maanantai 19. lokakuuta 2015

Rovaniemi arctic tour 2015

Ennen Rovaniemen kisoja meillä oli Petran treenit. Kettu ei ollut ihan niin hyvä kuin parilla aiemmalla kerralla, sillä treenit olivat vain yksipäiväiset ja näin ollen minulla oli vähän liian innokas hevonen. Hieman siis oli hätäisyyttä esteillä, mutta F pysyi kuitenkin ratsastettavana ja tehtävät onnistuivat.



Rollon kisat olivat tänä vuonna meidän ainoat nurmikisat. Siellä taitaakin olla Suomen paras nurmi, se kestää erittäin hyvin kovankin vesisateen ja pohja on juuri sopivan kimmoisa.


Niin mieletön paikka, mun lempparikisat jo usemman vuoden ajan <3








Perjantaina hyppäsin 130cm:n luokan. Lähdin luokassa ensimmäisenä ja minulle tuli aivan älytön kiire. Radankävelyä ennen olin hypännyt vain pari ristikkoa ja ajattelin, että kerkeän ottaa loput hypyt myöhemmin. Radan läpikävely kestikin yllättävän kauan ja kun pääsin takaisin hevosen selkään, luokan alkuun oli enää alle 5 minuuttia! Iski pieni paniikki ja kerkesinkin hypätä vain yhden kerran pystyn ja pari kertaa okserin ja radalle...

Lauantai



Radalle mennessä minulle iski blackout, sillä en muistanut enää linjojen askelmääriä.. Kovin hyvät lähtökohdat eivät siis olleet rataa ajatellen! Rata lähtikin käyntiin todella alitempoisesti, enkä saanut sitten millään rytmistä kiinni. Vasta viimeiset kaksi estettä tuntui hyvältä ja sain laukan kohdilleen. Vähän harmitti, sillä perusradalta saimme yhden aikavirheen ja näin ollen emme päässeet jatkamaan toiseen vaiheeseen.



Lauantaina Petra oli paikanpäällä auttamassa radankävelyssä ja verkassa. Kettu oli verkassa aika villi, eikä tuntunut kovinkaan hyvältä. Radalla sain hyvän tatsin päälle ja laukkakin oli kunnossa. Sarja kävi jälleen kerran ahtaaksi, eikä Kettu kerennyt riittävästi nousta b-osalle, joten sieltä puomi mukaan. Puomin jälkeen rytmi meni hieman sekaisin, seuraavalla kaarevalla linjalla tein liian pitkän kaarteen ja näin väliin tuli ylimääräinen askel. Yhdelle okserille F jäi kaarteessa vähän pomppimaan, jolloin rytmi kärsi estettä lähestyessä. Selviydyimme kuitenkin vain sillä yhdellä puomilla maaliin. Alkurata oli oikein kelpo, mutta loppuradasta meno ei näyttänyt eikä tuntunut enää niin sujuvalta. Petralta tuli kommenttia, ettei Ketun kanssa enää kärsi ottaa niitä extra-askelia, sillä se kuumuu liiasta jarrailusta.



Sunnuntaina oli vuorossa meidän ensimmäinen avoin 135-140cm:n luokka. Yksi 140cm rata tuli hypättyä viime vuoden SM-kisoissa, mutta muuten ollaan hypätty max. 135cm:n luokissa. Arvosteluna oli kaksi kierrosta, joten mukavasti saimme tuplaten lisää kokemusta vähän isommilta radoilta.





Ensimmäinen kierros alkoi hyvin, laukka oli jälleen kunnossa. Kolmoissarjalta tuli sitten c-osa alas, Ketulle kävi taas ahtaaksi, enkä itse ollut välissä riittävän skarppina. Seuraava virhe tapahtui pystyltä kaarevalla tiellä okserille seitsemän laukan linjalla. Jäin okserille liian kauaksi, joten Kettu ei pystynyt siitä venymään yli. Tämän kauden oma klassinen virheeni toistui jälleen kerran. Loppu rata kuitenkin sujui virheittä ja näin ollen pääsimme maaliin kahdeksalla virheellä. Olin kuitenkin rataan tyytyväinen, sillä virheet eivät olleet kovin isoja ja esteiden noustessa puhtaan radan saaminen vaatii vielä vähän enemmän tarkkuutta. Ketulle 140cm:n esteet alkaa olla sen kapasiteetin rajoilla, joilloin se ei pysty enää niin paljoa minun virheitä korjaamaan.



Toiselle kierrokselle lähdin jo toisena, sillä järjestys oli käänteinen. Päätin tuttujen tsemppauksesta kokeilla ratsastaa aikaa, sillä minulla ei ollut enää mitään menetettävää. Suurin osa ratsasti ensimmäisen kierroksen virheittä ja luokassa sijoittui vain kaksi, joten palkinnoille tuskin enää muutenkaan päästäisiin.

Sunnuntailta

Toinen kierros sujui suunnitelmien mukaan ja uskalsin pari kertaa kääntää tiukemmin. Sarja-okseri linjalla otin yhden askeleen liikaa, mutta tällä kertaa se ei aiheuttanut ongelmia. Kettu oli menossa mukana, mutta kuumui hieman, kun ratsastin sillä  aikaa. Se ei kuitenkaan tullut liian hätäiseksi, eikä ottanut yhtään puomia! Näin ollen tehtiin hieno nolla rata, wohouu! Vaikkei viikonloppuna menestystä tullutkaan, saatiin kuitenkin uutta kokemusta mukaan. Ensi vuonna sitten rökitetään kaikki!

2 kommenttia:

  1. Ootte kyllä huippuja, hienosti ratsastat kuumalla hevosella siististi :)

    VastaaPoista