lauantai 7. tammikuuta 2012

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita


Katja ponny



Torstaina Lupu oli taas todella hankala. Ainoastaan käynnissä oli hyvän tuntuinen, mutta ravi oli kauheaa! Vaikka tein paljon väistöjä ja taivutuksia, niin ei liikkuvuus parantunut lainkaan. Suu kävi taas paljon ja takajalat petti välillä alta :( Taas oikeanpuoleiset jalat ottivat lyhyempää askelta. Laukka ei ollut kummoista, mutta paljon parempaa mitä ravi. En nyt oikein tiedä mitä tuon hevosen kanssa tekisi. Kun ei se varsinaisesti ole ontunut, mutta liike on huonoa. Lisäksi ei se kovin kipeältä vaikuta, jos kerta liikkuu innokkaasti ja hyppää mielellään. Eikä viitsisi turhaan lähteä klinikalle hakemaan monen sadan euron laskua...

Hullu tallikissa :D

Perjantaina lähin kumminkin maastoon, vaikka Lupu edellisenä päivänä liikkui huonosti. Kävimme siis Jutan ja Ainon kanssa maastossa. Eli mukana oli minä ja Lupu, Jutta ja Käri ja Aino ja Katja. Oli aivan mahtava reissu ja siellähän vierähti aikaa melkein 3tuntia :) Lunta satoi, niin en viitsinyt kuvata ollenkaan. Kuvista olisi tullut vain epäselviä ja lisäksi meillä oli niin vauhdikas maasto, että en kameraan olisi kauheasti kerennyt koskea. Alku reissu meni mukavan rauhallisesti ja ihmettelinkin kun Lupu ei mitään pelleillyt. Sitten kävelimme metsässä ja Lupu alkoi nuuskia vähän maata. Yhtäkkiä olimme jo maassa ja hevonen alkoi vain piehtaroimaan!!! Pääsin alta pois ja sain hevosen kiinni. Pidin Lupulle sitten asiasta pienen palaverin. Noo matka jatkui mukavasti ravaillen lumisilla poluilla. Päätimme sitten, että otetaan kunnon laukka pätkä. Jutta meni Kärin kanssa edellä ja otin Lupun kanssa välimatkaa, ettei lumipaakut lennä naamaani. Lupu sai kauheat kilarit kun Käri lähti. Veti jumalattomat pukit ja hyppäsi ihan kunnolla pystyyn, niin että melkein kaaduimme selälleen. Lupu ampaisi kiitolaukkaan, eikä kuunnellut yhtään pidätettä. Saimme Jutan ja Kärin nopeasti kiinni ja sitten Lupu alkoi hyppimään polulla puolelta toiselle väistellessään Käristä sinkoutuviä lumipalloja. Tykkään laukata ihan täysiä hevosen kanssa, enkä pelkää vauhtia, mutta polku ei ollutkaan suora, vaan alkoi mutkittelemaan, niin alkoi vähän hirvittämään kaarrokset. Saimme hevoset rauhoittumaan ja menimme hiekkakuopille. Laukkasimme yhen jyrkän mäen ylös ja oli hauskaa. Hevoset vain pomppivat mäen ylös kuin kengurut. Katjakin on aivan superponi, kun se laukkaa yhtä kovaa, kuin Käri. Lupulle se ei kuitenkaan pärjää. Joten Katjan kanssa maastoilu ei ole ongelma, koska emme joudu odottamaan pikkuponia. Muutenkin Katja olisi hyvä raviponi, koska se ravaa niin lujaa, että hevosella saa laukata vierellä aika kovaa, että pysyy perässä :DD Loppu matka sujui ongelmitta ja meillä oli todella hauska reissu. Meidän mukaan maastoon ei voisi lähteä heikkohermoisimmat :)
Klipattiin Katja toisen kerran, alku viikosta

Tänään juoksutin Lupua liinassa. Laitoin taas sille sivuohjat, kun muuten villiintyisi liikaa :) Lainasin myös Jutalta BOT selänlämmitintä juoksutuksen ajaksi. Pitäisi itsekkin hommata sellainen.Väistättelin maastakäsin Lupua. Ravasi alkuun ihan ok:sti. Takaosa ei pettänyt alta, mutta vielä vähän otti oikeanpuoleiset jalat lyhyempää askelta. Laukassa liikkeet olivat kivan näköiset! Loppuraveissa liikkui superhyvin ja liike oli melkeinpä normaalia. Suukin oli aika hiljaa :)) En juoksuttanut kauaa, kun maneesiin alkoi tulemaan enemmän porukkaa. Jos huomenna Lupu liikkuu huonosti, niin luulenpa, että johtuu satulasta. Kun ilman satulaa liikkui tänään hyvin. Kuitenkin Lupu on kasvanutkin kesästä paljon ja saanut lisää massaa ja lihaksia. Huomenna onkin Eevan tunti. Tiistaina menemme sitten Pikkaralaan Mäkelän Pekan treeneihin :)






 Tässä vielä Lupusta video maanantain akupunktiosta :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti