keskiviikko 10. kesäkuuta 2015

Juulian ja Petran treenit

Moikka! Minulla on jo pitkään ollut helmikuulta muutama valmennusvideo tehtynä, mutta nyt viimein kirjoittelen niistä postausta. Voisin saada "maailman hitaimman bloggaajan" tittelin.. 

Helmikuussa meidän tallille tuli pitkästä aikaa Juulia Jyläs valmentamaan. Syksyllä kävin ensimmäistä kertaa hänen valmennuksissaan ja tykkäsin kyllä kovasti. Juulialta Hanna aikoinaan osti Foxin, joten Juulia osaa hyvin antaa minulle vinkkejä Foxin ratsastukseen. Valmennukseen ilmoittautuessani vähän epäilin, miten F pysyisi rauhassa kotona. Epäilykseni osui kohdalleen, sillä Foxi kävi molempina päivinä melko kuumana.
Lauantaina aloitimme jumppatehtävillä, jotka meni vielä melko rauhallisesti. Lopputunti hinkattiin neljää estettä ja ajatuksena oli tuoda Foxi niille mahdollisimman lähelle. Minun piti yrittää vain pitää pää kylmänä ja rytmi samana kohti estettä. Foxin kuumuessa minun oli todella hankala saada sitä enää odottamaan, joten tuloksena oli tykitystä kohti esteitä. Jäin helposti myös puristamaan polvella satulaan, josta F otti vielä lisäpulttia. Loppuun saatiin kuitenkin viimeisellekin okserille rauhallinen lähestyminen ja lopetettiin siihen.Toisena päivänä vuorossa oli ratatreeni. F oli parempi kuin edellisenä päivänä, mutta edelleenkin meidän pienessä hallissa minulla oli ongelmana saada se pidettyä rauhallisena. Loppuun hypättiin vähän isompi rata. Siinä tein virheen heti kakkos-kolmos -linjalla, kun annoin Foxin lähteä kiihdyttämään kohti kolmosta. Sen jälkeen F muuttui hyvin vahvaksi ja lopulta jouduin ottamaan seis, kun F jäi vain pomppulaukkaamaan paikoilleen. Juulialta saimme ohjeeksi välttää kotona hyppäämistä, sillä kaikki rentous hommasta vain katoaa kotona hallissa hypätessä. Foxin kanssa ylipäänsä onkin vähän hankala treenata, sillä kisoissa se oikeastaan vasta keskittyy kunnolla. Varsinkaan pieniä esteitä se ei kunnioita yhtään ja minua hirvittää enemmän hypätä Foxin kanssa metrin rataa kuin 140cm rataa. 

Petran treenit olivat viikko Juulian jälkeen. Ensimmäisenä päivänä tuttuun tapaan hyppäsimme pikkuesteitä keskittyen istuntaan ja rytmiin. Minulla oli ongelmana taas liika nyppiminen, kuten viime Petran treeneissäkin. Heppa kuitenkin pysyi melko rauhallisena ja oli jumppalinjalla ihan ok.Toisena päivänä hyppäsimme linjoja. Jouduin laittamaan paksut topparatsastushousut pakkasen vuoksi, joten heiluin satulassa normaalia enemmän. Foxin kanssa  minulla on aina ollut ongelmana laukassa istuntani keinuminen, sillä F nakkelee päätään ja saa helposti minut siihen vedettyä mukaan. Valmennus meni melko huonosti: itseltäni puuttui rytmi ja luottamus  hevoseen. F tuntui koko ajan siltä, että lähtisi tuhatta ja sataa kohti esteitä, jos antaisin sille enemmän vapautta. Tämä johti jatkuvaan nyppimiseen, jolloin linjojen välissä jouduin sujumaan liikaa ja pakka levisi käsiin. 


Järin tyytyväinen en siis ollut alku vuoden treeneihin ja rytmi tosiaan oli hukassa, kun talven ajan olimme työstäneet hevosta vain kavalleteilla. Kauden ekat kisatkin lähestyivät uhkaavasti.. 

Petran treenien jälkeisellä viikolla F kävi rokotuksessa ja raspauksessa
Seuraavassa postauksessa helmikuun Sannan treeneistä ja kauden aloituskisoista, pysykääs kuulolla! :)

6 kommenttia:

 1. Kivaa lukea välillä teidäkin kuulumisia. Foxi näyttää hyvältä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustakin on kiva jälleen kirjoittaa! :) Jospa tää jäis pysyäkseen!

   Poista
 2. Vitsi Foxi käy kuumana noissa ekoissa videoissa! Nostan kyllä sulle hattua kun osaat noin taitavasti Foxilla ratsastaa, ei ole kyllä ihan joka hyypän ratsu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo se on kotona hallissa hypätessä aika hankala, eikä oikein keskity yhtään. Heh, kiitos! Ei sen kanssa kyllä aina ole helppoa, mutta on aivan uskomattoman kiva, silloin kun ollaan samalla aaltopituudella ;D

   Poista
 3. näin teidät livenä korpparissa ja kyllä mun silmää teidän meno oli kivaa, varsinkin kun sun lyhyillä tievalinnoilla meno oli siltikin siistiä! :)

  VastaaPoista