maanantai 22. kesäkuuta 2015

Korpikylä spring tour

Pääsimme vihdoin kahden kuukauden tauon jälkeen kisohin. Foxilla oli reilu viikon saanut ratsastaa normaalisti ravissa ja laukassa, sekä kerran olin sillä ottanut muutaman pienen esteen Hannan silmien alla ja kerran hyppäsin sillä itsenäisesti vähän isompaa. Suuntanamme oli siis Korpikylä. Päätimme Hannan kanssa, että hyppään la ja su vain yhden luokan, sillä taukoa oli ollut, eikä heti kannattaisi hypätä kolmea päivää putkeen. Niimpä me hullut ja innokkaat lähdimme ajamaan yli 500km suuntaansa parin minuutin suoritusten takia ;DKettu pääsi pitkästä aikaa pesulle
Perjantaina ennen lähtöä kävin aamulla ratsastamassa


Saavuimme paikan päälle jo perjantaina ja olimme yllätykseksemme saaneet paikan tallista, joten ei tarvinnut hepan olla yötä päivää ulkona kylmässä. Lauantaina oli vuorossa 120cm:n luokka. Radankävelyssä minua vähän jännitti, miten Foxi pysyisi hanskassa pitkästä aikaa ulkokisoissa. Hanna oli verkassa auttamassa molempina päivinä ja itse pystyinkin siten keskittymään vain omaan ratsastukseen. Foxi oli kamalan vahva verkassa ja yritinkin tehdä paljon siirtymisiä.

La 120cm

Radankävelyssä olimme suunnitelleet lyhyet tiet ja itse radalla sain jokaisen niistä hyvin toteutettua. Aloitin radan rauhallisesti, mutta hyvässä rytmissä. Vasta neljännelle esteelle pystyi vähän oikaisemaan ja sen jälkeen viidennelle esteelle tein aika jyrkän lähestymisen. Foxi oli hyvin skarppina menossa ja tuntui hyvältä radalla. Seiskalle käänsin myös sisäkautta ja sen jälkeen heti sarjalle myös todella tiukan tien. Kukaan muu ei siitä välistä sarjalle tainnut tullakaan :D Ei paljon kerennyt siinä miettiä turhia. Sarjan jälkeen käänsin myös sisäkautta trippelille.

Tässä vaiheessa Foxi oli päässyt aika vahvaksi ja vuorossa oli enää viimeinen este trippeliltä kuudella laukalla pystylle. Aloin ottamaan Foxia linjalla liian myöhään kiinni, enkä oikeastaan edes kunnolla tehnyt asiaa loppuun asti. Tajusin, että tulemme viidellä ja puolella askeleella kohti viimeistä estettä. Laitoin ennen estettä silmät kiinni ja ajattelin, että "tää oli nyt sit tässä".. Foxi survoi väliin vielä kuudennen laukan ja hyppäsi viimeisen esteen aivan tajuttoman läheltä hirveällä kamikatze loikalla. Itse lensin hypyssä satulasta ilmaan ja alastulossa olin varma, että lennän kyydistä. Mutta mitäs kävikään? Foxi hyppäsi esteen puhtaasti ja minä pysyin selässä :D Pikkasen nauratti radalta lähtiessäni, kun en tiennyt pitäisikö kadota maan alle häpeästä vai mitä. Ratahan oli viimeistä estettä lukuunottamatta hyvä, niin nimenomaan ilman sitä viimeistä..Niin siinä sitten kävi, että voitimme luokan! Foxista olin todella ylpeä, kun hyppäsi niin hienosti tauon jälkeen.Saatiin kivan erilainen ruusuke matkaan, sekä pokaali

Ruusuke päätyi tottakai heti kenttään.. 
Ketulla oli vauhti päällä kunniakierroksella
Kannustusjoukot :)

Seuraavana päivänä oli vuorossa 130cm:n luokka. Lähdin jo heti ensimmäisten joukossa, joten radankävelyn jälkeen suuntasin vielä nopeasti verkkaamaan. Minulle tuli melko kiire, enkä kerennyt kunnolla rauhoittumaan ennen radalle menemistä. Videolla ei näy ensimmäistä estettä, mutta se meni ihan ok, kakkoselle tulin hieman liian lähelle ja dyykkasin liikaa ylävartalolla, joten puomi tarttui mukaan. Käänsin kuitenkin heti kakkosen jälkeen lyhyemmän tien kolmoselle (jota ei myöskään näy videolta, äiti kuvasi hyvin, heh :D). Kolmonen ja sarja meni hyvin. Vitoselta kutoselle viiden laukan linjalla Foxi oli molemmissa esteissä vähän kiinni.

Su 130cmSeiskalle Foxi teki tosi hyvän hypyn ja siitä oli seitsemän laukan linja sarjalle. A-osalle tulin hieman lähelle, muttei mikään huono paikka kuitenkaan. Foxi kuitenkin otti siitä puomin matkaan. Sarjan jälkeen kiersin seuraavalle esteelle kauempaa, sillä ajalla ei olisi enää mitään merkitystä. Foxi muuttui ihan super vahvaksi ja yritti taas vetää kaarteessa pään linkkuun vasemmalle. Jouduin seuraavalle esteelle puskemaan melkoisesti, joten Foxi tuli ennen viimeistä estettä vahvaksi. Itse maltoin hyvin viimeiselle esteelle, mutta sieltä tuli silti vielä kolmaskin puomi matkaan.


Radan jälkeen olin pettynyt surkeaan suoritukseen ja kolme puomia oli minusta liikaa. Foxi oli niin hätäinen radalla, eikä tehnyt yhtä hyviä hyppyjä kuten edellisenä päivänä. Oma istuntani keikkasi liikaa hypyissä ja siitä Foxi ei oikein tykkää. Myös edellisen päivän aikaratsastus saattoi hyvinkin tehdä sen liian hätäiseksi, kun ajatus oli liikaa eteenpäin, eikä ylöspäin. Petralta tulikin seuraavissa treeneissä kommenttia, ettei ollut hyvä päätös ratsastaa ekana päivänä pienemmässä luokassa voitosta, sillä seuraavana päivänä isompi luokka tulee sen takia olemaan haasteellisempi. Foxi on niin älyttömän kuuma, joten sillä jää helposti kierrokset päälle. Mutta seuraavalla kerralla ollaan fiksumpia! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti