin aina hankalia. Ravissa sitten oma suuni loksahti auki, kun Lupu ei koko ratsastuksen aikana juurikaan värkännyt suullaan/vastustellut. Ravissa Lupu kulki oikein kivasti ja oli kevyt kädelle. Tein ravissa jonkin verran avotaivutuksia. Laukassakin yllätyin, kun Lupu oli niin kevyt edestä. Laukassakaan en tehnyt mitään kovin vaikeita juttuja. Lähinnä vain testailin laukan säädeltävyyttä eli tuleeko Lupu helposti takaisin kun pyydän sitä pidentämään askelta ja päin vastoin kuinka hyvin se lyhentää askeltaan. Heppa oli niin hieno, etten viitsinyt ratsastaa kovin kauaa. Otin vain lopuksi eteen alas ravia.

Eilen oli Hannan valmennus. Aloitin ensin verkkaamaan Lupua itsenäisesti sillä aikaa kun Hanna kanteli puomeja. Lupu tuntui ihan hyvältä, muttei ollut niin hyvä kuin edellisenä päivänä. Kuitenkin ero oli huomattava, verrattuna viime Hannan valmennukseen.



Ravissa tulimme keskihalkaisijalle ja siitä ravissa sulkutaivutusta. Lupu ei pysähtynyt, vaikka teimmekin vähän vaikeampia asioita, jes! Voisin nyt uskaltaa harjoitella vaikeampiakin asioita itseksinikin. Laukassa tulimme myös aika haastavaa tehtävää. Tehtiin laukkakahdeksikkoa, jonka toinen puoli mentiin vastalaukassa ja asetettiin laukasta poispäin. Toinen puolisko mentiin myötälaukassa, mutta asetus oli ulospäin. Oikea vastalaukka oli paljon helpompaa, kun vasen.. Lupu vaihtoi välillä laukkaa ja asiaa ei auttanut se, että itse nojasin eteenpäin. Heti onnistui paljon paremmin kun istuin ryhdikkäästi takana ja pidin vastaan.

Hypyt aloitettiin ensin vinohypyllä kavalleteilla. Tämän jälkeen tultiin ympyrällä kavalletti/puomi innaria. Vasempaan kierrokseen onnistui hyvin, mutta oikessa kierroksessa Lupu oli niin kiinni sisäohjassa, joten Lupu valui aina ulkoreunaan. Muistelenkin, kun Petran treeneissä ollaan tätä joskus tehty, niin Lupu puski aina vasemmalle. Tämän jälkeen tultiin erilaisia tehtäviä pienillä esteillä. Minun piti hakea sitä rentoa fiilistä ja jättää ne pikku ponilaukka askeleet ennen estettä pois. Lupu pari kertaa valmennuksen aikana teki semmoisen ihme töpöhypyn, kun tulimme liian lähelle estettä. Tulimme myös s-kaari tehtävää, jota olemme myös tehneet joskus Petrassa. Tämä onnistui ihan hyvin, tosin Lupu meinasi välillä vähän kiihdytellä liikaa.

Lopuksi tulimme pitkiä lähestymisiä, jotka varmaankin eniten tuottavat aina minulle päänvaivaa, eteenkin kisoissa isommilla esteillä. Kun on pitkälähestyminen ja määränpäänä on vaikkapa iso 130cm okseri, niin ehdin sinä aikana miettiä kaikenlaista ja värkätä laukkaa joko pidättämään liikaa tai sitten yhtäkkiä puskemaan estettä kohden ja siitähän ei hyvää seuraa.. Viime kesänä Tahkolla kävi juurikin näin ja lopputulos ei ollut kovin mahtava... No mutta Hanna kehotti vain laukkaamaan rennosti isoa laukkaa kohti esteitä ja sehän sujuikin hyvin. Lopuksi Hanna laitto molemmat esteet n.120cm ja ensimmäiselle otin jälleen yhden askeleen liikaaa. Muistin sitten vain rentoutua ja näin paikatkin löytyi.

Valmennuksen jälkeen tallissa huomasin, että Lupu oli polkaissut hokilla oikeaan takaseen haavan, joten putsasin sen ja laitoin siihen yöksi sidoksen. Toivottavasti siihen ei tule impparia :S Tänään tarkoitus on mennä ihan kevyesti ratsastaen tai juoksuttaen. Maanantaina on taas Pekan treenit Marttilassa ja torstaina Hannan treenit :) Hyvää viikonloppua kaikille!

PS. Anonyymilukijat käykäähän vastaamassa vieressä olevaan kyselyyn ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti