torstai 21. kesäkuuta 2012

Hyppytreenit

Eilen kävimme tallilla aamupäivästä. Lupun jalka ei näyttänyt pahalta, eikä ollut ollenkaan turvonnut. Tallityöntekijä sanoi, että Lupu oli aamulla kävellyt vähän kankeasti ja ollut hieman vaisu. Kuitenkin kun menin hakemaan Lupua tarhasta, niin siellä se vaan veteli pukkilaukkaa ja kävellyttäessä sitä talliin meinasi jyrätä päältäni ja lähti melkein omille teilleen. Siinä vaiheessa oli pakko vähän muistuttaa Lupulle, että miten sitä kuuluu käyttäytyä.

Tallissa Lupu käyttäytyi taas niin ihanasti <3 NOT! Yritti taas näykkiä minua ja minähän en sitä hyväksy, joten huidon Lupun käsilläni pois. Lupu ei siitä tykkää ollenkaan ja suuttuu vain entistä enemmän ja yrittää vähän hyökätä päälle ja kääntää perseensä minua päin. Kyseessä on kuitenkin iso hevonen, joten minun oli pakko hakea turvakseni piiska, jotta voin tarvittaessa sillä "puolustaa" itseäni. Pelkkä raipan kädessä pitäminen riitti siihen, että Lupu oli aivan kiltisti, niin kuin mitään ei olisi tehnytkään. No kun Lupu hoitaessa oli sitten lopulta kiltisti, niin seuraava ongelma oli kuolaimien laitto. Olen nyt kesäloman aikana laittanut Lupulle kuolaimet porkkanan avulla, niin että hevonen ottaa itse kuolaimen suuhun ja saa sitten porkkanan. Nyt kuitenkaan porkkana ei Lupua kiinnostanut, eikä viitsinyt edes koskeakkaan kuolaimeen.. Tyydyin sitten vaihtoehtoon B eli vaikeamman kautta laittamaan Lupulle kuolaimet. Taistelin hetken Lupun kanssa pyörien ympyrää karsinassa ja lopulta sain ne tungettua sille. Vitsit kun välillä tuo hevonen ottaa kunnolla hermoille! Mutta silti se osaa olla niin ihana.


Hautasimme tänään tallilla kaksi kuollutta linnunpoikasta :( Minä toimin pappina!

Juoksutin siis Lupun liinassa. Se oli varmasti hyvä idea, kun kerta Lupu oli niin ihanalla päällä, niin ratsastuksesta ei olisi tullut varmaankaan yhtään mitään! Lupu liikkui oikein hyvin ja oli todella innoissaan. Välillä vähän pukittelikin. Ei arkonut jalkaansa yhtään :)

Tänään oli Pekan valmennus. Verkatessa Lupu tuntui intopinkeeltä ja kiikutti minua ympäri isoa kenttää. Se on aina jotenkin yli innoissaan, kun pääsee Pikkaralan kentälle viilettämään. Meidän kotikenttämme on paljon pienempi, joten siinä ei niin paljoa pääse laukkailemaan. Tänään harjoittelimme aikaratsastusta. Pekka puuttui paljon köyryselkääni ja siihen pitääkin nyt kiinnittää paljon huomiota. Myöskin käsistäni sain taas kommenttia, kun edelleenkin säädän niillä liikaa. Lupu kääntyi yllättävän hyvin siihen nähen, miten se nyt viime aikoina on kääntynyt. Menimme radan kolme kertaa ja kolmas kerta meni parhaiten! Siinä oli kuulemma voittorata. Mutta kuten Pekka sanoi, niin kisoissa radan pitäisi onnistua heti ensimmäisellä kerralla. Ellei sitten hanki kolmea hevosta. Treeniin olin ihan tyytyväinen, paremminkin olisi kyllä voinut mennä, mutta ainahan on  parantamisen varaa ;)




PS. Tein kisakalenterin ja päivittelin hevoseni -sivua. Myöskin minusta oma esittelysivu on suunnitteluvaiheessa. Käykäähän kurkkaamassa! :)

4 kommenttia:

  1. Ai että kun hienon näköistä menoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Näyttäisipä se aina yhtä hyvältä! :D

      Poista
    2. Aina näyttää hyvältä! :)

      Poista
  2. Pidän ulkoasusta, vaikka sininen onkin talvinen ja kylmä väri tähän kesän lämpöön. Vähän epäselvyyttä tekstissäsi välillä. Kerrot jostain asiasta ja selvennät vasta myöhemmin mistä oli kyse.

    VastaaPoista