lauantai 25. toukokuuta 2013

Kuulumisia ja lisää kuvia kisoista

Heipsan vaan kaikille! Meillä on päivät kuluneet vauhdilla ja kesäloma lähestyy reippaasti :) Suunnitelmiinkin on luultavasti tulossa muutoksia, sillä lähdemme ehkä Lupun kanssa kahden viikon päästä Ypäjälle kisoihin. Siellä on samaan aikaan SM-kisat, joten päästään katselemaan niitäkin. Minä en ole suinkaan menossa Lupulla kisoihin, vaan Hanna. Jos huomisen hyppelöt sujuvat hyvin, niin Lupu hyppää Hannan kanssa Ypäjällä kaksi tai kolme 130cm luokkaa. Talvella jo suunniteltiin, että olisi hyvä jos Hanna menisi kokeilemaan ensin 130cm rataa Lupun kanssa, niin nähdään mitä heppa siihen reagoi. Viime kesänä hyppäsin Lupun kanssa yhden 130cm radan ja pari 125 tai 130/120 luokkaa, eikä hevosella ilmennyt niissä ongelmia. Olisi kuitenkin hyvä, että Lupu saisi itsekkin varmuutta ensin kokeneen kuskin kanssa isommissa luokissa :)

Söpö heppa ja huippu apulainen kisoissa :)

Tämä idea lähti kehittymään torstaina, kun Hanna päätti ottaa Lupun kanssa muutaman hypyn. Aluksi Lupu lähti esteiden jälkeen huitelemaan omia reittejä, mutta kun Hanna pari kertaa siitä vähän reilummin sille sanoi, niin ei sitä enää yrittänyt tehdä. Lopuksi innostuttiin vähän nostamaan esteitä 120-125cm korkuisiksi ja hienosti herra näytti hyppäävän. Hanna toi tarkoituksella hevosen pari kertaa vähän lähemmäs estettä, eikä Lupu reagoinut siihen mitenkään negatiivisesti.

Kaikki kuvat on ottanut;  (c) Mari V., maaapun.kuvat.fi   Kiitos Marille kuvista :)

Vauhdin hurmaa! (kuvat lauantain 100cm AM5 luokasta)

Ai miten niin tultiin trippelille huonosti? :D


Aika hurrjia esteitä...

Lupukin nauraa :DD (Jäikö alaturpis kotiin?)Hei, osaanhan määkin hymyillä ;)

WRUUM 110cm uusintaan

Vielä huonommin trippelille osa 2 ( toiset vetää taidolla, mutta me vedetäänkin tyylillä ;))

Jään vielä kivasti suusta kiinni.. :/

Vielä pari kuvaa sunnuntain 115cm luokasta


Eilen minä pääsin heppaseni kyytiin, jee! :D Maastoilemaan lähdimme pitkästä aikaa ja mukaamme tuli myös Heidi ja Preta. Meidän piti käydä vain lyhyt ja rento lenkki, mutta se venyi kuitenkin tunnin mittaiseksi ja yhden hallitsemattoman laukkapätkän ansiosta hepat olivat vähän hikisiä. Mutta se oli meidän normaali maastoreissuihin nähden rento lenkki, sillä keäisin käymme helposti 2-3h lenkkejä vetämässä ;) Paluumatkalla siis Preta hyppäsi pienen ojan yli ja Lupu villiintyi tästä. Sen jälkeen heppa vain laukkasi paikallaan ja veteli pukkeja ja villitsi Pretan. Päätettiin ottaa laukkaa, etten lennä kyydistä. Preta meni edellä ja lähti Heidin lapasesta ja sitten olikin jo menoa! :D Lupu onneksi otti melko hyvin pidätteet vastaan, mutta annoin sen vain laukata ja odotella, että Heidi saisi heppansa hallintaan.

Tänään Hanna ratsasti jälleen Lupulla. Heppa näytti kulkevan oikein kivasti ja vastalaukatkin meni sujuvasti. Itse sillä välin otin aurinkoa ja stalkkasin equipesta, miten kavereilla menee Iisalmen kisoissa.

Huomenna Hanna hyppää Lupulla kunnolla isompaa rataa ja sen perusteella katsotaan lähdetäänkö Ypäjälle vai ei. Yritän muistaa ottaa kameran mukaan, kuulemisiin!

4 kommenttia:

 1. opettele myötää ja tuoda esteelle ennenku rupeet hyppää isompii luokkii

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahhah kiitos mahtavasta vinkistä! :D Hei haloo, pari epäonnistunutta hyppyä, kun jäin vähän jälkeen, niin heti pitää tulla anonyyminä antelemaan kaiken maailman ohjeita! En kyllä yhtään ihmettele, miksi monet bloggaajat eivät halua laittaa epäonnistumis kuvia blogiin, kun heti saa haukut niskaan. Ja kuvat ovat vain tilanne kuvia, et sinäkään voi päätellä noista kuvista miten kokonaisuudessa rata meni. Ihan tiedoksi sinulle, jos olet yhtään kauemmin blogiani lukenut, niin minulla on useampi ammettitaitoinen valmentaja, jotka kyllä tietävät mitä luokkia saan hypätä. Toisin kun netissä huutelevat anonyymit. ;) Viime kesänä kun meni Lupun kanssa hyvin ja luottamus oli kohdillaan, niin saimme luvan mennä 120+ cm luokkia :) Nyt kun on mennyt vähän huonommin, niin ei me tosiaankaan hypätä mitään isompia ratoja, vai sanoinko toisin?

   Poista
 2. Voi luoja anonyymit... Hyviä kuvia ja minusta sinä ratsastat hyvin! Ei meilläkään noissa kisoissa tuohon trippelille tullut mitään hyviä hyppyjä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo helppoahan se anonyyminä tulla huutelemaan kaikenlaista ;) Aina sitä tästä maailmasta löytyy noita kyrsiintyneitä taikka kateellisia ihmisiä, joita vaan ärsyttää muiden ihmisten tekemiset :D Enkä tosiaan tajua, mikä siinä trippelissä oli niin hankalaa, kun molemmilla kerroilla olin muka ottamassa yhden askeleen vielä, mutta heppa päättikin jo hypätä. Sunnuntaina siinä oli sarja ja huonosti tultiin sitten sillekkin ;D

   Poista