torstai 15. lokakuuta 2015

Treeniä ennen kisaturneeta

Ennen Salon ja Savonlinnan kilpailuja Petra kävi Oulussa pitämässä kahden päivän treenit. Ekana päivänä valmennus painottui sileänratsastukseen, sekä puomi/kavallettityöskentelyyn. Petra rääkkäsi meitä toden teolla, sillä koko valmennus mentiin ilman jalustimia! Puomilinjaa tultiin laukassa kahden laukan välein. Välit olivat melko pitkät, joten saimme tulla ne reippaassa laukassa. Pari kertaa tulin liian hitaassa laukassa ja näin ollen yhteen väliin tuli kolme laukkaa. Teimme myös hieman vastalaukkatyöskentelyä. En ollutkaan pitkään aikaan tehnyt sileällä vastalaukkoja, mutta oli ilo huomata, kuinka paljon paremmin Kettu ne jo taitaa, mitä alkuaikoina..

Pari kuvaa juhannuksesta, mulla oli ihanasti vatsatauti tuolloin..

Ystäväni synttäreiltä, heppajengi <3

Puomilinjan jälkeen vuorossa oli puomien/kavallettien hyppääminen kahdeksikolla. Kettu alkoi kuumumaan ja minulla oli vaikeuksia pysyä Ketun voimakkaissa hypyissä kyydissä ilman jalustimia. Pääsin kunnolla töihin, kun jouduin tasapainottelemaan kyydissä ilman, että heiluisin kovin paljoa kyydissä ja samalla pitämään Ketun kurissa. F lähtikin aina esteiden jälkeen ampumaan täysiä eteenpäin, joten helppoa ei ollut.Toisena päivänä vuorossa oli ratatreeniä. Kettu oli älyttömän hyvä jo heti alkuun. F ei varmaan ikinä ole ollut noin miellyttävä ratsastaa valmennuksessa. Se oli todella rento ja tasainen, mutta kuitenkin tarkka ja sähäkkä hypyissä. Ennen viimeistä rataa Petra pyysi tekemään ns. viimeisen verkkahypyn lankkuesteelle sillä tavoin, miten kisoissa viimeisen hypyn tekisin. Haluan kisoissa tehdä viimeisen hypyn lähelle estettä ja rennosti. En saanut hypystä tehtyä sellaista kuin olisin halunnut, mutta ihan kelvollinen se oli kuitenkin.Itse rata olikin sitten erittäin hyvä, F ei alkanut kuumumaan liikaa edes loppuradasta, vaikka rata olikin aika pitkä. Ratsastin hyvin ajatuksen kanssa ja annoin laukan vain rullata. Erityisesti viimeinen kolmen esteen S-linja onnistui kiitettävästi. Petra antoi vaihtoedsoksi tulla ensimmäinen väli joko kuudella sujuen tai seitsemällä tehden isomman kaarteen. Toinen väli piti tulla kuudella laukalla. Päätin tulla seitsemällä tehden enemmän kaarretta ja suunnitelmani onnistui hyvin.

Kaverukset Foxi ja WiwwePetra sekä minä olimme tyytyväisiä treeniin ja tuntui siltä, että löysin valmennusken aikana omaan ratsastukseen aivan uudenlaisen rauhallisuuden ja keskittymisen. Tähän siis jatkossakin tähdätään!


Varsin tyytyväisen näköinen asiakas ;)

Ennen kisamatkaa Kirsi kävi hieromassa Ketun ja samalla annettiin ensimmäistä kertaa Ketulle höyryhengitystä. Tämä todella auttoi, sillä Iisalmessa alkanut yskä loppui kuin seinää. Olemme läpi kesän ja vielä ennen ensi viikon Helsingin kisaa antaneet Ketulle höyryjä ja hyvin on pölyherkkis ollut yskimättä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti