keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Iisalmi

Alunperin meidän oli tarkoitus lähteä Finnderbyyn hyppäämään kv-luokkia, mutta päätimme lähteä Ypäjän sijaan Iisalmen kansallisiin kisoihin. Tuli paljon halvempi reissu ja varsinkin, kun meillä oli vain yhdet kisat takana tauon jälkeen, niin tuntui fiksummalta lähteä "kotikisoihin". Lähdimme reissuun vasta lauantaina, sillä kisapaikalle oli matkaa vain kolmisen tuntia.



Meidän ötökkäherkkis piti vuorata yöksi :D

Paikan päällä purimme tavarat ja ehdimme käydä viemässä omat tavarat hotellille. Hyppäsin lauantaina vain 130cm:n luokan. Foxi oli verkassa ihan hyvä. F muutaman kerran yskäisi, mutta se meni ohi. Radalla ekalle esteelle tuli aika lentävä hyppy ja Foxihan tottakai tästä innostui. Kakkoselle Foxi teki taas "pää linkkuun vasemmalle" temppunsa ja jouduin käskemään sitä jalalla eteenpäin. Tästä seurasi kiva ryntääminen esteelle, mutta puomia ei onneksi tullut ja seuraavat kolmen ja seitsemän laukan linjatkin onnistuivat. Rata jatkui ihan hyvin aina sarjalle asti, jonne F teki tosi matalat hypyt ja otti molemmat puomit matkaan.. Tuloksena oli 8 virhepistettä, enkä ollut yhtään tyytyväinen tulokseen. 



Radalla jo ihmettelin, kun Foxin hengitys kuulosti jotenkin tukkoiselta, mutta se kuitenkin oli menossa hyvin eteenpäin, joten jatkoin radan tietysti normaalisti loppuun asti. Radan jälkeen Foxi kuitenkin hengitti aika pahasti rohisten ja ihmettelimme mistä se voisi johtua. Kutsuimme loppukäyntien jälkeen eläinlääkärin paikalle, mutta karsinassa heppa jo hengitti normaalisti, eikä ell voinut oikein tehdä mitään asialle. Päätimme jäädä kisoihin yöksi ja katsoa, miten Foxi seuraavana päivänä hengittäisi ja katsoa sen mukaan kannattaako hypätä ollenkaan. 

Kastelimme kaikki heinät ja purut, sillä Foxi muutenkin on vähän pölyherkkä. Annoin myös sille pari annosta yskänsiirappia, joka on yleensä hyvin auttanut Foxin pieneen yskään. Teimme sen virheen kisapaikalle tultuamme, ettemme muistaneet kastella uusia puruja ennen kuin Foxi vietiin sinne. F ilmeisesti heti onnistui vetämään pölyjä henkeen. Sunnuntaina heppa olikin sitten aivan normaali! Pitänee siis muistaa jatkossa kastella heti ne purut, eikä vasta jälkeenpäin.


Sunnuntaiaamuna keli oli todella tuulinen ja säätiedotus antoi myrskyvaroituksen. Moni pakkasikin tavaransa kasaan ja lähti pois. Me päätimme kuitenkin jäädä katsomaan, miltä sää näyttäisi ennen oman luokan alkua. Kovasta tuulesta huolimatta päätin hypätä luokassa, sillä pohja näytti kuitenkin hyvältä ja ratamestari oli fiksusti jättänyt kaikki portit esteistä pois. 



Verkassa Ketun hengitys ei yhtään rohissut ja se oli oikein kiva ratsastaa. Hypätessä se kuitenkin kävi vähän kuumana ja tuntui, että poni katoaa alta pois. Hyppäsin siis 125cm:n aikaluokan. Radalla lähdin taas ykköselle hypyttämään hevosta vähän turhan kaukaa, mutta F ei tällä kertaa ottanut siitä nokkiinsa. Muuten rata olikin oikein sujuva ja Foxi hyppäsi paljon skarpimmin, kuin edellisenä päivänä. Sijoituin lopulta luokassa kolmanneksi!

Innostuin vähän muuttamaan blogin ulkoasua! Eräs blogin lukija reilu vuosi sitten väsäsi tämän hienon bannerin, joka oli minulta unohtunut kansioiden syövereihin, kiitos vielä hänelle! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti