keskiviikko 18. kesäkuuta 2014

Kouluvalmennus + uusi banneri!

Vihdoinkin blogiin saatiin uutta ilmettä! Kiitos vielä Sirkulle hienosta bannerista :) Tänään sain yllätyksekseni Sirkulta viestin, että hän on tehnyt minulle uuden bannerin. Ihana yllätys siis! Olihan jo korkea aikakin vaihtaa ulkoasua, kun edellinen kerkesi jo ainakin vuoden olemaan... Osaisiko muuten kukaan auttaa, kun en saa blogin taustaa vaihdettu bloggerin mallin työkalulla? Pystyn sieltä valitsemaan uuden taustan ja tallennan sen blogiin, mutta tausta ei siltikään vaihdu. Vuosi sitten oli sama ongelma, joten tausta on pysynyt samana. En myöskään pysty muuttamaan esimerkiksi otsikon fonttia. Olisi todella kiva, jos joku osaisi auttaa, sillä olen jo niin kyllästynyt tuohon taustaan.

Maanantaina oli pitkästä aikaa Maijan kouluvalmennus, jota olin todellakin odottanut. Kuten viime postauksessa kirjoitin, niin sileällä ratsastuksesta ei ole meinannut tulla enää yhtään mitään. Onneksi päästiin vihdoin Maijan tarkan silmän alle ja sain taas paljon uusia vinkkejä ratsastukseen.

Muutama Essin ottama kuva vielä viime lauantailta
Tulimme ensin kerran käynnissä kahdeksikon, jonka jälkeen samaa jatkettiin ravissa. Minun pitää kiinnittää huomiota siihen, etten kokoajan pidä sisäkädellä liikaa vastaan ja ylitaivuta hevosta. Kädellä pitämisen sijaan minun pitäisi ratsastaa enemmän jalalla ja istunnalla. Tämän jälkeen jatkoimme harjoitusta kolmikaarisella kiemurauralla ja myöhemmin myös nelikaarisella. Varsinkin nelikaarisella suunnanvaihdot tulivat nopeasti, jolloin helposti vedän vuorotellen vain sisäohjasta sen sijaan, että ratsastaisin sisäpohkeella kohti ulko-ohjaa. Suunnan vaihtuessa  tulee tehdä ensin nopea suoristus, jonka aikana molemmista ohjista tehdään pieni puolipidäte ja molemmat jalat ratsastavan tasaisesti kohti tuntumaa, jottei Foxi vain juoksisi läpi tulevassa kaarteessa. 


Ravissa Foxi toimii jo varsin hyvin, joten minun pitäisi alkaa jo vaatia siltä isompaa ravia ainaisen himmailun sijaan, kun enää ei ole sitä ongelmaa etten saisi hevosta hidastamaan. Tulimme pääty-ympyrää, joka ensin pienennettiin pieneksi voltiksi ja sen jälkeen sisäpohkeella väistätettiin hevonen takaisin isommalle ympyrälle. Koko harjoituksen ajan Foxin tuli liikkua isommin eteen ja käyttää takaosaansa kunnolla. Oikeassa kierroksessa F teki hyvin töitä pienellä voltilla, mutta vasemmassa sillä oli selkeästi hankalempaa käyttää itseään kunnolla, jolloin ravissa näkyi hiukan epäpuhtautta.



Laukassa olemme myös menneet harppauksen eteenpäin, sillä nykyään pystyn jo antamaan Foxin laukata isommin ilman, että se lähtee tuhatta ja sataa rallittelemaan. Se myös pysyy laukassa huomattavasti rennompana ja pyöreämpänä, kun taas aikaisemmin se jännittyi niskastaan ja joko rullasi itsensä tyhjäksi edestä tai alkoi nakkelemaan niskojaan. Jopa vasen laukkakin on ainakin toistaiseksi lähes yhtä hyvää kuin oikea, eikä enää suurta eroa ole havaittavissa. Rennomman viikon aikana tein siirtymiset todella huolimattomasti, mikä näkyi sitten myös valmennuksessa. Ylipäänsä siirtymiset ovat meille hankalia, sillä niissä F jännittyy ja kiskoo minut helposti pois tasapainosta. Maija käskikin kiinnittää paljon huomiota jatkossa suunnanvaihdoksiin sekä siirtymisiin, sillä niiden molempien aikana voi joko parantaa ratsastettavuutta tai vastaavasti huonotaa sitä.

Videolta otettuja




Laukkatyöt aloitimme niin, että pitkällä sivulla raviavotaivutuksesta nostettiin laukka, jonka jälkeen ympyrällä siirryttiin takaisin raviin. Siirtymiset kuitenkin osoittautuivat sen verran haasteellisiksi, joten aluksi harjoittelimme laukasta raviin siitymisiä ympyrällä, jonka jälkeen jatkoimme sitten itse tehtävää. F tosiaan helposti vain romahtaa laukasta raviin, joten yritimme saada Foxin pysymään raamissaan ja rentona läpi siitymisen. Helpoiten siitymiset onnistuivat yllätyksekseni ilman sisäohjasta vetämistä, enkä tarvinnut lopulta kättä juuri ollenkaan. Tiivistin istuntaani ja ulkopohkeella väistätin loivasti takaosaa sisällepäin, mikä itsessään on kokoava apu ja voilá siirtymiset parani huomattavasti, tosin paljon me niitä jouduimme työstämään.

Paljon sain huomautusta vinoudestani, sillä painopisteeni on kokoajan liikaa vasemmalla. Oikeassa kierroksessa minun on hankala saada painoa enemmän oikealle jalalle ja istun jotenkin aivan mutkalla. Lisäksi meidän satula valuu välillä vasemmalle, jonka takia oikealle on entistäkin hankalempi korjata painoa.

Videota ei ole valitettavasti ollenkaan vasemman kierroksen laukkatyöskentelystä eikä loppuraveista.



Loppuraveissa koitimme saada Foxin venyttämään rennosti pidemmälle kaulalle. Vielä en ole saanut sitä kunnolla ratsastettua eteen alas ja F kulkeekin luonnostaan mieluummin ylempänä. Huomasi taas valmennuksen aikana ja videota katsellessa, että eteenpäin ollaan menty, vaikka välillä tuntuukin, että mitään kehitystä ei tapahdu sileäntyöskentelyssä. Paljon on kuitenkin vielä parannettaa, eihän se koskaan lopu kesken! :D

Tiistaina F sai vapaapäivän ja me järjestimme äidin kanssa kotona mitalijuhlat. Paljon kävi tuttuja kyläilemässä ja oli kyllä todella mukavat juhlat ja hyvää ruokaa, vaikka itse sanonkin! 


Tänään ratsastin sitten itsenäisesti sileällä ja ero oli huomattava sunnuntaihin verrattuna. Nyt minulla oli taas kokoajan jokin ajatus ratsastaessa, enkä vain tehnyt mitä sattui mieleen juolahtamaan. Tein samoja asioita kuin valmennuksessa, tosin alkuverkan aloitin väistöjumpalla. Ravissa tein nelikaarista kiemurauraa ja keskityin tarkasti huolellisiin suunnan muutoksiin. Laukassa F oli aivan mahtavan tuntoinen ja pääsin jälleen laukkaamaan isoa laukkaa ympäri hallia. Myös siirtymiset hiomisen myötä rupesivat sujumaan, varsinkin kun käytin väistättävää ulkojalkaa apuna. Kannattaa siis käydä kouluvalmennuksissa ;)

Huomenna onkin sitten vuorossa Hannan estevalmennusta ja Essi tulee jälleen kuvailemaan, wihii! :)

Mitä tykkäätte uudesta bannerista? Onko teillä ollut bloggerin kanssa yhteityöongelmia?

6 kommenttia:

  1. Banneri on hirmu kiva! Mullakin on ollut toi sama ongelma, etten saa muokattua esim. taustaa. Siihen ei auttanu ainakaan mulla mikään muu kun vaihtaa mallia ensin johonkin toiseen, sitten takaisin ja tehdä kaikki uudelleen. :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Blääh ei kait se sit auta, kun kokeilla tuota tekniikkaa..! Mun tuurilla se jämähtää sit siihen "kokeilumalliin" ja näyttää entistäkin kamalemmalta :D

      Poista
  2. Kiva kun postaat niin usein ja hyvillä sisällöillä!:) tosi kiva blogi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana kuulla! :) Olen nyt yrittänyt kesällä taas panostaa blogiin enemmän. Koulun alkaessa postaustahti on välillä turhankin harva ja silloin yritänkin ainakin kerran viikossa tulla postailemaan.

      Poista