perjantai 16. tammikuuta 2015

Loppuvuoden valmennuksia

Helsingin kisojen jälkeen Foxi sai vähän rennompaa, jonka aikana huomasin sen jalkojen hieman turvottelevan ja toinen etunen oli toista hieman lämpimämpi. Kylmäilin päivittäin jalkoja ja Foxi kuitenkin ratsastaessa liikkui hyvin, joten ajattelin turvottelun olevan virusperäistä, kuten Lupullakin viime vuonna oli.Parin viikon jälkeen jatkoimme valmennuksia puomi/kavellettiharjoituksilla, sekä kävimme Maijan kouluvalmennuksessa pitkästä aikaa. Pyysin myös Maijaa kerran käymään Foxin selässä, jolloin Maija huomasi ravissa pientä tahdittamista. Meidän tallille oli tulossa tuttu eläinlääkäri Kaustisilta hoitamaan hevosia. Olimme joka tapauksessa varanneet Foxille ajan raspaukseen ja kiropraktiseen käsittelyyn, joten halusin  samaan syssyyn tarkistuttaa Foxin jalat kisakauden päätteeksi.

Tässä kolmet treenit ennen tarkastusta:

Ensimmäinen video on vähän pidempi ja siinä ensimmäinen minuutti on samaa ympyräharjoitusta kuin Ninan valmennuksessa oli. Tämä sujui nyt kuitenkin paljon rennommin! Tuon jälkeen teimme erilaisia tehtäviä puomeilla/kavalleteilla ja niissä oli yllättävän paljon työtä saada oikeat askelmäärät väleihin, kun tehtävät tuli nopeasti toisensa eteen.Seuraavalla kerralla Foxi oli astetta kuumempi ja meinasin vaipua epätoivoon, kun hommasta ei meinannut tulla yhtään mitään. Jumppalinjalla en uskaltanut antaa hevoselle riittävästi ohjaa, sillä F oli sen tuntuinen, että mennään vauhdilla läpi esteiden. Rataa hypätessä ratsastin alkuun huonosti, mutta viimeiselle radalle kuitenkin tsemppasin ja se meni vähän paremmin.Vikalla kerralla ennen tarkastusta F oli alun puomitehtävillä jälleen oikein hyvä ratsastaa. Mutta auta armias, kun aloimme hyppäämään kolmea estettä, niin se oli menoa sitten :D Jouduimme pari kertaa pysäyttämään hevosen ennen estettä, kun se lähti niitä päin juoksemaan.


Eläinlääkäri teki taivutuskokeen ja Foxi reagoi vasemman etujalan vuohisniveleen. Jalka piikitettiin ja luvassa oli viikon kävelyloma, jonka jälkeen viikossa palasimme normaaliin liikutukseen. Foxin liikkeessä huomasi piikityksen jälkeen selkeän muutoksen parempaan! Muuten Foxi on ollut koko vuoden hyvässä kunnossa ja tämä olikin ainut ns. sairasloma. Foxi ei ole myöskään yskinyt vielä koko syksynä/talvena (kop kop), joten vähällä ollaan selvitty.

"Mää oon tosi tympääntynyt tähän kävelemiseen!"
Ensimmäinen treeni saikun jälkeen:

Foxi oli hyppytauon jälkeen melko innossaan. Se kuitenkin teki tehtävät aina hienosti siihen asti, kunnes oma keskittyminen hetkeksi herpaantui ja pidätin sitä askeleen liikaa tai päästin sen menemään yhden laukan vähemmällä. Silloin Foxi aina päätti lähteä ja koko pakka levisi. F muutaman kerran  liioitteli hyppyä kavalleteilla, jolloin oma istuntani pääsi heittämään ja siinä oli taas Foxille aihetta kiihdyttää vauhtia. ;)Joulukuussa jatkoimme treenejä ja kävimme parissa Hannan ja Maijan valmennuksissa. Näistä treeneistä minulla ei ole materiaalia, lukuunottamatta tuota yhtä videota. Estepuolella välillä meni hyvin ja välillä oli taas aika epätoivoista. Esteet on tähän asti pysynyt max. metrissä, joten viime vuoden tapaan ollaan tehty paljon perustyötä ja keskitytty pieneen hienosäätöön, kuten oikeisiin laukkoihin esteiden jälkeen ja omaan istuntaan. Viime viikolla hyppäsimme pitkästä aikaa metrin korkuista rataa. Harmittavasti tältäkään kerralta ei ole videota, mutta F oli aivan super mahtava! Pienemmän radan hyppäsin gramaanien kanssa ja F pysyi siitä huolimatta rentona koko ajan. Oli ilo huomata, että gramaanit pois ottaessani mutos ei ollut suuri, vaan F toimi aivan samalla tavalla. Esteitä taisi olla n.13kpl, joista kaksi oli sarjaa ja F pysyi koko radan ajan rauhassa, tosin lopussa huomasin sen vähän kuumuvan. Sain "ahaa"elämyksen, kun Hanna sanoi, että ajattele Ketun olevan laiska hevonen. Näin vauhti pysyi kuin itsestään hitaana. Vasta nyt myös huomasin, kuinka hyvin F kuuntelee ääniapuja. Hanna on minulle koko ajan toitottanut, että käytä ääntä jarruttaessa, mutta jotenkin en ole vain saanut suutani aukaistua. Nyt kuitenkin käytin sitä paljon ja sillä oli iso vaikutus!


Tästä tuli nyt tällainen vuosisadan tylsin postaus. Kymmenen pojoa sille, joka jaksoi katsoa kaikki videot ja lukea vielä tekstinkin! :D Mutta voin vihdoin sanoa, että olemme tässä hetkessä menossa, ekä kolme kuukautta myöhässä! Toivottavasti pystyn pitämään postaustahdin vähintää 1krt/vk, niin ei käy enää samalla tavalla. 

4 kommenttia:

 1. Luin tekstin ja katsoin videot, 10 pistettä mulle!!!!! :D

  VastaaPoista
 2. No mä ansaitsen vain vajaat pisteet, kun jokaisesta videoista jätin viimeisen minuutin kattomatta :D tekstit luin kuitenkin.

  Heiii mä joskus silloin kysymyspostaukseen laitoin kysymyksen, että käytätkö paljon ääntä ratsastaessa. Oon aikanaan Petran treenejä käynyt katsomassa jonkin verran ja ainakin silloin muistan Petran kannustaneen äänenkäyttöön. Kiva, että oot huomannut sen toimivan Foxin kanssa :)

  -Tätiratsastaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mutta ei sekään huonosti ole, kun noita videoita tuli aika monta samaan syssyyn! Muistan kyllä tuon kysymyksen ja silloin taisin siihen vastata käyttäväni ääntä harvoin. Petra on tosiaan myös kehottanut ääntä käyttämään, mutta jotenkin sen käyttö ei koskaan tullut tavaksi. Viime viikkoisen ahaa -elämyksen jälkeen ainakin yritän sen ottaa mukaan jatkossakin. Ei tarvitse niin paljoa ohjista pidätellä:)

   Poista