torstai 7. kesäkuuta 2012

Katjaponi

Noniin nyt ajattelin kirjoittaa vähän Katjan tulevaisuudesta. Olemme sitä joutuneet nyt kiivaasti viime aikoina miettimään. Poni on ollut meillä yli neljä vuotta. Itse lopetin sillä säännöllisesti ratsastamisen n.1,5 vuotta sitten. Oikeastaan kun muutimme marttilaan ponilla ratsastaminen Danin rinnalla jäi vähäisemmäksi ja Emma alkoikin hoitamaan ponia. Myöhemmin Emma lähti opiskelemaan ja tilalle tuli Aino. Lopulta Emma ja Aino ottivat ponin ylläpitoon ja poni pysyi edelleenkin Marttilassa. Emma lopetti ylläpitämisen ja pari muuta tyttöä tuli siihen Ainon kaveriksi. Nyt tilanne on se, että Aino puoliylläpitää Katjaa ja ratsastaa sillä päivittäin, mutta kuitenkin me joudumme maksamaan puolet tallivuokrasta joka kuukausi ja kaikki kengitykset, rokotukset, vakuutukset yms. Yksinkertaisesti poni on meillä ns "tyhjänpanttina". Tällä hetkellä meillä ei ole varaa pitää ponia, jolla me ei tehdä mitään. Ainokin lähtee syksyllä lukioon opiskelemaan, joten hänelläkään ei aika riittäisi päivittäiseen ponin hoitoon.

Olemme miettineet monia eri vaihtoehtoja. Yksi ja "ihanin" niistä oli, että astuttaisimme Katjan. Olimme jo ihan vakavissamme miettineet asiaa. Etsin netistä hienoja welshponioreja ja kävimme katsomassa Katjalle tallipaikkaa varsomisajaksi. Kuitenkin astuttamisesta tulisi vielä lisäkuluja. Poni pitäisi viedä eri tallille, jolloin Aino ei välttämättä pystyisi käydä ponia hoitamassa. Varsaan menisi paljon rahaa ja aikaa, kun se pitäisi kouluttaa jne.

Eilen laitoin ponista htnettiin myynti-ilmoituksen. Tässä linkki ilmoitukseen. Poni etsisi nyt pikaisesti uutta kotia! Meille on tärkeintä hyvä koti. Hinnasta voidaan neuvoitella vielä, kunhan saisimme ponille uuden hyvän loppuelämän kodin  :) Harmillistahan on luopua rakkaasta ponista, mutta minkäs teet, kun raha ei kasva puusta. :( Jos joku teistä lukijoista tietäisi ponille uuden hyvän kodin, niin laittakaahan sähköpostia osoitteeseen: kirppu.kankaala@hotmail.com






6 kommenttia:

  1. Ihan pakko kysyä, että oletko ajatellut antaa ponia ylläpitoon muualle? Jos se saisi kodin muualta, teiltä lähtisi kulut pois. Siinä tapauksessa voisitte joskus tulevaisuudessa vielä tehdä varsan/varsoja, jos vielä haluatte. Jos ylläpitoon anto ei ole täysi mahdottomuus, ota muhun yhteyttä :)
    P.S: En ole itselleni hakemassa hevosta, mutta tiedän erään tytön joka joutuu luopumaan omasta rusettihaistaan myynnin vuoksi.

    Jollei niin lycka till myyntiin. Varmasti joku huolii tuon näköisen ponin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sekin on tietenkin yksi mahdollisuus, mutta mielummin kuitenkin myymme ponin, niin siitä ei sitten myöhemmin ole "päänvaivaa". Jos kuitenkaan poni ei ala tässä kesä-heinäkuun aikana menemään kaupaksi, niin sitten päädymme antamaan sen ylläpitoon :)

      Poista
    2. Totta tuokin. Toivotaan, että löytää hyvän kodin :)

      Poista
  2. heei huomasin että seurailet mun blogia =) Kiitos paljon! Olit vissiin viime syksynä Pohjois-Suomen mestaruuksissa? Mulla on teistä kuvia jos kyseessä on sama heppa :) http://piupau1.kuvat.fi olet varmaan löytänytkin ne jo, mut linkkailempa siltikin.

    Sievä poni tämä on, varmasti menee kaupaksi =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olen seurannut jo pidämmän aikaa :) Olin P-SM kisoissa viime syksynä, minulla on sieltä paljon kuvia, kun kaverini kuvasi, mutta käympäs katsomassa nuokin kuvat. Hevosen pitäisi olla sama ;D

      Poista