sunnuntai 12. toukokuuta 2013

MYDAY -video

Jes nyt on myday video latautunut youtubeen! En ole sellaista aikaisemmin tehnyt, joten antakaa vähän armoa ;) Välillä video vähän epätarkka, muttei anneta sen häiritä. Video on kuvattu siis lauantaina. Ihan kaikista jutuista en muistanut/jaksanut ottaa videota, mutta videolla näkyy kuitenkin pääpiirteittäin päivän kulku.
Lupun kuulumisia:

Brunon jälkeen kävelytin Lupua kuusi päivää. Ensimmäisenä päivänä talutin Lupua vain riimulla ja vieläpä käytiin autotiellä tekemässä pikku lenkki! Tämä on ehkä joillekkin ihan normaali tapahtuma, mutta Lupulta tämä oli jo huikea suoritus :D Puoli vuotta sitten erehdyin tekemään samaisen lenkin päitsillä taluttaen ja sain tulla tallille itku kurkussa, kun hevonen vain jyräsi menemään.. Nyt ei ollut mitään ongelmaa, vaikka autokin tuli vastaan :)

Seuraavana päivänä mukaamme tuli Heidi hevosensa kanssa. Lupu villiintyi toisen hevosen läsnäolosta sen veran, että palattiin hakemaan tallista suitset. Vähän virtaisa heppa oli, mutta pysyi kuitenkin käsissä. Kävimme aika pitkän lenkin, n.45min.

Muina päivinä pidin myös suitset päässä ja teimme kentällä maastakäsin harjoituksia. Välillä ne onnistui hyvin ja välillä ei sitten niinkään.. Torstaina menin taluttamaan hevosta maneesiin, kun vettä satoi paljon. Laitoin pelkän riimun päähän, joka osoittautui huonoksi valinnaksi. En tiedä mikä hevoseen meni, mutta se alkoi käyttäytymään todella huonosti. Aluksi se oli hetken oikein kiltisti; peruutti ja pysähtyi käskystä. Sitten alkoikin pureminen ja aina kun hevonen yritti purra käskin sitä peruuttamaan. Aluksi se auttoi, muttan sitten se alkoi puremaan myös peruuttaessa. Hain avukseni raipan, jolla näpäytin aina pikkaisen, jos teki jotain typerää. Tämäkin auttoi vain hetken, jonka jälkeen Lupu yhtäkkiä vain hyppäsi pystyyn ja huitasi etukaviolla pari senttiä läheltä päätäni. Huhuh itse vähän säikähdin tilannetta ja pistin hevoselle suuhun narun. Sen jälkeen Lupu rauhoittuikin, eikä pahemmin yrittänyt enää pelleillä.

Perjantaina talutin myös maneesissa ja menimme myös puomeja ja kavalletteja. Eilen Hanna ratsasti Lupulla. Tietenkin se oli jäykkä vapaapäivien jäljiltä, mutta kuulemma huomasi silti eron Brunon käsittelyn jäljiltä. Lupu ei enää niin paljoa "melonut" ravissa, kuin aikaisemmin. Eli pää ei heilunut puolelta toiselle ravatessa. Laukassa Hanna otti vain lyhyitä pätkiä. Lupu aika paljon vänksläsi suullaan, mutta silloin kun suu pysyi hiljaa, näytti hevonen tosi hyvältä. Kuulemma se olisi saanut enemmän pyöristyä niskastaan ja Hanna kokeileekin tänään jotain toista kuolainta sille. Ensi viikolla minäkin alan ratsastamaan poitsulla. Tänään vähän pohditaan mennäänkö viikon päästä Pikkaralaan kisoihin vai ei. Jos mennään, niin hypätään varmasti aika helpot luokat, kun viime kisat meni niin surkeasti. Itselläni ei ole kuitenkaan mikään kiire kisoihi, sillä haluan ensin sen toimivan hyvin kotona

Nyt pitää rientää tekemään koulujuttuja! Tänään olisi pitänyt mennä mummolaan, mutten sinne millään kerkeä. Myöskin Hanna pyysi minua mukaan Pikkaralaan hoitamaan hevosiaan, kun on menossa Pekan treeneihin hyppelemään. Ääh sinnekkään en kerennyt :( Ensi viikolla blogissa on aika hiljaista, kun minulla on neljä koetta + englannin esitelmä.. Kuulemisiin!

5 kommenttia:

 1. jos vielä tuon Brunon käsittelyn jälkeen tulee ongelmia, kannattaa tarkistaa Lupun niska. Mulla oli hevonen, joka vänksläsi suullaan ja kokeiltiin monenmonta kuolainta. Loppujenlopuksi vika löytyi niskasta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei, kiitos vinkistä! En sitten tiiä onko tuo jokin tapa vai onko sitten esim. se niska kipeä. Kuitenkin Lupu on sitä tehnyt aina, ihan koeratsastuksesta alkaen ja myöskin Hannalla ollessaan vänksläsi suullaan. Hannalla Lupu oli neli vuotiaasta alkaen. Katsotaan nyt mitä tulevan pitää.

   Poista
 2. Kiva myday :) ja mikä biisi oli tossa ku harjasit ja sit oli sitä ratsastusta ynm? :)

  VastaaPoista
 3. Aivan älyttömän ihana blogi! (:
  Jos vaikuttaa yhtään kiinnostavalta, niin käy ihmeessä kurkkaamassa munkin blogia! + http://bits-backinthesaddle.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi kiva kuulla! :) Käyn kurkkaamassa kunhan ennätän koneelle ;)

   Poista