maanantai 18. helmikuuta 2013

Villihepo

Heipähei vaan kaikille! Viikonloppuun mahtui vähän kaikenlaista tapahtumaa. Olin eilen niin väsynyt, etten jaksanut tehdä teille tätä postausta, vaikka minulla olikin koko päivä aikaa valmemnnuksen jälkeen. Eilinen valmennus ei mennyt kovin hyvin, muttei kyllä huonostikkaan. Valmennuksen jälkeen jäi kuitenkin vähän tyhjä fiilis. Tuntui vain siltä, että jankkaamme kokoajan vain paikoillamme, eikä edistytä mihinkään suuntaan. Kuitenkin kun katsoo vanhempia videoita,niin näkeehän niissä selvän eron. Itse en jaksanut eilen ratsastaa kunnolla, vaan lähinnä matkustelin kyydissä. Ennen valmennusta minulla oli todella huono olo ja harkitsin jopa valmennuksen peruuttamista.

 Lauantaina menimme Heidin kanssa merenjäälle ratsastamaan. Kerran ollaan aikaisemmin käyty siellä, mutta silloin kävimme vain vähän kävelemässä. Ennen kuin pääsimme jäälle, meidän piti mennä autoteitä pitkin ja Lupu selviytyi hienosti vastaantulevista autoista. Noh kun päästiin jäälle, niin siitähän se ilo vasta alkoikin...tai sitten ei. Lupu sai kauheat pömäkät, kuin näki tietysti vain todella ison laakean alueen, jossa se ei ole ikinä ennen käynyt. Alkumatka meni vielä suhteellisen hyvin, mutta kun aloimme ravaamaan, niin piru pääsi irti.... Lupu vähän väliä hyppipystyyn, mitä se ei ole pahemmin aikaisemmin harrastanut. Pystyynnouseminen kokoajan vain paheni ja paheni, eikä se meinannut lopettaa millään. Jään päällä oli kuitenkin hyvin lunta, mutta joissakin kohdissa kun jäätä oli näkyvissä, pelkäsin että kaadumme selälleen. Kerran Lupu hyppäsi jälleen ihan kunnolla pystyyn ja etujaloilla kopautti yhteen... Ei selässä silloin enää pahemmin naurattanut..


En lähestulkoon ikinä pelkää olla hevosen selässä, vaikka se temppuilisikin hurjasti, mutta tällä kertaa pelkäsin. Harkitsin tulevani selästä alas, mutta tiesin sen vain pehentavan tilannetta ja hevonen saattaisi päästä karkuun. Välillä Lupu vähän rauhoittui ja pystyimme jatkamaan ravia. Laukattiin myös vähän hitaassa vaudissa ja Lupu oli ihan kiltisti lukuunottamatta yhtä suurta loikkaa ja pukitusta. Heppa olisi varmaankin halunnut laukata täysiä, mutta en halunnut tällä kertaa päästellä, sillä seuraavana päivänä oli valmennus ja muutenkin meno oli turhan vaarallista jo hitaassa vauhdissa. Heti jäältä poistuttua Lupu onneksi rauhoittui!


Eilen oli Pekan valmennus ja tällä kertaa hän muisti tulla. :D Kuten jo mainitsinkin, en ollut ihan parhaassa mahdollisessa kunnossa ja ratsastus oli aika huteraa. Yllättävän hyvin kuitenkin selviydyin siinä olotilassa. Aluksi Lupu oli taas aivan karmea vastusteli minkä kerkesi. Yritin saada hevosen antamaan periksi, mutten saanut. Pekkakin sanoi, että minun tulisi keskittyä kunnolla perusratsastukseen, sillä sen pitäisi antaa nopeammin periksi. Lupu on kuitenkin ollut minulla jo tasan kaksi vuotta !! Herranen aika sentään, miten aika menee nopeasti!

Aloitettiin verkkahypyt ristikko-okserilla. Tämän jälkeen tulimme pari kertaa etäisyyslinjat läpi. Kaarvalinja 7 laukkaa ja suoralinja 6. Ekalla kerralla kaarevalle tuli yksi laukka liian vähän. Muuten meni ihan ok. Linjojen jälkeen tulimme pari kertaa kääntämisharjoitusta, jonka näette videolta. Lupu kääntyi ihan sutjakasti, eikä tässä ilmennyt pahempia ongelmia. Lopuksi tulimme sitten linjat oikeilla askelmäärillä, kaareva 6 laukkaa ja suora 5. Myöskin kaarevatie pystyltä sarjalle, johon tuli neljä laukkaa. Muut linjat kävivät lyhyeksi, paitsi sarjalle neljä laukkaa oli pitkä, varsinkin kun ajauduimme ulkoreunaan.



Lopuksi tulimme kerran radan korkeudeltaan 110cm. Lupu oli aika virtaisa, eikä pidätteet meinannut mennä läpi. Kuvittelin, että se olisi laiska sillä tämä oli jo kolmas estetreeni samalla viikolla, mutta ilmeisesti olin väärässä. Innostuessaan Lupu ei rynni niinkään esteitä kohden, niin kuin monet kuumat hevoset tekevät, vaan se ei hyväksy termiä "puolipidäte" ja ajauduimme täten liian lähelle seuraavaa estettä. Itse en myöskään jaksanut ratsastaa niin, että Lupu olisi hidastanut tarpeeksi. Sarjalle tuli pudotus, kun se tultiin tiukasti kaarteesta. Rata meni siis ihan ok, mutten ollut kuitenkaan tyytyväinen, sillä se olisi voinut mennä paljon paremminkin. Lupun pitäisi tulla paremmin takaisin, missä ei ole aikaisemmin ollut juuri ongelmaa.

En tiedä onko se hyvä vai huono juttu, että olemme lisänneet Lupun ruokintaa, eteenkin heinämäärää. Lupu on aina ollut vähän "laiskahko", mutta nyt se esteillä on vähän liian innostunut välillä. Kuitenkin mielestäni on parempi, että se nyt liikkuu hyvin eteen, eikä tarvi kokoajan olla pyytämässä lisää vauhtia. Pekka antoi kotiläksyksi mennä kahta pientä estettä/kavallettia linjalla ja ottaa siihen eri laukkamääriä. Hevosen pitää tulla pidätteestä heti takaisin. 

Tänään meillä on iltatalli ja teen kunnon koulutreenin hevosen kanssa. Tällä viikolla ajattelin tehdä koostepostauksen kuluneesta kahdesta vuodesta Lupun kanssa. Joku videokin olisi kiva, jos vaan sellaisen osaan tehdä ;) Myöskin yksi kiva postausidea syntyi yöllä päässäni, saa nähdä, pystynkö tekemään siitä mitään järkevää postausta. Hyvää alkavaa viikkoa kaikille!

4 kommenttia:

  1. Lupu on kyllä hieno hevonen ! :) mutta yhen vinkin jos haluaisit ottaa vastaan, niin ite en ainakaan jaksa hirveästi lukea tämmösiä tosi pitkiä monen päivän treeniselostuksia yhessä postauksessa :d Ja näitä nyt tulee sulta aika useasti..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Jep, olen kyllä monesti itsekkin huomannut, että postauksista meinaa tulla vähän turhan pitkiä. En vaan aina huomaa rajoittaa tekstivyöryn kirjoittamista, sillä se on minulle niin luontevaa. Myöskin suurinosa postauksistani on lähinnä juuri näitä treenipostauksia ja menee aika saman kaavan mukaan viikkorytmisesti. Bloggaaminen on minulle myös lähinnä päiväkirja, joten haluan kirjoittaa lähes joka päivästä, niin tiedän jälkeenpäin mitä ollaan milloinkin tehty. Joidenkin mielestä meidän arkisten puuhien lukeminen voi olla tylsää, mutta nehän voi aina skipata yli. Monet sitten taas tykkäävät pitkistä postauksista ja oikein toivovat niitä. On siis hankala toteuttaa kaikkien toiveet, mutta yritän tietysti huomioida kaikkien parannusehdotukset! :)

      Poista
  2. Minä taas tykkään juuri tällaista, lisää vaan!

    VastaaPoista