torstai 3. lokakuuta 2013

Uudet tuulet puhaltaa

Jes, nyt on vihdoinkin ensimmäinen koeviikko ohitse. Pari viimeistä koetta (englanti ja pitkämatikka) menivät vähän huonommin, mutta toivottavasti pääsen läpi ;) Kerrankin kun on ylimääräistä aikaa, niin hyödynnän sitten tätä kirjoitusintoani. Kuten otsikosta voikin päätellä, niin lähitulevaisuudessa tulee tapahtumaan, niin isoja kuin pieniäkin muutoksia heppailun suhteen.

Talli missä Lupu asustaa, muuttuu täysihoitotalliksi tai oikeastaan vain se uusipuoli. Me muutetaan Lupun kanssa vanhantallin puolelle, josta tulee ns. Hannan valmennettavien puoli. Kauas ei olla siis muuttamassa, ainoastaan maneesin toiseen päähän ;) Odotan muuttua innolla, sillä olen aina halunnut vanhantallin puolelle. Se on paljon kodikkaampi ja viihtyisämpi, ei siinä etteikö uusitallikin viihtyisä olisi ollut! Eihän me muuten siellä oltaisi reilua kolmea vuotta pysytty. (Apua, mihin tämä aika katoaa!) On muutenkin kiva, että valmentaja on samalla tallilla katsomassa vähän meidän urpojen perään :D Vanhantallin puoli pysyy puolihoitona eli teemme jatkossakin tallivuoroja. Kyllähän se täysihoito houkuttelisi, mutta jotenkin olisi outoa, kun tallilla ei tarvitsisi tehdä mitään muuta kuin liikuttaa oma hevonen.


Viikonloppuna pitää siirtää aikamoinen tavaraläjä toiseen talliin. Samalla voisi katsoa löytyisikö jotakin ylimääräistä rompetta myytäväksi. Suurin muutos oikeastaan tapahtuu ruokinnassa, sillä pienpaaalikuivaheinä vaihtuu pyöröpaalikuivaheinään ja täysrehu prix vaihtuu kauraksi. Pikku hiljaa totutellaan hevosia tähän muutokseen. Eniten mietityttää, miten Lupu reagoi kauraan, kun se ei ole ainakaan minulla ollessani syönyt koskaan kauraa enkä tiedä onko Hannalla ollessaankaan. Voi olla, että kaura on ihan hyväksi Lupulle, joka on välillä vähän laiskahkon oloinen. Täytyy myöskin kysyä joltain järkevämmältä, kannattaisiko kauran, kivennäisen ja pellavan lisäksi syöttää jotain mysliä.. Ennen Lupu nimittäin söi treenikaudella 3l prixiä ja 2l mysliä.


Lupun vielä nykyiset ruoka-aineet


Syökö teidän hevoset kauran lisäksi jotain muuta rehua? Paljonko annatte kauraa hevosillenne?


Ainiin meinasin jo unohtaa!! Pääsen taas kiusaamaan Ainoa, joka hylkäsi meidät vuosi? sitten uudelle tallille! ;DD
Tallimuutoksen lisäksi kohta saa alkaa treenata Lupulla ! Olen vihdoinkin saamassa kouluvalmentajan itselleni, joten ensiksi laitetaan sileänpuoli hyville mallille. Se on kuitenkin kaiken perusta ja haluan saada asiat toimimaan myös siellä esteiden välissä just eikä melkein. Sovittiin, että Maija (ehkä tuleva kouluvalmentajani) loppuviikosta ratsastaa Lupulla, jotta hän tietää sitten minkälainen Lupu on ratsastaa ja mitä lähteä korjailemaan. Varmaankin ensi viikolla aloitetaan sitten valmennukset, jännää! Muutenkin on todella mukavaa, ettei tarvitse lähteä aina vinkan kanssa toiselle tallille treenaamaan, vaan kaikki löytyy samasta pihasta. Olen myöskin ajatellut Hannan valmennuksien lisäksi käydä satunnaisesti jonkin "vierailevan tähden" luona. Ainakin Kari Nevalan valmennuksissa kiinnostaisi käydä kokeilemassa. Hän on tulossa Ouluun ensi viikolla, mutta se tulee meille liian äkkiä. Katsotaan, jos hän tulisi myöhemmin uudestaan.


Osaa teistä saattaa nyt mietityttää, käynkö enää Pekan velmennuksissa. Tähän on vähän vaikea vastata, sillä koskaan ei tiedä käymmekö vielä joskus hänen valmennuksissaan. Ollaan kuitenkin tultu siihen tulokseen, että Pekan opetustyyli ei ehkä ole se parhain vaihtoehto meille. Arvostan silti Pekkaa todella paljon ja hän on vienyt tässä vajaan kahden vuoden aikana meitäkin rutkasti eteenpäin. Jotenkin tänä vuonna on kuitenkin tuntunut siltä, ettei hänen tyylinsä sovi meille tässä tilanteessa. Toki siihen on voinut vaikuttaa se, että hevonen on ollut välillä kipeä, mutta silloin minusta tuntui siltä, että siitäkin huolimatta meidän täytyi suoriutua samalla lailla tehtävistä kuten ennenkin . Yksinkertaisesti Lupu ei pysty suorittamaan kaikkia asioita juuri niin kuin osa muista hevosista. Sille eteenkin koulukiemurat ovat vielä vaikeita, eikä siltä voi pyytää samalla lailla asioita. Näin ollen hevoselta tuntui hiipuvan työskentelymotivaatiota ja se alkoi pistää hanttiin ratsastaessa. Samalla itseltäni lähti osa luottamusta pois. En kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö minun tulisi vaatia hevoselta mitään, mutta jatkuva vaikeiden asioiden tekeminen ei ainakaan lisää hevosen halukkuutta.

Petran treeneissä Äimärautiolla 2012

Olen saanut Pekalta paljon kullan arvoisia vinkkejä, jotka varmasti pysyvät mielessäni ikuisesti. :) Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikki valmentajat eivät vain sovi jokaiselle ratsukolle. Jokaisen tulisi löytää se oma valmentautumistyyli, joka kehittää ratsukkoa eteenpäin. Ei ole järkevää käydä jonkun valmennuksissa vain "miellyttääkseen" valmentajaansa, vaikkei itse kokisi sitä hyödylliseksi. Nyt tuntuu siltä, että on aika mennä askel eteenpäin.

Paljon siis tapahtuu tässä lähiviikkoina. Motivaatiota on enemmän kuin laki sallii ja pidetään kaikki peukut pystyssä, että suurimmat muurit olisivat jo ylitetty! ;)

17 kommenttia:

 1. Mun kenttähevonen saa tällä hetkellä 3L kauraa päivässä, rankkoina kilpailuaamuina saa myös 0.5L Racingin Speedpoweria :) Hyvin toimii! Ja tsemppiä teille treeniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla muiden kokemuksia! Tuota speedpoweria olenkin miettinyt ennenkin, josko siitä olisi apua lisäenergian saamiseen. Täytyy tässä vähän mietiskellä, mikä olisi paras vaihtoehto. Kiitos paljon! :)

   Poista
  2. Meillä hepat (joilla kilpaillaan) syö 2l kauraa ja 1l speedpoweria päivässä. Meillä on toiminut, ja voin suositella!

   Poista
 2. Meillä suokit alle 160cm saa litran aamulla ja litran illalla + illalla puolisen litraa BH Breederiä tms. valkuaista mitä meidän rautakaupasta sattuu saamaan. Puoliveriset ja iso suokki saa sitten aamulla reilua litraa ja illalla 1.5-2l + se valkuaisrehu 0.5-1. Siihen päälle kivennäiset yms. nää on harrastehevosia, vähän pyöreässä kunnossa melkein kaikki... :D saavat siis heinää niin paljon kun vaan syövät. Mutta meillä periaate on, että jos ne tällä lihoo niin sitten ratsastetaan enemmän! :) tulipas pitkä kommentti...

  VastaaPoista
 3. Voi härregyyd mikä kuva :--D melkoinen kosto mutta ooppa varuillaan, et tiedäkään mitä apinakuvia meikäläisenkin arkistojen kätköistä löytyy ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah ;DD Olis kuule mulla ollut vielä pari kaauniimpaa kuvaa susta, mutta tuo oli niistä ehkä "se edustavin" ;)))

   Poista
 4. Ihanaa et sun blogiin on tullu taas enemmän eloa!

  Meillä hepat saa kauraa 1 - 3l päivässä, adhd:t vähemmän ja "normaalit" enemmän. Sen lisäksi ne syö joko progressia tai Kraftin yhtä mysliä + pellava-melassileike mössöt. Hyvin on toiminu meillä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin! ;D Nyt kun on jotakin kerrottavaa muusta kuin hevosen kävelytyksestä, niin bloggaaminenkin on paljon miellekkäämpää.

   Kiitos!

   Poista
 5. Tsemppii tulevaan :) kiinnostaa sitten karin valkasta postaus! Meillä meppi syö kauran lisöksi cool mixiä mutta vaan siksi ettei ois niiiiin mahottoman tulinen. Eli ei siis teille ollut tästäkään hyötyä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin! :) Joo tottakai kirjoitan siitä, jos vaan joskus pääsemme käymään kokeilemassa hänen valmennuksissaan ;--)

   Hahah, Lupu onpi vähän hitaammin syttyvää sorttia kuin Meppi ;D

   Poista
 6. Mun pikku heppa (alle 155cm) syö 3l kauraa päivässä ja sen lisäksi kivennäistä ja 1l progressia :) Ihanaa kun sun blogi on taas aktiivisempi ja tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti tää mun bloggailu into säilyy ´pidempäänkin! :) ...Kerta vihdoinkin se on tullut takaisin! Paljon kivempi kirjoitella tänne, kun pääsee taas hepan kanssa aloittamaan treenit.

   Poista
 7. Meillä sisältyy kaurat (Rasmu saa 4L/pv) ja kivennäinen tallivuokraan. Just ihan muutama päivä sitten lopetettiin Black Horsen Classic -täysrehun syöttö, jota se sai litran päivässä, mutta ei koeta enää, että tarvittais sitä, koska alotettiin se alunperin että R sais massaa kun oli aika hoikka kun tuli meille (nyt pitäis jo vähän laihduttaakin... :D). Lisäksi syötetään pellavaa 2dl.

  Tsemppiä teille, toivottavasti ei tuu enää suurempia mutkia matkaan! :)

  VastaaPoista
 8. Hyviä uutisia niille, jotka ovat etsineet lainaa, koska asettua osastoilla, järjestää pienyritysten itselle tai vain etsivät henkilökohtainen laina? ongelma on ratkaistu tässä tulevat vain pystyy ja aito yritys, joka on valmis lopettamaan taloudellisia ongelmia, tarjoamme kaikenlaisia ​​lainan korko 3% ja saada lisää tietoa siitä, miten hankkia laina pääsette meidän yritys sähköpostitse (genuineloanservices@outlook.com)

  VastaaPoista
 9. Hei,
  Olen Alex Moore kirkon rahoitusyhtiö laina, laillinen laina lainanantaja, annamme lainoja yritysten investointien ja ratkaista taloudellisia ongelmia, meidän lainan helposti ja osakepääoma € 150 miljoonaa aikoo myöntää yksityiset lainat lyhyen ja pitkän AIKAVÄLIN , termi vaihtelee € 500 € 100 miljoonaa euroa kaikkien vakavia ihmisiä, luotettava ja integroida haluat tehdä lainan. Oma korko 2%, jos olet kiinnostunut meidän tarjous ota yhteyttä osoitteeseen

  Nimi: Alex Moore

  Sähköposti: am.credithome@hotmail.com

  VastaaPoista