maanantai 15. kesäkuuta 2015

Super treenit ja epäonninen kauden aloitus

Meillä oli Sanna Backlundin valmennus Kiimingissä alkuviikosta ennen kauden ensimmäisiä kisoja. Edellinen Sannan treeni meni rytmiä etsiessä ja pari isompaa kämmiä sattui silloin mukaan. Nyt kuitenkin rytmi alkoi löytymään ja valmennus oli yksi parhaimmin menneistä Foxin kanssa. 

Aloitimme alkuverkan puomeilla ravissa ja laukassa. Laukassa puomeilta jatkettiin ristikolle ja toisinpäin. Tällä kertaa puomit ei mennyt ihan putkeen: F vaihteli laukkoja ja laukkasi puomit melkoisella kiireellä. Verkkahypyt teimme okserilla, jolle F teki super hyviä hyppyjä. Sanna huomautti, etten saa alkaa liikaa säätämään kaarteessa ennen estettä, vaan siellä asiat tulisi olla jo kunnossa ja pitäisi vain laukata rytmissä kohti estettä.

Foxin lepohetki Ypäjällä
Verkkahyppyjen jälkeen otin gramaanit pois ja aloitimme hyppäämään ratoja. Ensimmäisellä radalla vinohypyn jälkeen oli seitsemän laukan kaareva linja kakkoselta kolmoselle. Otin siihen kahdeksan, jonka jälkeen jouduin seuraavalla seitsemän laukan suoralla linjalla etenemään enemmän. Sen seurauksena F tuli jälleen vahvaksi ja jouduin ottamaan seis, sillä tunsin, että pakka olisi vain levinnyt entisestään. Kuuman hevosen kanssa pitää olla hyvin tarkkana, ettei joudu radalla tekemään kovin paljon muutoksia laukan suhteen. Viimeinen rata oli super hyvä! Esteet olivat n.130-135cm:n korkeudella, eikä se tuottanut ongelmia. Yhdellä linjalla jouduin etenemään vähän enemmän, jonka jälkeen seuraava linja kävi hieman ahtaaksi. Viimeinen este oli pitkällä lähestymisellä oleva pysty ja sinne mentäessä Foxilla alkoi keittää. En saanut laukkaa rauhoittumaan ennen estettä ja tuloksena oli laakahyppy ja puomi. Tulin lähestymisen uudelleen ja puomi pysyi, muttei edelleenkään lähestyminen ollut paras mahdollinen. Loppuun otettiin vielä yhtä toista pystyä pitkällä lähestymisellä vähän isompana ja Foxi teki älyttömän hyviä hyppyjä! Hieman se hyppäsi vinoon vasemmalle, mutta muuten oikein hyvä :) Muutaman epäonnistuneen treenin jälkeen tuntui hyvältä vihdoin onnistua!

Mahtava ajokeli oli kisoihin

Ypäjälle lähdimme perjantaina aamulla. Illalla hyppäsin warm up 120cm luokan. Yksi ratsukko oli jäänyt pois, joten minulle tuli kiire radalle. Eka este ei edes kerinnyt videolle :D Foxi oli radalla ihan ok ja tulos oli nolla virhettä. Minulla valui ohjat radalla, joten siinä oli korjattavaa seuraavalle päivälle. Lauantaina Foxin kengät kilisi siihen malliin, että kohta joku kenkä lähtisi. Meidän oma kengittäjä oli Ypäjällä, joten poikkeuksellisesti kesken kisojen kengitettiin hevonen. Kengittäjä olisi ollut seuraavan viikon Oulussa, mutta meidän oli tarkoitus jatkaa Ypäjän kisoista suoraan Helsingin kv-kisoihin, joten kengitys oli pakko hoitaa.


Illalla hyppäsin 130cm:n luokan.Verryttelyssä Foxi tuntui vähän jäykältä, mutta vertyi sitten kuitenkin. Radalla perusrata meni nollilla, uusinnassa sitten Foxi kuumui ja veti pään linkkuun vasemmalle kaarteessa ennen okseria. Siinä tilanteessa en voinut oikein tehdä muuta kuin potkaista heppaa eteenpäin ja seuraavat kolme  puomia putosi tämän seurauksena. Linja oli vielä radan vaativin: okserilta kaarevalinja trippeli pysty -sarjalle, joten en vain kerennyt saada asioita kuntoon ennen esteitä. Loppurata olikin melkoista kiskomista ja vielä kirsikkana kakun päälle otettiin myös viimeinen este alas.Olin todella pettynyt radan jälkeen, sillä ikinä ennen ei olla neljää puomia saatu radalla. Ihmettelimme äidin kanssa Foxin hätäisyyttä, sillä vaikka se on käynyt ennenkin  kuumana, ei se ole noin montaa puomia ottanut. Seuraavana päivänä syy sitten löytyikin, kun F ontui vasenta etusta. Kisaeläinlääkäri poisti kengän jalasta ja huomattiin, että kavio oli vuoltu liian lyhyeksi. Tämän takia jouduin perumaan sunnuntain 130cm:n luokan.


Kerro, kerro kuvastin ken on maassa kaunehin
Kisareissu muuttui kävelytysreissuksi


Jäimme vielä pariksi päiväksi Ypäjälle seuraamaan, josko F alkaisi liikkumaan paremmin kengän uudelleen laiton jälkeen ja päästäisiin lähtemään Horse Fairiin. Käytimme Foxia keskiviikkona Ypäjän klinikalla ja siellä kovalla juoksuttaessa F selkeästi ontui ja näin ollen jouduimme kilpailun perumaan ja lähtemään kohti Oulua. Foxi sai särkylääkekuurin ja ohjeeksi viikon kävelyä ja siitä pikku hiljaa palaten normaali liikutukseen, mikäli kavio olisi ok.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti